Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az első nyomtatás mikor várható ?

frob

Sziasztok, Craftbot boldog tulaja lettem... viszont érdekelne lehet e valahol kapni olyan filamentet ami rugalmas? és persze nyomtatás után is az marad?

ezsolt74

A Gigamax-nál van rugalmas filament, 500g  12500Ft.
;Elég húzós az ára.

frob

Köszi, valóban elég húzós az ára, valaki nyomtatott már vele?

ezsolt74

Nekem most jött meg a Gigamax-tól, tegnap megrendelt 2db PLA tekercs.
;Az utolsó pillanatban rendeltem meg, mert már tegnap is csak leltározni mentek be.

Devecz Miklós

A &"LANGUAGE.H&" fájlban hozz létre egy új csoportot a fordításodnak.
;
;Pl.:
;
;#if LANGUAGE_CHOICE == 10
;
;Értelem szerűen ide írd be a lefordított szöveget, az előzőek szerint.
;Ékezetes betűket ne használj.
;
;Írd át:
;
;#define LANGUAGE_CHOICE 1  ---- >  #define LANGUAGE_CHOICE 10
;
;
;Töltsd vissza a gépre, és már működik is.
;
;A csipogót, ha idegesít, akkor kösd ki. Semmi jelentősége sincs, csak zavaró a hangja.
;

ezsolt74

Én is gondolkodom majd egy Craftbot-on, a méretei miatt nagyon tetszik,(kevés a helyem a szobában, a Kossel is most az az ebédlőasztalon van.)
;Mik a tapasztalataid vele, milyen minőséget nyomtat, mennyire hangos, könnyű volt bekalibrálni...stb.?
;Olvastam hogy gyenge a tápegysége, ezért nem tudja rendesen felfűteni az asztalt, van akinél hirtelen leáll az egész nyomtató, volt akinek elszakadt a szíj.
;Érdekelne hogy neked volt-e bármi problémád vele.

keri

Majd jövőre :D
;
;A szoftvert felélesztettem.
;Mennek a motorok, fűt, szabályoz, ventillál.
;, de jelenleg egy nagy drótkupac az elektronika.
;Szeretném normálisan összerakni előbb.
;
;
;

keri

Ezt megcsináltam, bár nálam ország kód van nem szám.
;Ja, lehet hogy az ékezetes betűk lehetnek a problémásak. Majd kipróbálom nélküle.
;
;Csipogó nem lenne rossz, csak rövidebb impulzusok kellenek. Találtam egy paramétert, de az csak az I2C vezetékre való csipogót vezérli.

s7manbs8

Az enyémnek holnapra már be kéne indulnia, megjött a Szalai Gyuri féle parafa is, előbb, amit ezúton is köszönök. A fűtött asztalomat fejezem ma be, meg pár vezetéket kel még csinálnom, de holnap is lesz időm rá.

keri

Parafa még nekem is kell...á megy az nélküle is. Van 720W-nyi tápom :D
;
;Viszont most jut eszembe csak 36V-om van, 12V meg 5V-om még nincs.
;
;Hogy is megy az, hogy az Arduinónak csak 1 darab 12V-ot kelljen beadni?
;Aztán van rajta 5V kivezetve, nem? A léptető motor vezérlőimnek kell a logikai tápfesz.

s7manbs8

A motorjaidat mennyiről akarod hajtani ?  Nálam van egy rakás táp, az Arduinomon nincs elosztó reprap panel, hanem csak a kimenetek vannak külön panelekre vezetve, meg a vezérlőim is saját életüket élik, azokra csak jelcsatlakozás megy, van 5V, 12V om kis sorkapocs panel, onnan veszem ki amire kell, hűtőventillátor. Fejfűtésem is külön tápról megy 24V-tal, most meg az asztalfűtésem olyan lesz, hogy, egy cekászt tekertem rá 4 részletvben, hogy 12V-tal is tud menni párhuzamosítva, vagy akár külön táppal, hogy ha nem bírja egy lehet többre kötni, abszolút pénz kiadás nélkül meglévő PC tápokkal megoldom az egészet. Számold össze hányféle táp kell és legyen elég kimeneti sorkapocs vagy valami, amire rá tudsz csatlakozni.

s7manbs8

Kevés áramot onnan is ki tudsz vezetni 5V-ot de az csak párszáz mA lehet.

Devecz Miklós

Rákötheted aZ USB csatlakozót és a 12V-os tápegységet is, akár egyszerre is. Ebből lesz az 5V-od is.
;Is-is egy kicsit sok, de remélem érthető.

Devecz Miklós

36V-al vigyáz!
;
;Ha rákötöd a vezérlőre, akkor megöli.
;
;a Ramps 1.4-ből vedd ki a D1 diódát, akkor az Atmega 2560 megmenekül, de nem tudom, hogy a Ramps 1.4 biztosítékai hogy fogják birni.