Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Lehet, de k...a drága.

Devecz Miklós

Ragaszd le az üveget a széleken kapton szalaggal az asztalhoz.
;Ezután nem fog gondot okozni a csipesz (és stabilabban tartja)

ezsolt74

Alatta rétegelt lemez van és az alatt meg szigetelés,ahhoz nem tapad túl jól a kapton szalag. De már úton van már hozzá a 22cm-es alumínium kör heating bed. addig már nem piszkálom.

ezsolt74

A spirálisnál mondod a hibát?
;Azt én is néztem, esetleg arra gondolok hogy mivel át van méretezve(le kellett kicsinyítenem mert két darab volt egymás mellett az STL file-ban és nem fért rá az asztalra) esetleg a Cura hibázhatott?
;És ez okozza az elcsúszásokat?

s7manbs8

Egy rossz grillsütőből vettem most ki egy üveget, csak annak a mérete nem elég, de próbának jó lesz azért.
;
;Keri, üveges ilyenkor görögbe nyaral ... :)

3vv2btrhv

Csak észrevettem , az okát nem tudom .

t7dwzcz0d

Én két db PC táppal használom a nyomtatót. Az egyik csak a fejet, és az elektronkát táplálja, a másik (450W-os) az asztal fűtését. Amikor elindult a rendszer, akkor nem találtam, illetve nem tudtam milyen a megfelelő tápegység, a PC táp meg kéznél volt. Nem nagy időveszteség, ha kezdéskor  várni kell egy pár percet a felfűtésre.  

t7dwzcz0d

Szálcsere nyomtatás közben...  
;Gondoltam kipróbálom a két színű nyomtatást, de a kísérlet nem várt eredményt hozott. Az elsőnél a nyomtatás megállítása után kiálltam a fejjel, kicseréltem a szálat, majd folytattam tovább. Kb úgy működött ahogy gondoltam. A második esetben, másik gkód, a megállás hasonló, viszont folytatáskor az extruder léptetőmotorja kitekerte az összes szálat a fejből. Kb 100mm revers mód. Próbáltam más gkóddal is hasonló eredménnyel. Tudom, hogy nem volt azonos a gkód, de nekem úgy tűnt ennek nem is volt köze a gkódhoz, mert a nyomtatás folytatásakor a szál (gyors) kitekerése volt az első művelet. Nem találtam ezzel kapcsolatban paramétert, sem a Marlin-ban, sem a Slic3r-ben. Van valakinek hasonló tapasztalata? Ti hogyan csináljátok a szálcserét?  

s7manbs8

A fűtőszál alá hőszigetelésnek, ami egyszerű és nem macerás, mit lehetne használni ?
;
;Találtam egy nagyobb darab mikróba való csillámlemezt pl. az mennyire jó vajon ?

keri

Bírja a meleget.
;Én vékony üveg, vagy közetgyapot lemezre gondoltam.
;Vannak ezek a kerámia paplanok, vagy aerogél szigetelések, de nehézkes a beszerzésül és gyanítom nem olcsók.

s7manbs8

Azokat a csipeszeket, amik az üveget tartják az asztalon honnan veszitek ?

keri

Esetleg lenvászon is érdekes lehet. Úgy tudom több száz fokig hőálló.
;Vagy nagyon sok réteg alufólia, kicsit meggyűrve hogy sok levegő szoruljon közé, esetleg üvegpaplannal rétegezve.

smalla

két(három?)rétegű, középen hullám kartonpapírt használok, nekem jó. hallottam már parafát, és egyéb ötleteket is, de minek ?

keri

Papír/iroda bolt. Binder csipesz a neve.

t7dwzcz0d

Azt gyanítom, hogy a csipeszeket papír-írószer boltokban lehet megvásárolni többféle méretben.