Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Kösz.
;Nem akartam. A 36V-ból kapcsolóüzemű stabkockával kívánok leosztani 12V-ot az Arduinónak. 36V legfeljebb a fűtésekre megy.
;Ahogy nézem a FET-ek bírják 60V-ig, csak a visszajelző LED-eket kell lekötni.
;
;A D1-es dióda nincs benne nekem. Akkor ez volt az oka, hogy csak USB-ről ment.
;

Devecz Miklós

Eddig OK, csak a Rampson levő két darab sárga önkioldó biztosíték azt hiszem csak 16V-os.
;Ezzel lesz inkább gond.
;A fűtést legjobb egy relével leválasztani, Így az lehet nagyobb feszültségű is, a rampsra pedik 12V-ot kapcsolni.

keri

Ne ezt jó hogy mondtad.
;Nem is figyeltem hogy azok nem kondik.
;

3vv2btrhv

http://3dprintingindustry.com/2014/12/30/gyrobot-3d-print-insole/?utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=3DPI%2BFacebook&" TARGET=_fnew>;Még mindig a kedvenc témám .;
;http://3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/12/3d-scan.jpg&" border=0>;

s7manbs8

Olyan, mint egy domborzati térkép. :) Cipő medence.

vjanos

Érdekes cucc, jöhetnek a képek.
;Milyen elektronika meg firmware hajtja?
;
;Ahogy Keri is írta, jobban el tudnám képzelni mondjuk alu zártszelvényből a karokat. Meg nem tennék ilyen hosszú koax tengelyt...

frob

Az én véleményem a mechanika ott van a szeren, pontos, hangtalannak nem mondanám, rendesen ki vannak hajtva rajta a motorok ez hallatszik is, cserébe amit ki lehet hozni a mechanikából az kivan, a szoftver, not itt még vannak gondok, alapvetően gyönyörű lenne a nyomat, ha nem lenne benne egy csomó paca, amit a rossz g kód generálás ad, pl cura-val sima makerbot ot választva olyan gkód rittyentődik hogy csak na, de persze ami az egyikben oké a másikban nem az, de a kettővel el lehet lenni, én nem bántam meg, remélem a szoftvert meg hama javítják...
;Ami igazán tetszik, hogy legenerálom a fájlt, felrakom usb-re, és bedugom a nyomiba, a pc-t meg használhatom másra vagy ki is kapcsolhatom, a nyomi szépen eldolgozgat.
;Apró nyűgjei vannak még persze, fejlesztés alatt álló cucc, sztem kell neki még 1-2 hónap mire rá lehet mondani hogy ha bármit javítanak azzal csak rontanak :)

0bn8uxmw

Szia,
;
;Én is várományosa vagyok egy Craftbotnak, de az enyém még nem készült el.
;Olvasva a fórumot azért vannak még gyerekbetegségei pl. elnyírhatja a szíjat a fejrögzítésnél, a tápegység kicsit gyenge és képes letiltani túlterhelés miatt. A szoftveres résznél még vannak problémák ahogy te is mondtad. Az apró kis gubacsok a nyomaton pedig a fejtörlésből származhatnak pl. annó amikor kijött a Craftware csináltam pár tesztet vele és nálam is jelentkeztek ezek a kis pacák nyomaton, főleg az íves részeken. Bár az az igazság, hogy a Deltám is csinálta és ott a probléma az volt, hogy az LCD frissítésekor az Arduino nem bírja már vezérelni a nyomtatót és megtorpan egy picit és ezért marad ott egy kis paca, a LCD frissítését levettem 5 másodpercre így már nem jelentkezik a probléma.    
;
;Ezek mind javítható problémák, de ami legjobban zavar, hogy nem nagyon kommunikáltak az elmúlt hónapban nagyon semmit, amit nem nagyon értek mert már folyamatosan gyártanak, csak van valami tervük ami alapján ütemezik a nyomtatók összeszerelését, legalább egy hetes intervallumot adhattak volna hogy mondjuk kb. várható összeszerelése a nyomtatódnak erre-meg erre a hétre várható, de semmi.
;
;De ami bicskanyitogató és nem nyilatkoznak róla csak sunnyognak, hogy már lehet kapni a Svájci Média Markt-okban a CraftBot-ot és nagyon úgy tűnik a dolog, hogy nem a Indiegogo-os kampányban rendelték le hanem már gyártanak eladásra is, míg pár százan még várnak a kampányos nyomtatókra. Értem én, hogy azon van a haszon de nagyon nem korrekt hozzáállás főleg úgy, hogy nem kommunikálnak semmit felénk.  
;

keri

A koax tengely valóban macerásabb már csapágyazás szintjén, ha már homár, akkor viszont Devecz Miklós linkelte Wally jóval egyszerűbb mechanikailag, és erre az iparban is van példa (ahogy a delta elrendezésre is)
;
;Abban viszont igaza van Csabának, hogy http://reprap.org/wiki/Wally#Firmware&" TARGET=_fnew>;Firmware úgy tűnik nincs túl sok hozzá.;
;
;De elég egyszerűnek tűnnek ezek az Arduinós firmware-ek. Ha nagyon unatkozok, akkor megkeresem nektek hogy lehet új kinematikát belevinni a Marlinba :) A matematikai oldala nem hiszem hogy gond lenne, csak a programozás szintaktikáját kell mindig újra tanulnom.

vjanos

Nem tetszik, hogy a wally asztala is íves pályán mozog...

keri

Szerintem ötletes.
;Nyilván a lineáris tengelyeket akarta elkerülni a tervezője, azt meg jól megoldotta.
;
;Abban viszont igazad van hogy elég nyeklő szerkezet lehet. A lineárok alkalmazása azért nagyban javítja az ilyen hobbigépek pontosságát :)

hyuekyh7a

Már összeraktam a PSI karokat csapágyazva nekem teljesen jónak tűnik, feszegetve semmi kottyanást nem tapasztalok.
;
;
;
;
;http://kepfeltoltes.hu/view/141231/DSC_0005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;
;

hyuekyh7a

hyuekyh7a

;
;Na ezt még gyakorolni kell.