Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Meg olyan csalásokat csinálok mostanában, hogy a nozzle furata helyett kisebb, nagyobb furatot adok meg és ugyanúgy lehet nyomtatni, csak vagy gyorsabb lesz , vagy finomabb pl. GT2 kereket faszául ki tudok így nyomtatni, fejcsere nélkül.

ih7fm6t23

ezsolt74

Megosztanám a tapasztalataimat a BQ Witbox nyomtatóról.
Külsőleg egy nagyon szép, ígényesen összerakott nyomtató, teljesen zárt, a 3 oldala és a teteje is plexivel van lezárva.

Viszont mechanikailag vannak problémái rendesen.
Egy 560000Ft-os nyomtatóról beszélünk....

Az első nagy problémája, hogy nincs neki fűtött asztala, hanem csak egy kb 10mm vastag 210x295mm-es üveg lap, amit 4db mágnes tart a helyén.
Az asztal merevsége nem megfelelő, minden további nélkül a széleinél több mm-t tud fel le mozogni minimális erőhatásra.
Nem az állító rugók miatt, hanem azért mert az asztal váza préselt acél lemezből van ami nincs eléggé kimerevítve, és könnyen elcsavarodik.

A következő probléma, hogy a nyomtató fejben a fúvóka nem cserélhető, így a tisztítása is nagyon nehéz, ráadásul ezért más meretű fúvókát sem lehet hozzá használni.

Ami még nem tetszett hogy az X kocsi Igus műanyag csapágyait csak 1-1 hernyó csavar fogja le, úgy hogy a másik oldalán a lemezben lévő kis kivágás tartja a helyén a csapágyakat
Ez egy rázkódó gépnél nem egy biztos megoldás.

A GT2-es szíjak mind végtelenítettek, ráadásul ahogy néztem az Y szíjakat nem is lehet feszíteni, ezért ha a késöbbiekben egy kicsit is megnyúlnak akkor ez a nyomtatásra elég nagy hatással lehet.
Valószínüleg elég drága lehet beszerezni hozzá  a megfelelő szíjat.

A hátulján lévő ventilátorok nagyon hangosak(feleslegesen) mert úgy sincs asztal fűtés aminél a keletkező hőt ki kéne vezetni a nyomtató belsejéből.

A nyomtató amúgy szépen nyomtatott miután kipucoltam a fejet.
Szerintem igen túlárazott egy nyomtató, ami ráadásul sok "barkácsolást, átalakítást" ígényel hogy tényleg rendesen lehessen használni.

A gazdájának eddig rengeteg bosszúságot és álmatlan éjszakákat okozott.

ih7fm6t23

És miért ezt választotta a gazdája? :)

ezsolt74

Megosztanám a tapasztalataimat a BQ Witbox nyomtatóról.
Külsőleg egy nagyon szép, ígényesen összerakott nyomtató, teljesen zárt, a 3 oldala és a teteje is plexivel van lezárva.

Viszont mechanikailag vannak problémái rendesen.
Egy 560000Ft-os nyomtatóról beszélünk....

Az első nagy problémája, hogy nincs neki fűtött asztala, hanem csak egy kb 10mm vastag 210x295mm-es üveg lap, amit 4db mágnes tart a helyén.
Az asztal merevsége nem megfelelő, minden további nélkül a széleinél több mm-t tud fel le mozogni minimális erőhatásra.
Nem az állító rugók miatt, hanem azért mert az asztal váza préselt acél lemezből van ami nincs eléggé kimerevítve, és könnyen elcsavarodik.

A következő probléma, hogy a nyomtató fejben a fúvóka nem cserélhető, így a tisztítása is nagyon nehéz, ráadásul ezért más meretű fúvókát sem lehet hozzá használni.

Ami még nem tetszett hogy az X kocsi Igus műanyag csapágyait csak 1-1 hernyó csavar fogja le, úgy hogy a másik oldalán a lemezben lévő kis kivágás tartja a helyén a csapágyakat
Ez egy rázkódó gépnél nem egy biztos megoldás.

A GT2-es szíjak mind végtelenítettek, ráadásul ahogy néztem az Y szíjakat nem is lehet feszíteni, ezért ha a késöbbiekben egy kicsit is megnyúlnak akkor ez a nyomtatásra elég nagy hatással lehet.
Valószínüleg elég drága lehet beszerezni hozzá  a megfelelő szíjat.

A hátulján lévő ventilátorok nagyon hangosak(feleslegesen) mert úgy sincs asztal fűtés aminél a keletkező hőt ki kéne vezetni a nyomtató belsejéből.

