Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

s7manbs8

Azt vettem észre, hogy az extrudert állandóan tisztítani kell, akkor lesz szép a felület, amúgy mindig elkezd csíkozódni.

s7manbs8

Lehet nem ártana olyan extrudert csinálni, amin van valami kefe ami állandóan forog keresztbe a másik oldalon valahogy és kisöpri a piszkot.

3vv2btrhv

http://www.createitreal.com/" TARGET=_fnew>Hol lehet letölteni ?

vjanos

Én is ezen agyaltam tegnap, kényelmetlen rendszeresen fogkefézni...  

Szerintem egy sima pici drótkefe is elég lenne, az oda-vissza forgástól megtisztítaná az is a kereket.

vjanos

ezsolt74

Rendeltem egy E3D Volcano komplett nyomtatófejet, nagyon jó áron adják most.
8000Ft volt, plusz rendeltem hozzá egy szett fúvókát is 2000Ft-ért ami 0,6-0,8-1-1,2mm-es.
0,4- től 1,2mm-ig lehet hozzá kapni a fúvókákat.
Ha nincs szűkség a finom felbontásra, akkor nagyon durva tempót tud az 1,2mm-es fúvókával.
Kíváncsi leszek rá.

www.ebay.com/itm/100K-Thermistor-Volcano-Eruption-Pack-Nozzle-V6-Hotend-Bowden12V-24V-Extruder-/221825323269?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33a5d1d105

42ggmy2kb

Mekkora gépbe fogod beszerelni?

rf63unrk7

1.2-es fúvókát én is csináltam magamnak. Ott ért meglepi, hogy a felhasznált anyag mennyisége - azaz egy nyomtatott darab ára - a háromszorosára nőtt. Nem kellett sokáig gondolkodnom miért is. A kitöltési tényező ugyanannyi maradt, viszont eddig a 0.4-es fej egyszer ment belül végig a térbeli méhsejt szerkezeten, csakhogy a 1.2-es fejjel pont háromszor annyi anyagot rak le. A felületeknél eddig háromszor ment végig a fej az adott helyen, az 1.2-es fejjel ezt lecsökkentettem kettőre, de az is a duplája... ha egyre veszem, akkor nem olyan szép a felület... Szóval jó az 1.2-es fej, speciális esetekben amikor a kitöltési tényező 100%. Ott az anyagfelhasználás ugyanannyi lenne, viszont a nyomtatási idő durván a tizede.

ezsolt74

Amit most fogok építeni nyomtatót abba fogom beépíteni.
40x40-es alu profilból lesz a váz, 500x500x500mm lesz a külső mérete.
A nyomtatási területet még nem tudom hogy mekkora lesz, de valószínüleg legalább 200x300mm, és szeretném ha  legalább 300mm lenne a nyomtatási magasság.

ezsolt74

Igen az 1,2-es fej csak ott jó ahol mondjuk csak egy réteg a falvastagság, és 0%-os a kitöltés, vagy amikor valami alkatrészt nyomtatsz és a kitöltés úgyis 50-70%.
Viszont emiatt nyomtatási időben hatalmas különbségek lehetnek.
1,2-es fejjel mi a legkissebb rétegvastagság amivel még szépet nyomtat, 0,2-0,3 mm vagy inkább ennél nagyobb?

Zozi

Akkor nagyon hasonló gépet építünk :)

vjanos

Nem rossz...

Én is most rendeltem pár fúvókát az E3D V6-ba, ki akarok próbálni egy picit nagyobbat a standard 0.4-es helyett, kiváncsi vagyok mennyit hoz a sebességen.

vjanos

Ja tényleg, egy elméleti kérdés:

Nekem 1.75-ös szálhoz való cuccaim vannak.
Új gépnél nem célszerűbb a 3mm-es irányába mozdulni?

Annyi előnyét látom, hogy kevesebbet kellhet visszahúzni, lassabban tolni, és nagyobb felületen harapja a kerék.
Mik a hártányai?

vjanos

Az enyém kb ilyesmi, tudná is a kb A/4 nyomtatási alapot, de csak 200x200-as heatbedem van.

Ekkora asztalból olyan kellene, ami szekcionáltan fűthető, de ilyent még nem láttam...

Jössz a találkozóra?  
Eszmét cserélhetnénk :)