Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Fejet a sima j-head-ról koppinthatták, ami nem egy rossz fej de egy J-head metal,amit meg az E3D-ről koppintottak lényegesen jobb.
;Az extrudert azért alakítanám át bovdenesre mert az a jó ha a nyomtatónak a feje a lehető legkönnyebb, a gyors kicsi mozgásoknál a nagy tehetetlen tömeg jelentős hátrányt jelent.
;És a Craftbot-nál a fejen lévő direct extrudernek, a léptetőmotor miatt jelentős a súlya.
;Ez nem kedvez a pontosságnak.

balika

őszinte leszek meg vagyok elégedve a pontossággal,de ha később elégedetlen lennék,megkereslek hogy hogyan alakítanád át :)
;a tengelyek olajozásához mit ajánlanál?

ezsolt74

Én zsíroznám inkább, de azzal az a gond hogy azt összerakás előtt kell a csapágyba beletuszkolni, így utólag már csak olajozni lehet de az se egyszerű, mert a porvédő, a tengelyre rakott olaj nagy részét simán csak letolja magáról.

balika

feltételezem összerakáskor lezsírozták a csapágyakat

balika

bár zárt csapágy van mindenhol,szerintem inkább a tengelyt kellene valami finomabb műszerolajjal olajozni,na de itt hagylak,és jól berúgok. :) úgyhogy BUÉK

frob

Én is jártam így, én is beszéletm az illetékesekkel, de mivel kellő affinitást éreztem magam ahhoz hogy szétkapjam szétkaptam, egy 1.5mm es fúróval kifúrtam, és azóta nincs gond, szétszedni nem volt egyszerű, mivel először is a ventiket kell leszedni, ez a könyebbik mert 2 csavar és egy csatlakozó és már lent is van, sajna a fej nem alakosan rögzített, így itt kissé szívtam a fogam de szerencsére a szilikonos rész nem teljesen kerek így eyg csőfogóval megtudtam fogni.
;leszedtem a dűznit, leszedtem a fejfűtés vezetékének a madzag szorító lemezét, ezután kitekertem a fejtartó csavart, és félig a kezemben volt a fej, azért csak félig mert a vezetékek sajna nem csatlakozón vannak...
;na de gond egy szál se , megfogtam fogóval és szépen kifúrtam.
;Összeszerelésnél a hozzá adott vékony imbuszkulcsot belenyomtam a drót megvezetőbe, és úgy állítottam be a fej középpontját a csapágy nútjához, asszem, a gond az és azért sül be az anyag oda ahova nem kéne , ha nem hagyod hogy visszahűljön a fej a venti hűtés segítéssel a folyáspont alá...
;Ma majd kiderül nekem is hogy tényleg jól gondolom e , rohannom kellett ezért volt vagy 200 fok mikor lekapcsoltam a nyomit...
;
;hátha segít a leírás...

frob

Egyébként meg BUÉK mindenkinek! :D

ezsolt74

B.U.É.K mindenkinek.

frob

Cura - Craftbot páros, ki hogy állította be? egy gondom van egyébként nagyon jó kódot generál, hogy van egy &"varrás&" , ez akkor keletkezik amikor emeli a fejet és nyom valamiért többet mint kellene, ahogy nézem úgy történik, hogy megáll majd megemeli a fejet, de a megállásig húzza a trutyit, amikor emel akkor mintha az adott rétegnek valót is kinyomná nem csak azt ami a következő réteghez kell, na ezt szeretném eltüntetni, valakinek ötlet hogy mit állítsak?

vjanos

balika

köszi,nagy ötlet volt,szét is szedtem :) nekem miért nem jutott eszembe? a kenés kérdésre van ötlet,mert holnap járok olyan helyen,tudnék venni valamit.

frob

szívesen, mióta beállítottam középre a bevezetését a szálnak, azóta nincs forgácsolódás a bevezetésnél és a múltkor hogy hamarabb kikapcsoltam sem okozott gondot, de azért ügyelek a visszahűtésre..
;Nem tudom mivel leehtne kenni ami nem okoz a nyomatban elváltozást, sztem semmivel, ahogy elnéztem, a menetes rész ami felfogja a fejet és a fej külön darab, bár nem esküdnék meg rá, érdemes lenne azt a részt teflonból megcsinálni, de mivel már jó pár métert kinyomtattam és nem volt gond... nem foglalkozom vele :)

s7manbs8

Nálam is a szál bevezetéseknél kiálló élek voltak, amibe beleakadt és amiatt meggyűrte, ezeket meg kell szüntetni, emiatt elakadhat a szál.

balika

&"Összeszerelésnél a hozzá adott vékony imbuszkulcsot belenyomtam a drót megvezetőbe, és úgy állítottam be a fej középpontját a csapágy nútjához&" ezt zárt állapotban csináltad? mert most fogom összerakni.

balika

egyébként a tengelyek kenésére gondoltam,amin mozog az egész fej