Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Egyáltralán nem bírtam kiszedni sehogy sem, a fúró éle is kiment azonnal, mintha valami gyéámánt lenne a furatban. Aztán mivel 2-es furat volt benne, elkezdtem fúrni 2.5-tel, addig ahol el volt tömődve, majd a végén egy 3-massal kifúűrtam két oldalról de úgy hogy csoda hogy kijött és most 3-as a furat benne na most mit dugjak közé milyen teflont ?
;
; Az anyaga valami biliacél lehet vitte a fúró simán, kínai rossz ez. Ami bele tömődött azzal nem boldogult, nmem tudom ebben a szálban valami rozsdamentes fémszemcse lehet ?

s7manbs8

Mindenesetre iylen fej akármi vas rudat tudok én magam is majd csinálni nem érdekel.

s7manbs8

Ilyesmi teflon cső is hol terem vajon ... az alu hűtőbordájáét se értem miért iylen, hiszen ha rátekerem, pont ott nem ér hozzá, ahol kéne a manetes rész felül van a fej hot végétől messzebb, nem ott kéne hűteni azon  a részen ahol fűti, hog y utána ne olvadjon meg ?

s7manbs8

A kantal huzalos asztalomon meg ma 22 V körül fulba véletlen rákapcsolt szabályzás nélkül és a parafát is megpörkölte kicsit túl meleg lett, mire be tudtam kapcsolni a hőérzékelőt meg a programot már lehűlt, de úgy is még 80 fokot mutatott a mérés. Attól biztos jóval melegebb volt amúgy, csalk éreztem hogy mi ez furcsa égett szag, miközben fúrtam a fejet, és nem értettem miért hasonlít faillatra, mikor acélt fúrok ...

s7manbs8

Most az lenne a célom, hogy ezt a rossz PLA-t valéahogy kicsit valamit nyomjak már a fűtött üveglapra, jó lenne oda eljutni valahogy. Most szerelem vissza a FET panelt, ami a PID vezérlést csinála a proci jelére. Meg visrosszaktam a fejet is,  meglátom jön e ki belőle majd valami e.

s7manbs8

Beindult a gép, csak sajnos a fej miatt nyomni nem nyomtat, majd felrakom helyette a lézert és azzal legalább vagdalok valamit, vagy rajzoltatok, addig amíg ez nem javul meg.
;
;https://www.youtube.com/watch?v=-pYwj1B4A6g&feature=youtu.be&" TARGET=_fnew>;Teszt béka nyomtatás, csak szál nem jön ki belőle sajna;

s7manbs8

Most szétszedtem megint, most nem égett be, csak elakad ahosszúő acél csőben, persze mert 3mm -re lett fúrvais gondolomszétnyomódik az olvadt végénél és szépen bele tapad, egy kicsi jött  avégén először, aztán megállt a kifolyás, az a teflon cső kéne bele akkor lehet.

s7manbs8

Mondjuk a fej végét ha kifúrnán nagyobbra, lehet könnyebben jönne kifele bár ha nem ott akad meg, akor nincs értelme.

s7manbs8

Lehet ABS szállal kéne megnézni, az lehet nem akadna el olyan könnyen.

KBalázs

Hú, tetszik a géped! Ez a &"mit találok itthon&" konstrukció. Elsőre azt hittem szig.szalag tartja a helyén a hídon a lin.tengelyeket.[#vigyor2]

keri

Miért? Nem az? :)
;Teli hold van hogy,senki nem tud aludni?

KBalázs

Szerintem be van szorítva két nagyobb lemez közé egy picivel apróbb, és az tartja a helyén, a szig.szalag pedig a összefeszítéstôl kiterpesztô lemezek matt &"felugró&" tengelyt tartja a helyén, esztétikailag.
;Én alvaíró vagyok.

KBalázs

Csináltam &"tájfunt&" a nyomtatóra, mert a gyári hűtés nagyon harmatos volt. 8cm venti, amit terveztem hozzá csőrön látszik is, hogy nem volt elég a hűtés amikor nyomtattam. Remélem ez elég lesz. Meg körbeplexiztem a gépet, hogy az asztal azért ne hűljön le tőle.
;http://www.kepfeltoltes.hu/150108/DSC05762rs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;

0bn8uxmw

Sajna az átvezető csőnek annyi 3-as furatban 1.75-ös szál nem lesz jó már, mert visszafolyik mellette az anyag és beleköt, ugyebár a legkisebb ellenállás felé halad az olvadt szál az pedig most felfele van a csőben és nem a fúvóka felé.
;Esztergálnod kellene másikat, az sem segít rajta ha tefloncsövet raksz bele végig mert nem fogja bírni ugyan ugyan úgy beleköt a szál.
;
;De a mechanika jó lett ![#eljen]
;Én mondjuk levenném az extrudert a fejről simán elférne valamelyik oszlopon egy kb. 30 centis tefloncsövön mehetne a szál a fejbe. Pontosabb és gyorsabb lehetne, ekkora távolságon nem nagyon okozna problémát.

KBalázs

És amikben gyárilag van tefloncső belül, az miben más mint ha ebbe tesz tefloncsövet?