Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

M1203 parancs, amit a titok nyitja.
;Ennek az alapbeállítása: M1203 A66 D44. Ez annyit tesz, hogy a motorok lessúlnak, illetve gyaorsulnak, ha kanyarba ér  a fej.  
;Ez azért jó, hogy lehessen nagyobb sebességgel is nyomtatni, mert ha ez ki lenne kapcsolva (M1203 A0 D0), akkor 40-50mm/s nyomtatási sebességen szétrázná a gépet.
;
;Mivel a fejben van egy folyamatos feszület/harmónika effektus, ami által akkor is jön anyag belőle, amikor megáll az extrudálás, így a gyorsulás/lassulás -nál jön az a többlet, amitől nem lesz tiszta a felszín, illetve kis golyók lesznek az oldalfalon.
;
;Utóbbit úgy lehet kiküszöbölni, hogy megnyitod notepad++ -al a .gcode fájlt, amit legenerált a craftware, és módosítod.
;
;átiíni az összes ilyen sort:
;
;ezt                            erre
;;segType:Loop           M1203 A0 D0
;;segType:Perimeter    M1203 A0 D0
;;segType:HShell         M1203 A66 D44
;;segType:Infill            M1203 A66 D44
;
;Ha csinálsz makrót, akkor egy kattintás és kész.
;De ez igazából arra jó, hogy nagyobb tárgyat szebben nyomtat, és normál sebességgel. Viszont a felszín még mindíg egyenetlen lesz a kanyarokban (picit).
;
;Ha a ;segType:HShell is belassítod, és kikapcsolod az M1203 -at, akkor lehet jobb lesz az eredmény, ezt tesztelhetnéd, és megoszthatnád velem.

000000000

Lesz ez kiküszöbölve, az extruder is követni fogja ezt a gyorsulós lassulós dolgot, de ez még nincs kész. Addig jobb híjján nekem ez vált be. vagy lassabban kikapcsolt M1203 -al.

hyuekyh7a

Próbáljátok ki a Kisslicert ez megoldja a sarkokban levő tőbelet anyagot ,mégpedig úgy hogy nem a sarok pályáján megy végig hanem befordul kicsit egyenes vonalba pár fokos szögben.Aztán onnan vissza az eredeti útvonalra.

000000000

Hát ma szerettem volna, nekem is fej próbához kéne, mert abs-em van csak és azzal eddig nem túl sok mindenre jutottam..
;

ezsolt74

Ha jól tudom akkor, deltának az az előnye hogy   50mm/sec-es sebességgel simán beveszi a sarkokat, nem kell belassítania.

keri

A Marlin configjában a Jerk paraméterrel tudod állítani ezt. Vagy rosszul értelmeztem?

000000000

nagyon is jól értelmezed. CB saját firmware -ét még lehet majd javítgatni.

ih7fm6t23

Sziasztok! Nincs valakinek (lehetőleg pesti :)) AVR programozója, esetleg kölcsön? Néhány nyomtató alaplap frissítés közben megadta magát és csak egy programozóval lehetne bele életet lehelni. Kínait nem akarok venni vakon, mert nem mondanak túl jót róluk, az eredeti Atmelt viszont kicsit drágállom.
;
;Cserébe fel tudok ajánlani egy ilyet:
;http://cjr.en.alibaba.com/product/1794366431-217017447/5pcs_lot_3D_Printer_Stepper_Motor_Print_Accessories.html
;

keri

Arduinó nem tudja programozni ICSP-n kereszül?

keri

Csak mert azt tudok kölcsön adni.

xmas75

A teóriád én is szívesen hallanám.

keri

Leírta már melyik makró átírásával lehet pontosabb mozgásra ösztökélni a CraftBot-ot.

ih7fm6t23

Köszi, az van, olvastam, hogy azzal is lehet, de igazából kicsit jobb és biztosabb megoldásnak gondoltam a programmer-t. Nem akarnám hazavágni az alaplapot. :)

0bn8uxmw

Szia,
;
;Nyugodtan használd az ICSP-t. Tehát kell egy működő Arduino ami programozza a másikat(Master-Slave).
;
;Nagyon jó dokumentáció van hozzá(
;http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP&" TARGET=_fnew>;Arduino ISP;)
;
; nekem már sikerült gond nélkül visszahozni bootloader hibás Arduino-t így.
;
;