Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

cvf9ah3xx

Szia.
;Ami tönkre ment az Arduino panelon az egy feszszabályzó és nincs alúlméretezve csak nem szereti ha teljes rövidzárat küldenek rá a végállás kapcsoló felől. Ez pedig azért lehetséges mert a végállás kapcsoló nem csak mikrokapcsoló lehet, hanem optokapu is aminek szüksége van a +5V -ra. És ha az ember nem figyel (Én is hasonlóan jártam.) akkor rosszúl dugja rá a kábelt. Egyébként komolyabb feltét paneloknak külön +5V -os tápot szokás építeni.

vjanos

Azt tudom, hogy rengeteg féle van, az érdekelne ami leginkább bevált, vagy amitől inkább tartózkodjak.
;
;Ez a csavar nem rossz, de soká ér ide. Csinálni szándékozok egyet, mondjuk két napon belül :)

d90e9wrzu

Én egy Prusa I3 ban gondolkodom menetesorsós  
;NEMA-val

0bn8uxmw

Én is direkt-re teszem a voksom lehet ezek a nyomtatott fogaskerekesek nem a legjobban, ha 1:3-as áttételt raksz neki az tökéletes.
;
;Szerintem szálkerékben ez a legjobb:
;http://kolobus.co.uk/products/duplicator-4-extruder-drive-gear&" TARGET=_fnew>;Duplicator 4 Extruder drive gear; sok kis éles fog nagy felületen tudja a megfogni a szálat.
;Van pár mk7-es kerekem ha kell kisebb és nagyobb méretben is, nem rosszak ezek sem a Deltámon a mai napig az mk7-es van.

0bn8uxmw

Annak jó lesz, de akkor is javallom, hogy drv8825-ös vezérlővel rendeled.

d90e9wrzu

Még egy kérdés fel merült bennem én nem szeretném a szál továbbítást a fejre tenni mi a legjobb megoldás én jobban szeretnék valami alu míniumos megoldást.
;

vjanos

Kösz, ezel adtál egy ötletet, van is ilyen hasonló fogaskerekem.
;Szemből csak egy hornyolt csapágy kell neki gondolom, ami rugóval állítható.
;
;Bowdenes lesz egyébként, még a segítségeddel beszerzett v6 fejhez :)
;
;Ez miez az mk7?

d90e9wrzu

Az kevesebb hőt termel vagy a 32step miatt?
;

000000000

A drv8825-ről eddig nem túl sok jót olvastam. Az MK7 direct drive extruder miatt olvastam utána. Állítólag gyengébb és pontatlanabb tőle ugyanaz a léptetőmotor.

0bn8uxmw

Igen hornyolt csapágy nem árt neki de elvan a simával is csak vigyázz mennyire állítod erősre a rugót mert különben a sok kis fog a sima csapágynál eltördeli a szálat érdemes olyan extrudert keresni ahol van egy minimális íve a szálnak az extruderben ezzel is növelve a érintkezési felületet.

d90e9wrzu

Köszönnöm a választ bocsi de nem olvastam el rendesen.

0bn8uxmw

Igen gyengébb lesz de a 32 mikrolépés miatt ugyebár, de vissza lehet venni 16-ra gond nélkül. Viszont fele annyira sem melegszik és kicsit nehezebb megölni.

0bn8uxmw

Drive Gear tipus az mk7-es, a tudomány mai állása szerint ezek vannak:
;
;http://reprap.org/wiki/Drive-gear&" TARGET=_fnew>;Drive gear lista;

0bn8uxmw

Ha nem akarod a fejre rakni az extrudert akkor a bowdenes megoldás marad(tefloncsőben megy a szál az extruderből a fejbe).
;https://www.youtube.com/watch?v=O5Xc6ThmhPE&" TARGET=_fnew>;Prusa i3 with bowden;

keri

Én is Kallaizoli által linkelt megoldásra szavazok.
;Arduino MEga25600+RAMPS 1.4
;
;Ez a leg elterjedtebb hobby építők körében.
;
;Érdemes hozzá még LCD-t venni, de nem kötelező, csak akkor tudod PC függettlenül is használni, SD kártyáról.