Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Nekem bowdenes van és a Retraction-nál a  Speed 60mm/sec és a Distance 7mm.
;De direct drive-nál ez kevesebb a Prusám-nál ez 30mm/sec és 4mm volt.

ezsolt74

A 0,2-es fúvóka nagyon hamar el fog tömődni neked PLA-nál,még a 0,4-es is 1-2 kg nyomtatás után tisztításra szorul.A PLA könnyen megég benne, és eltömíti.
;0,35-nél kisebbet fúvókát ritkán használnak mert nagyon lassú is lenne vele a nyomtatás.

s7manbs8

Képet tudsz mutatni róla ide is feltehetnéd pl. abból látszana milyen finomságú a kerék fogazata pl. mailt is küldhetsz nekem is, ha gondolod, megnézném milyen.

KBalázs

Az a legnagyobb segítség, ha megszámolod hány fog (volt) rajta. Ha több mint 15 fog akkor csak néhány nagyon jól behangolt nyomtató képes kinyomtatni, ha több mint 20 fog, akkor reménytelen a fórumon &"fellelhetô&" 3d nyomtatókkal kinyomtatni.  
;Esetleg kiszedni ilyen fogszámú fogaskerekeket valami más játékból vagy konyhai eszközbôl, és vagy azokat összeragasztani, vagy azokról mintát venni és kiönteni valami mûgyantából.
;Persze a legkorrektebb megoldás, ha forgácsolással készülne a pót-fogaskerék.

ks46twg3x

Bowdenes.
;Slic3R szeletelőt használok. Hol tudom a visszaszívást állítani?

ks46twg3x

Az ABS jobban tetszik, viszont a PLA a síma üveg asztalra is tapad, míg az ABS-el mindig gondom van: acetonban szoktam feloldani, azzal kenem le az asztalt.

s7manbs8

Normális acetont hol lehet venni, valami Rossmannba vettem körömlakk leoldót, de az lehet nem sokat tartalmaz inkáéb vizet többet.

ks46twg3x

Háztartási áruk boltja.

s7manbs8

Mondjuk lehet azt fémből is csinálni, forgatóval kimarogatva a fogakat.

Devecz Miklós

Új típusú extruder fej előtolóművel:
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/DSCF0736s.JPG&" border=0>;
;

ezsolt74

Próbáld ki a Cura-t.
;Ott az Advanced-ben,a Retraction-ban kell beállítani.
;A Slic3R-t nem ismerem.

keri

Én csináltam már. Olcsóbb megvenni a boltban a jó fogaskereket.

s7manbs8

Jó, de ha pont nincs bolt és sürgős, akkor megér annyival többet rászánni, ha fontos.

keri

Ha sürgős akkor pláne nem gyárt az ember magának forgatóval.
;Nézd már meg az első és utolsó kép dátumát fogaskerék gyártós mappámban. [#eplus2]