Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Tomeedey

Boldog karácsonyt mindenkinek! A minap elég sok időm volt a nyomtatóval foglalkoznom, elkészültek az első értelmes nyomatok. Megoldódott a PLA szálelakadási probléma, az volt amire gyanakodtunk is, ha nem megfelelő a bevezetőcső belső kiképzése akkor a meglágyult műanyag elakad benne. Megoldás: kifúrtam 3-asra a belső lyukat, aztán egy 3/2 mm-es tefloncsövet dugtam bele, így hibátlanul mozog a szál. A megfelelő adagolás eltalálása is elég nehéz volt, illetve a jelenlegi vázzal csak 5-7 mm/s sebességet tudok elérni, minden tengely menetesszáras. E sebesség felett már lépéshibák vannak, kevés a léptetővezérlő ehhez a motorhoz, illetve nem akarom még hűtőbordázni is a A4988-asokat. Közben készülget is a következő asztali kisgép. Az alábbi nyomatok nem a legszebbek, de funkcionalitásban nekem már megfelelő a minőség. 5mm/s előtolás, 0.3 mm fuvóka, 0.25 mm rétegvastagság. A legendás békát is kinyomtam, elfogadható a felület, a hasa is egyben maradt. A kis felfogató alkatrésznél is féltem hogy a hátulján lévő ablak tetejét nem fogja tudni áthúzni, be fog csuklani, de az első rétegnél kikeményedett, így simán áthúzta, bár mondjuk csak pár mm. Nem volt fűtött asztal, plexire nyomtattam, az első réteget jól belekenve az asztalba:)
;
;http://rcpilot.hu/users/685/20264/b_201412252222215469.jpg&" border=0>;

ezsolt74

Itt van a kész nyomtatóm,(illetve még várom hozzá a 220mm-es heating bed-et) gondoltam teszek róla fel képet.
;
;http://www.imgserv.com/images/2014/12/25/kMiAzEB1fp.jpg&" border=0>;

keri

Nem a motor a kevés, hanem a menetes szár nem ide való, ezért nem szokás menetes szárat használni, csak a Z-re, mert ott nem is kell sebesség.
;Az orsóknak nagy a súrlódása, rossz a hatásfoka. A motor teljesítményének nagy része erre a súrlódásra megy el.
;Szíj hatásfoka nagyon jó, és a mozgási sebesség is sokkal jobbra jön ki és még olcsó is.
;Ennél csak a nagy menetemelkedésű (10mm) golyós orsó lenne jobb, vagy a fogasléc, de ezek drágák.
;

keri

A nyomat amúgy jó szerintem, inkább az a gond hogy üt az orsó és ez rángatja a fejet.
;A doboznál látszik, hogy hullámos a széle.
;

Tomeedey

Igen igen, ezért is készül a másik hardver. Az orsóütés is úgy van ahogy mondod, az x-en inkább mint az y-on, de végülis ezt csak azért dobtam össze hogy az összefogó pántokat, leszoritokat, egyeb alkatreszeket ki tudjam nyomtatni a kovetkezohoz, még a végállás érzékelőket is csak egy darab drót tartja most:). Egyébként fogasszíjat, fogaskereket honnan érdemes szerezni? Conrad-nál láttad direk ehhez, esetleg valami masik beszerzési forrás?

keri

ebay-ről a kínaiaktól mint olcsó forrás, vagy a www.powerbelt.hu , nekik korrekt áraik vannak, de ipari cuccok, így érdemes megkérdezni az árát. Én egyszer kúpfogas kereket akartam venni, de dobtam egy hátast :D szíjak, szíjkerekek, trapáz orsók jó áron vannak, de trapéz anya megint elszabadult áron volt, műanyag vagy acék ami olcsó lenne meg éppen nem volt.

Révész Richárd

Ha írsz méreteket a fogasszíjra és kerékre akkor mondok rá powerbeltes árakat.
;

Révész Richárd

Azért nem olyan drága a trapézanya sem.
;Most vettem 14x3-as balost acélból nettó 1873.- Ft volt.
;

keri

Nekem valami 10ért tudtak volna csak adni, mert csak bronz peremes volt. Más normális árú meg nem volt raktáron. Gyártottam inkább magamnak ZX100-ból.

vjanos

A powerbelthez simán be kell regisztrálni, utána látszanak az árak.
;
;Trapézorsóhoz, szíjakhoz, bordáskerékhez ajánlom a confidenza-t, kb egy áfányival olcsóbbak! telefonon vagy mailben lehet ajánlatot kérni, kb két munkanap az átfutás.
;Roppant segítökészek, nem kezelik le a kisembert, mint néhány másik cég...
;A lineáris tengely viszont náluk drága.... azt a klavio-nál vettem.

Révész Richárd

A 14x3-as peremes bronz anya is csak 5837.-Ft nettó  
;Most néztem.
;

Révész Richárd

Nem csak cégek regisztrálhatnak?
;Végül is mindegy, én nem akarok ezzel kereskedni.
;Bárkinek szívesen segítek, aki nem akar regisztrálni.
;

keri

Nekem többért akarták adni.
;Konkrétan dobtam egy hátast.
;
;Amúgy 14*4-est használok, de az talán nem dobja meg az árat :)

Révész Richárd

A14x4-es jobbos az olcsóbb 200.- Ft-al
;😉

keri

Ja pont 10200 ;-)))))
;