A nyomtató amúgy szépen nyomtatott miután kipucoltam a fejet.
Szerintem igen túlárazott egy nyomtató, ami ráadásul sok "barkácsolást, átalakítást" ígényel hogy tényleg rendesen lehessen használni.

A gazdájának eddig rengeteg bosszúságot és álmatlan éjszakákat okozott.

s7manbs8

Érdekes dolgok ezek, az én fabrikált nyomtatómmal szerintem alut is tudnák marni, olyan gyenge ...

0bn8uxmw

0bn8uxmw

http://www.thingiverse.com/thing:491316" TARGET=_fnew>Cooling Fan Duct ezen jó nagy a rés körben és 60-as venti bőven jó erős a mechanikád meg bőven elbírja.
http://thingiverse-production-new.s3.amazonaws.com/renders/2e/87/64/55/db/IMAG0570_preview_featured.jpg" border=0>
A másik megoldás pedig  két darab 40-es venti felrakása lenne jobbról balról terelővel:

http://thingiverse-production-new.s3.amazonaws.com/renders/7a/a8/29/e0/af/20150319_114905_preview_featured.jpg" border=0>

ezsolt74

Bocs...sikerűlt 2x elküldeni.(ráfrissítettem,  erre a telefonom mégegszer elküldte az üzenetet).

ezsolt74

A boltban ahol vette, lebeszélték a Zortax-ról ,mert hogy ez a BQ Witbox jobb annál.
Pedig a Zortax még drágább is.

ih7fm6t23

Ezt értem, arra viszont kíváncsi volnék, hogy miért pont azt a boltot választotta a vevő. A mi weboldalunk is feljön a gugliban az első találat alatt vagy azok között az első oldalon, és mi ennél jóval jobb áron, minőségi gépet adunk, folyamatos telefonos és emailes támogatás mellett.

Azon az oldalon, ahol a witbox-ot árulják, nem is látok pl. kezelési útmutatót, leírásokat, illetve nem úgy tűnik, hogy nagyon használnák a gépeket (v.ö. mi blogolunk is róla). No mindegy, nem kell nekem mindent értenem. :)

0bn8uxmw

[#eljen]
Még annyit hozzá tennék, hogy ez a BQ egy spanyol cég ezen nyomtatújuk is (vagy a Prusa I3 változatuk a Hephestos ) Ramps 1.4-re épül és Marlin fut rajta amit kicsit megkozmetikáztak. Mivel a Marlin licence nem engedi zárt forráskódú kereskedelmi termékben való felhasználását ezért elég nagy ordibálás volt annó belőle, hogy BQ miképp képzeli a Marlin "lenyúlását" saját nyomtatójához. A nyomásnak engedve a BQ végül nyílttá tette a nyomtató terveit nem csinált saját FW-t.
Tehát van egy nyomtató aminek az elektronikáját nem kellett fejleszteniük (Ramps 1.4) a teljes FW-t lenyúlták annó, max. 2 óra bütyköléssel beleraktak egy manuális asztal szintezést.  Szeletelő progit nem csináltak használd a CURA-t( kapsz hozzá pár profilt gyárilag). Nincs benne fűtött asztal, de cserébe van 2 rettentő hangos venti ami folyamatosan megy de minek(szénszűrő sincs nincs rajtuk hogy legalább a szagot fogná) , de zárható a háza és van egy csodálatos Fibonacci-nak nevezett szabadalmaztatott szálvezetésük (körbecsavarták a tefloncsövet a nyomtatótérben amiben a szál megy az extruderig) hogy a tetejét le lehessen zárni(cserébe puha anyagot nehéz vele nyomni mert ahogy mozog a szálat is csavarja körbe mint a felmosórongyot) a nyomtatófejet és a mechanikát pedig már Zsolt kivesézte, és a végén ráraktak egy több mint 500e HUF-os árcédulát. Vegyétek vigyétek! Sajnos más termékeket (telefon, tablet stb.) is "gyártanak"  remélem azok is ilyen minőségi termékek és hamar eltünnek a piacról.  
A legjobb az egészben, hogy valahogy sikerült összehozni, hogy 2014-ben a 3D Hubs-nál kategória első lett ez a printer.....

ezsolt74

Az ismerőse mondta neki ezt a nyomtatót, biztos látta hogy tesztgyőztes.
Amúgy most küldött nekem képeket, nagyon szépen nyomtat...
De lesz bele fűtött asztal, és a fej is át lesz alakítva, hogy a fúvókát lehessen cserélni benne.

balika