Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Az ABS-nek 100-110 fokos asztal szűkséges, a HIPS-nek 90-130 fokos.
;Egyedűl a PLA-nak elég a 60 fok.
;

frob

Aha! na ezt nem tudtam, jó olvasni ezt a listát! :)

balika

sziasztok
;én is Craftbot boldog tulaja vagyok,mint @frob fórumtárs,lassan egy hónapja. eddigi tapasztalat,hogy abszolút a Cura-t használtam a géppel,most sajnos pár napja áll,mert eltömődött a peek. egyszer már volt ilyen,akkor sikerült kitisztítani,de most nem megy,sajnos csak az ünnepek után indul el újra a gép. a Craftuniqe csapatra egy rossz szavam se lehet,segítőkészek nagyon.

keri

Vagy...
;NYÁK lemezre simán felfotózod/ki gravírozod a vezetékeket, ahogy a reprap is csinálja.

s7manbs8

Meglátom mi lesz, mindenesetre 200W tápom van 24 V-ra, de tudom próbálni 12V-tal is, PC táppal, lehet PLA-ra az is elég elsőnek azt fogom próbálni, ha minden igaz még pár kábel készítés, most szerelem össze az egészet, éjfélkor pezsgő helyett ez fog beindulni nem a fejem a zsongástól.

s7manbs8

Az asztalom most 300x200, de lesz nagyobb is még kicsivel, ezért kell a több teljesítmény nekem.

ezsolt74

Megnéztem, és 180W körül fogyaszt a nyomtató nyomtatás közben.
;Az arduino külön tápegységről kapja a tápot, de az max néhány Watt lehet.
;

s7manbs8

http://kepfeltoltes.hu/141231/PICT2356_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;

ezsolt74

A peek az a fúvóka?
;Ha az tömődött el akkor simán csak kicsavarod belőle(persze előtte felfűtöd)majd gáz felett kiégeted,majd egy vékony tűvel a végén finoman kitisztítod a lyukat.
;Én már kétszer tisztítottam így ki.
;Sajnos a PLA nál ez gyakran előfordulhat.

ih7fm6t23

Egy kis reklám. :) Ha szabályt sért, akkor nyugodtan töröljétek.
;
;Szilveszteri akció!
;Bemutató darab Wanhao Duplicator 4, kétfejes, fa borítású, ajándék külső plexi borítással (az ABS vetemedés ellen), most csak bruttó 320.000 Ft!  
;Ajándék 1 tekercs nyomtató szállal, 1 év garanciával!
;A fejegység cserélve, ezáltal a nyomtató teljesen újszerű állapotban van.
;Ő az (plusz a külső borítás):
;http://3dnyomtato.shoppe.hu/products/wanhao-duplicator4-3dnyomtato-dupla
;
;

balika

nem a fúvóka,linkelek egy képet róla,mi van eltömődve,de durván,mondjuk megbeszéltem a srácokkal,hogy kicserélik,szóval nem aggaszt.a szilikon feletti részen középtájt van a dugulás.
;http://www.craftunique.com/i/t7h1plj5&" border=0>;

ezsolt74

Akkor a fej van eltömődve.
;Ebben a fejben van teflon cső?
;

ezsolt74

Úgy látom hogy ez a nyomtató, nálam nagyon hamar átalakításokon menne át.
;A fejet nagyon gyorsan lecserélném, egy J-head metal-ra,átalakítanám az extrudert bowdenesre,és a tápegységet is cserélni kéne.

balika

egyelőre még ismerkedem a dolgokkal,mitől lenne jobb a Te elképzelésed? a tápegységen én is gondolkodtam, kevésnek találom a 150 W-os tápot.a teflon csőröl nem tudok nyilatkozni. a képen nem látszik,de van még 3 ventilátor rajta,csak azt levettem.