Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Jónak néz ez ki, úgy lehetne megoldani, hogy kéne valaki aki önt, én meg nyomom hozzá a mintát pl. így lehetne kooperálni.

ezsolt74

A KISSlicer szeletelőt próbálta már valaki?
;Találtam egy Youtube videót ahol összehasonlítják a slic3r -t a KISSlicer-el. Elég nagy különbség van minőségben a kettő között.

keri

Ahogy nézem a videot, az jön le hogy a slic3r sokat mozog a levegőben ide oda és olyankor mindig odakeni valahova az anyagot ahova nem kéne, a kisslicer meg szinte csak a munkapálya felett mozog, így nincs is taknyolás.

ezsolt74

Nagyon látványos a különbség a két szeletelő között (nyomtatási minőségre is).

ncw4w5nca

Nem olvad meg a PLA, mert beleöntött fém bizmut ötvözet, és az 47.2°C-on olvad, legalább is a leírás szerint 117°F. http://youtu.be/ZvKtsrt9kTo&" TARGET=_fnew>;itt van róla a videó;

s7manbs8

Akkor a kezünkben megolvad, mint a csoki  majdnem. :) No persze valami értelmeset kéne önteni, aminek haszna is van, nyilván mindenkinek más a hasznos hozzátéve. :)

keri

160 karakternél többet senki nem olvas el?
;Ott van hogy öntött alu alkatrészeket a 150W-os CO2 lézerhez. De most már csakazért sem mondom el hogyan csinálta. Tanuljatok meg olvasni :D

s7manbs8

nyomtatni kéne valami gucci szemüveget, neked, hogy jobban olvassál. :) Azt a szemjavító lyukacsost is lehetne.

s7manbs8

Hold nézésre is kiváló élesen látod, meg nem bántja annyira a szemet se a nagy fényével.

hyuekyh7a

Én meg is vettem, a 0,5 össze fejhez be is állítottam, de most még 0,35 ös höz szenvedek vele az első rétegre nagyon sok anyagot nyom!
;Viszont kipróbáltam a repetierben lévő curat, na ez hihetetlenül pontos és szép nyomtatót csinál!
;Nyomtattam HTD 3M fagas tárcsás nagyon szépen passzol a szíjba.

hyuekyh7a

nyomtatót=nyomatot

hyuekyh7a

Beüzemeltem a K8400 as nyomtatót,a Build Talk lapot levettem, mert sikerült két helyen is kiégetnem ,még használható, de nem rontom tovább majd ha precízen beállítom a Z tengely homolását.
;http://youtu.be/CvuCtzmp1xE&" TARGET=_fnew>;Htd3m kerék;

hyuekyh7a

A nyomat minőségével nagyon elégedett vagyok,
;0,15mm felbontás.
;Elég csendes is a gép. A welleman fórumon mennek a csaták a fűtött asztal miatt, bár ez a Build Talk nagyon tapad alig bírtam levakarni róla az anyagot .
;De valahogy hozzászoktak a meleg asztalhoz, és kérdés  
;mit tesz az ABS a hideg asztalon.
;Mindenesetre az alaplapon van csatlakozó az asztal fűtéshez meg az érzékelőjének.
;Csak szerintem külön táp kell neki, mivel teljesen elő van készítve a második fejhez.
;Ha az is felkerül akkor kevés a táp neki.

keri

Ez valós idejű? Milyen sebességgel nyomtatsz?
;
;ABS nagyon zsugorodik hűlés közben. Ezért kell fűteni. Kisebb darabokat lehet nyomtani ha tapad az asztal, de a nagyobbakkal már problémás.