Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Tegnap a lézer rosszasága miatt nem tudta stencilt kivágni, most meg kitaláltam hogy 3D nyomtatok pasztát az smd padokra, legalábbis meg lehet próbálni.

dxf-be konvertálom, majd FreeCAD-ban kihúzom testté, 0.2mm magasra pl. majd mehet nyomtatódni, ez az ötlet elvileg.

frob

A problémát craftbot azóta orvosolták, kapott nagyobb tápegységet és hőszigetelést a tálca aljára, szóval most már okés a cucc :)

KoLa

Ez szép![#eljen]

balika

herz-es turkálós pla-t milyen hőmérsékleten nyomtattok? rendeltem én is kettőt,de még nem bontottam meg,egy fehér-áttetsző, egy fekete-szürke átmenetet,és egy narancs abs-t kaptam,még júius végén. nem kérdeztétek,hogy fog-e ez változni,mert láttam,hogy más is ilyet kapott. ja és vélemény érdekelne róla. :)

már meg van melyik váza lesz :)

vjanos

Nekem áttetsző-szürke van, az 215ön megy.

keri

...mindeközben Ferihegyen...3 békatalp már megvan és egyre jobb...előbb utóbb túljutok az első 3 rétegen :)

vjanos

Onlájn sztríming van? :D

balika

szépen összedolgozza a rétegeket? mert van egy fehér gigamax-os pla-m,ami olcsó volt,és az istenért nem akar szép munkát csinálni :)
ráadásul azzal szívtam is mert,törik...

keri

Kb, de mára abbahagytam.
A nyomtatóm szó szerint a béka feneke alatt... :D

Nagyjából működik. Még be kell fejezni pár apróságot rajta, mint a végállás kapcsolók, meg asztal hőszigetelése, kábeleket elrendezni, finomítani a beállításokat, meg kitapasztalni.

Nem tudom, lehet hogy át állok 32V-ra mert alig bírja felfűteni az asztalt, pedig van 20Amper 12V-on.

A szíjadat is be kell majd építeni mert több a toldás ezen a GT2-esen mint ahány fog :D

s7manbs8

Mi már a gond ? Van az mindig valami mindenkinél. :)

s7manbs8

A megoldási mód, Eagleből dxf.upl-vel export, majd OpenSCAD-dal import dxf és azt kihúzom testté linear_extrude paranccsal, majd stl export, onnan be CURA és gkód generálás.

http://kepfeltoltes.hu/150805/pasztazas_cura_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

vjanos

Nekem is fehér gigamaxos esun volt az előző guriga. Az elég problémás, nagyon folyik, meg néha törik.

Annál ez stabilabb, gyorsabban szilárdul, kevésbé cseppen.

Az esunnal viszont sosem akadt meg a szál, ezzel meg bizony szívtam pár kört...

d90e9wrzu

Szia én is vettem a turkálós PLA-ból nekem nagyon bejött 210 fokon nyomtatom 55 fokos asztallal nekem a végeredmény kiváló lett.

ykt6caawj

Ez valóban szép, de azt azért elárulhatnád, hogy mivel fogod extrudálni a pasztát.

ezsolt74

Tényleg, olyat próbált már valaki, hogy nyomtatott áramkört 3D nyomtatóval elkészíteni?
(a nyák lemezt simán csak felrögzíteni a fűtött asztalra, és a réz felületre PLA-val rányomtatni egy réteget, ami mint a lakkfilc ,kitakarja a vasklorid-al nem lemaratandó részeket)
Azt mondjuk nem tudom hogy a rézre mennyire tapadna, a PLA.
Csak egy ötlet de hátha beválna.