Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

hyuekyh7a

A Scara robotokra mág több példa van [#wink]
;Persze nem nyomtatva, de nekem most eddig meggyőző
;nyomtatóhoz.

frob

Szia, sajnálom hogy még nem kaptad meg, egyébként valami olyasmit sejtek, hogy előre kell menekülni és most az van ezért nyomják a nyomtatókat kifele a swájciaknak, mert onnan is érkezik a további haladáshoz a pénz, írj nekik 1-2-3 naponta mélt és érdeklődd meg hogy mikor kapod meg.
;Egyébként folyamatosan javítják a hibákat, szóval alakul , a szíj szakadásról nem tudok nyilatkozni, gondolom az első darabok összeszerelésébe bele kellett szokni, enyém mechanikailag teljesen okés, néha berezonál, de hát nem is egy 60kg os motyó, hanem jó ha van 10-20... ettől függetlenül a nyomi teszi a dolgát, és cura val szépeket is lehet nyomtatni, de a crafware sokkal jobb lenne ha kinőné a gyerekbetegségeit...  mondjuk én spec sajnálom hogy linuxra nincs, de rebesgették, hogy talán arra is lesz...  
;
;még valami, cura méretpontos, craftware egyenlőre nem!

s7manbs8

Megyek folytatom az enyémet is összerakni, tegnap már a fűtött asztal majdnem kész lett, cekásszal van megoldva, kantal huzallal, nem tudom mennyire fog tudni melegíteni. Olyan erős lesz, hogy marni is lehet majd vele meg, meg súlyt emelni... :)

frob

Hát ha tudod szabályozni, tuti jó lesz, de miért nem néztél valami teherautónak a tükörfűtését? kicsit nagyobb fesszel megküldve már is eléred a kívánt hőmérsékletet és ráragaszthatod az üvegre vagy alulemezre, jobb hőeloszlás, stb
;

s7manbs8

Azt meg hol lehet találni ?

s7manbs8

Most ahogy tegnap néztem, úgy 200W-ot tudok neki adni kb. 24V-ról elvileg. Csak még a vezetékeléssel bíbelődtem, de ami bérek itt vannak manapság, még így is megéri.
;

frob

s7manbs8

Ezek elég kicsi teljesítményűek, nemigen lenne 110 fok tőle egy 400x400-as felületen.

PSoft

;Érdekes,hogy 35W-nál nem is ajánl nagyobb teljesítményűt.
;Persze,amikre ajánlja őket,oda nem is kell több.:)
;
;

frob

110°C minek? azzal szeretnéd olvasztani az anyagot? craftbot 60°C fűti a tálcát, jól odatapad az anyag, vagy szeretnél plexit hajtogatni? bár ahhoz asszem kicsit melegebb kell...

hyuekyh7a

A Morgan Scara oldalon van egy leírás hogyan csinált fűthető asztalt mivel az van vagy 60cm es.
;Egy deszkába szegeket rakott 10mm távolságonként egymással szembe és ezekre a szegekre tekerte rá S alakban a zománcozott huzalt, majd hőálló ragasztóval összeragasztotta és levette a szegről ,majd ráragasztotta az asztalra.

ezsolt74

Ezek a fűtőfóliák túl gyengék.
;A 200x200mm-es asztal fűtés az 12V-on 10-11A ez kb 130W.
;Ennél gyengébbel nem tudod felfűteni 110fok-ra, (mint pl a Craftbot nál se tudnál a 15A-es tápegységgel 110fokot produkálni.).
;Nekem A 30A-es tápegységnél mikor elkezdem az asztalt és a fejet is egyszerre felfűteni a hűtőventilátora beindul rendesen.
;Mikor már fel vannak fűtve akkor visszavesz a fordulatból.
;Ha hazamegyek kíváncsiságból megnézem hogy hány A-t vesz fel a nyomtató mikor elkezdi felfűteni magát.
;Ha lesz Craftbot-om, akkor az lesz az első hogy veszek hozza egy nagyobb tápegységet, legalább egy 20A-t.

hyuekyh7a

ABS nek 110 fok kell.

frob

Tükörfűtésre elég, viszont alig melegednek 20 fok fölé, na de ha megtolod 12 helyett 24-el? akkor már rögvest 70W , csak ne felejtsd el szabályozni nehogy megfusson :)

frob

Nos az tuti hogy nem ártott volna bele egy nagyobb táp, elég pengeélen táncol, látszik a világításon ( van benne ledszalag) hogy villogászik amikor a fűtés kéri..