Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Én 3-as menetfúrót befogtam esztergába, és a késtartóba befogott tengelyre rátettem egy sárgaréz hengert, és szépen nekinyomtam, az pedig belevágott egy szép bordás árkot.
;De sok helyen bevált a rombusz vagy egyenes mintás recézőkerék által érdesített száltovábbító is. Nem kell feltétlen árok oda, csak úgy okoskodtam, hogy akkor nagyobb felületen kapaszkodik.
;
;Nekem direkt hajtással megy, de ez legfeljebb az 1,75-ös szálnál ajánlott. 3-ashoz már kell a lassító áttétel. A mechanikát magam terveztem a neten fellelhető megoldásoktól inspirálva, de még nem próbáltam ki.

ezsolt74

A direkt hajtás valamivel pontosabb, viszont nem tesz jót a nyomtatási minőségnek az sem ha egy nehéz léptetőmotor van a fejen, mert túl nagy lesz a tehetetlensége, és az apró gyors mozgásoknál szét akarja rázni az egész gépet.
;Én a fejre soha nem raknék motort, a bowdenes száltovábbítást is nagyon pontosan be lehet állítani.

d90e9wrzu

Devecz Miklós

Legalább 0,5 Nm-t keress minimum.
;Ennél kisebb előfordulhat, hogy nem fogja bírni.

0bn8uxmw

Mivel a vezérlő kb. 2A-es motorokat bír el, nézhetnél kicsit erősebbet is 1.7A-2A-os van sok  az ebayen. Azért érdemesebb erősebbet venni mert a mikrolépés miatt úgyis csökken a nyomatéka. Az 1.7-1.8A-es lenne a legjobb, hogy azért 90%-os terhelés fölé ne kerüljenek a vezérlők.
;A Z-hez az orsós motor jó lesz ott csak lassan mozog és keveset, viszont ha Prusához akarod akkor fölöslegesen drága két motor-t is kapsz ennyi pénzért kuplunggal.

noctiluxx

Én ezeket a motorokat vettem. A reprap wikiben konkretan szerepel ez a tipus. Ráadásul 3 nap alatt itt van ingyen Németországból ;)
;(USA, DE Ship & Free) 10 PCS CE,ROSH,Nema 17 Stepper Motor 42BYGHW609, 4000g.cm,1.7A, Super 3D Makebot Reprap Printer
;http://www.aliexpress.com/item/Germany-Ship-Free-10-PCS-Nema-17-Stepper-Motor-42BYGHW609-with-4000g-cm-1-7A/1317252899.html
;(from AliExpress Android)

hyuekyh7a

Megkezdtem egy scara Morgen alkatrészeinek a kinyomtatását.
;Ha valakit még érdekel teszek fel képeket.

ezsolt74

Érdekes egy szerkezet.
;A sok forgáspont miatt lehet hogy lesz vele gondod.
;Komoly csapágyazásra lesz szűkség ,hogy pontos legyen, és ne kotyogjon semmi.

hyuekyh7a

Igen csapágyazni kell.
;Arra gondoltam ha megfelelően működik és be tudom állítani akkor megkérek valakit itt a fórumon,
;aki kitudja önteni, a PLA alkatrészek felhasználásával aluból, hogy öntse ki.

keri

Hogyne érdekelne!
;Ilyen furcsa szerkezetekre mindig vevő vagyok :)

keri

Pár száz forint a golyóscsapágyak darabja.
;Két csapágyat egymáshoz feszítesz, tökéletesen kottyanás mentes lehet.

keri

Én nem szórakoznék öntéssel.
;Aluból ki kell maratni.
;Csapágyfészket amúgy is illik precízen megmunkálni, a karok konturját meg akár flexel is ki vághatod :)

Devecz Miklós

Készítsél Wally-t.
;Nyomtatva is nagyon stabil a csapágyazás.

hyuekyh7a

Néztem azt is , csak valamit problémáznak a beállítással.Vagy a firmware,problémás, már nem is tudom.

keri

Megjött az Arduinóm végre.
;Szórakoztam vele egy kicsit.
;Miután elindult a Marlin, beleraktam a KTY-84-es termisztort karakterisztikáját is, mert nem volt benne. Tudom az túl pontatlan, mert kicsi az ellenállás változás és nem használja ki az AD konverter dinamika tartományát, de én most ezzel kísérleteztem, arra jó.
;Frankón tartja a hőfokot a fűtőpatronra csipeszelt termisztorral +-1 fokon belül.
;
;A csipogót hogy lehet átírni, mert idegesítő. Szeretném sokkal rövidebbre venni a sípjel idejét, hogy csak egy kattanásnak hangozzon.
;
;A kijelző kontrasztját sem vezérli. Full grafikus kijelzőm van, nem az eredeti 4 soros.
;
;Próbáltam magyarítani, mert nincs sok fordítani való, de valamiért nem változik meg a kijelző nyelve.