Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

ra próbáltam aztán hogy nem ment kifele 230 ra ---

s7manbs8

De hát ez pont olyan Jwead metal fej.

s7manbs8

Nemcsak a  fúvóka van eltömődve, hanem az acél rúd vége is.

ezsolt74

Ha az acél csőben nincs benne teflon cső (van olyan ami nem csak sima cső hanem beleraknak a jobb csúszás miatt egy teflon csövet) akkor azt is gáz felett simán csak kiégeted belőle, majd az esetleg benne maradt kokszot kitisztítod belőle.
;Ha benne van a teflon cső akkor meg egy erős dróttal vagy egy vékony hosszú csavarhúzóval megpróbálos kitolni belőle a beleolvadt szálat.
;Esetleg egy hajszárítónak  a kifúvójához közel tartva elötte felmelegíted..

s7manbs8

Ebben nincs teflon cső, csak egy furat valami dróttal kéne kitolni tényleg. Mindenesetre pár efféle célszerszámot be kell szerezni ha ilyen gondok vannak, hogy ne sokáig tartson megcsinálni.

0bn8uxmw

Nem a te fejed valami kínai továbbgondolás az az átvezető csavarja a két rész között ránézésre sem nem egy főnyeremény, teljes hosszában végig megy az alu bordában ezzel is elősegítve a PLA beragadását. Az E3D fejben a v6-tos fej óta már teflonban fut a szál végig az átvezető cső szájába mert PLA beleragadási gondok voltak ha nem ment eléggé a fejhűtés ventije.

s7manbs8

Aha, jó hogy tudom akkor. Amúgy E3D v5 vagy v6 fejet akartam venni, csak akkor nem lehetett valami miatt nem szolgáltak ki így lett emez véve.
;
;Na, majd esztergálok én magamnak olyat, hogy megszólal. :)

s7manbs8

Most úgy is ilyen analóg dolgokkal kell foglalkoznom a távcsőhöz önteni szurkot meg ilyenek, az is hasonló játék. Tegnap az jutott eszembe, hogy azt is lehetne 3d nyomni a szurkot kiönteni valami fejjel szép mintásat. Ami kell a tükör polírozáshoz. Egy fűtő cucc kell neki, meg egy 2-3mm furaton jöhetne kifele vagy ilyesmi vagy nagyobb is, mert az nem könnyen folyik a hőfoka is olyan 150-200

s7manbs8

nál körül olvad vagy ilyesmi, egy cekásszak körbevenni szigetelni valani vascsövet, illetve konzervdobozt stb.

s7manbs8

Fenyőgyantát is lehetne 3d nyomni.

s7manbs8

Ezt a 2mm furatú acélt nem tudom átfúrni Silver PLA anyag volt benne, középen vagy 10 mm hosszon van beleragadva valami. Ilyet még nem pipáltam a fúréó éle megy ki nem az anyag jön kifelee. Mondjuk egy gagyi fúróval próbálom, mert más nincs ami keméynebb lenne.

s7manbs8

filamentum.com PLA EXTRAFILL RAPUNZEL-SILVER a color.

0bn8uxmw

Égesd ki az is.

rbbhbyvfs

Lehet savállóból van, az rosszul vezeti a hőt és csak nagyon éles fúróval lehet átfúrni, bár gondolom nem az a cél :)

balika

Én múltkor kitudtam fúrni 1,5ös furóval,aztán az egyik műszercsavarhúzó,épp belement úgy,hogy a maradékot is kitolta belőle.