Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Spéci könnyű zsír kell a lineáris csapágyakba. Kláviónál van, nem tudom a fajtáját.
;
;A normál zsír nagyon lefoghatja, de nem kizárt hogy találsz olyat ami jó neked. Ki kell próbálni, kárt nem okoz, maximum ki kell mosni, pl gázolajban, vagy benzinben, de ezt amúgy is érdemes megtenni, mert a legkisebb porszem is egyenetlenné teszi bármely csapágy futását.
;
;Szét kell szedni, belenyomni, összerakni, így működik a zsírzás, ez kb. az élettartamára elég is. Különösen kínai csapágyak esetén [#eplus2]

Devecz Miklós

Kerékpár boltokba kapható &"lágy zsír&".
;Tökéletes.

frob

Bocs későn láttam hogy kérdezted , igen zárt állapotában, de gondolom már összeraktad..
;

frob

Esetleg würth nek van aeroszol formájában zsír, elég jó anyag, vékony és mivel oldószeres, mindenhova bemegy, miután az oldószer elpárolog ott marad egy vékony réteg....

000000000

Szia, Megkérdezhetem a metal jhead illetve a bowden -es extruder miért jobb?

ezsolt74

A J head metal azért jó mert jobban bírja a nagyobb hőmérsékletet is ,nekem még nem volt olyan hogy a PLA beleolvadt volna a fejbe(a többi szálnak nem igazán számít ez mert jóval magasabb az olvadási hőmérsékletük).
;A J-head metal az E3D-nek a koppintása.
;Szerintem ezek nagyon jó fejek,megfizethető áron, könnyen karbantartható, könnyen szétszedhető.
;A bowdenes extruder azért jó mert így nem a fejen van az extruder motor, így annak nem kell ezt a plusz súlyt is cipelnie.
;Minél könnyebb a fej ,annál kisebb lesz a tehetetlensége,ez az apró gyors mozgásoknál és a gyors irányváltásoknál nagyon fontos.
;
;
;

000000000

Köszönöm!  
;[#eljen]

balika

@frob
;mikor fw verziót használsz a nyomtatón?

frob

HMI : 1.1.6747 - 2014.12.29.
;Pr3Dator: 1.1.6786 - 2014.12.30/1

000000000

Tegnap készült:
;http://kepfeltoltes.hu/150103/110067508520150103_093206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;
;A kulcs Cura, a szem CraftWare -el. (Utóbbit én csaptam össze, de a kulcs a názás, amit az ürhajón nyomtattak, stb.)

000000000

Az .ini fájlt szívesen küldöm, írjatok email -t. Baromi lassú, 20 mm/s, de teljesen jó a végeredmény.  
;Ha van igény, a craftware -es teóriámat is szívesen megosztom. [#wave]

frob

Mi a craftware-s teóriád?
;már csak a kíváncsiság :)

000000000

Sziasztok! Nincs valakinek eladó PLA-ja Pest megyében?

keri

Már hogy? Boltban, próbára vagy sürgősen, rögtön máris?
;Nekem van egy http://bitshapes.hu/shop/alapanyagok/pla-szines-filamentek/pla-175/pla-175-feher&" TARGET=_fnew>;spulni ilyenem.;
;Meg van kezdve, 1-2 méter hiányzik, mert próbálgattam a fejet.

keri

Engem is érdekelne ez a teória.
;De az eddig elhangzottak sem álltak össze nekem hogy miről van szó :) szóval ha marketing figyelem felkeltés volt a cél, akkor sikerült :D