Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Nekem magánként sikerült úgy másfél éve.
;A szándékod pedig dícséretes :)

Révész Richárd

Révész Richárd

Köszönöm.[#wave]
;

keri

Ja, én is most regisztráltam magánként. Lehet a cégesnek olcsóbb.

ezsolt74

Ez egy érdekes delta nyomtató kialakítás.
;
;
;
;http://www.spiderbot.eu/en/technology/tss-three-sphere-system.html&" TARGET=_fnew>;Spiderbot;

3vv2btrhv

000000000

Azt hiszem rájöttem az akciós gigamaxos PLA nyűgjére. Bizonyos részeken nagyon rideg, törik. Nyomtatás közben még egyszer sem tört el szerencsére, de úgy már többször jártam, hogy elkezdtem a következő nyomtatást, aztán egyszer csak látom , hogy nincs benne a szál. Mikor megpróbáltam ilyenkor befűzni, nagyon könnyen eltört. Érdekes...  
;Kiváncsi leszek, hogy a saját ABS-em milyen lesz. Hamarosan kész az extruder, bár baromi bosszantó, hogy a OLX-en vásárolt ramps lapom (ami a filament extruderé lett volna) csont zárlatos az 5V és a GND közt. 3 óra molyolás után sem jöttem rá hol... Asszem maradok a kínai importnál, ott legalább ha rossz a pénzemet visszakapom... :(
;Nincs valaiknek Pécs környékén egy RAMPS 1.4-e kölcsibe, míg megjön a kínai?

ezsolt74

Nekem a HIPS-el van ilyen problémám, vannak olyan részei ami nagyon törékeny és könnyen  elpattan,olyan mintha gyártás során nem lett volna a hőmérséklet egyenletes és bizonyos részek nagyon keményre sikerültek volna.
;Volt olyan hogy az extrudernél hallom hogy valami pattog, megnéztem és mikor a bordázott kerék és a csapágy közé került, és ekkor megfeszült, elkezdett repedezni, de szerencsére nem állt meg a nyomtatás mert gyorsan állítottam a rugó feszítésén.

000000000

Sziasztok! Találkozott már valaki olyan problémával, hogy az elektronika minden tengelyt  vezérel egyedül csak a extruder motorját nem..???

0bn8uxmw

Szia,
;Milyen firmware?
;Ha nincs termisztor csatlakoztatva vagy nem érte el a fej FW-ben beállított minimum hőfokot (általában 175 fok) akkor meg sem mozdítja az extrudert. Marlin-nál az M302-es parancsot tudod kiadni neki és akkor engedi mozgatni a extruder motorját hidegen is.

000000000

A 2011.09es Marlin. Van termisztor,de nem állítottam be azért hogy megnézzem minden motort tudok e mozgatni.. számítógép nélkül szerettem volna kipróbálni csak a saját menüjéből vezérelni..

0bn8uxmw

Ha így akarod mozgatni akkor dugj rá egy gépet, vagy az extrudert dugd át az x-re mondjuk és akkor ki tudod próbálni.

hyuekyh7a

Én nem Gigamaxos, és nem akciós feketével jártam így.

000000000

Én a tesztelésnél tapasztaltam először ezt, de rá egy percre kinyírtam az elektronikát egy rosszul bekötött végállás kapcsolóval, most vettem egy újat ,de a srác akitől vásároltam ugyan erre a hibára panaszkodott az egyik ramps-nél cserével orvosolható a probléma, de szerintem meg lehet ezeket javítani ahogy az elsütött alaplapokat is ugyanis (de ne legyen igazam) tervezési hibásak!
;