Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

A teflon cső 4mm/2mm-es.
;Elösször 4-es re fel kéne fúrnod végig az acél csövet úgy tudnád csak teflonozni.
;De szerintem utána működhetne.

Tomeedey

A tefloncsöves upgrade nekem is bevált, azóta gond nélkül müködik. Pár hete vettem 4/2 es teflont illetve 3/2-est is, az utóbbit javaslom, énis 3-asra furtam fel az acélcsövet, körülbelül 20-25 mm hosszban. A teflont a Kolofolnál vettem 1-1 métert szívesen adok belöle ha eljösz érte:) 1500 ft körül volt métere.

keri

A fej mellet miért kel fújni? Nem lenne célszerűbb rá fókuszálni? Sok helyen láttam olyat.
;Mondjuk ha túl erős a légáram akkor &"vattacukor&" lesz belőle nem 3D nyomtatás :D
;

keri

Nekem bowdenes van. 4/2-es tefloncsőből.
;Ha végigküldöm 4-es fúróval akkor be tudom fűzni a bowdent megszakítás nélkül. Az jó lesz?
;
;Egyébként első próbánál én is csak kézzel raktam rá 12V-ot elég gyorsan meggyulladt a PLA :D de nekem könnyen ki lehetett szedni.
;Az átvezető cső viszont csak M6-os. Abban elfér a 4-es furat?

0bn8uxmw

Az átvezető csőbe nem rakunk telfon-t végig csak ha kizárólag PLA-t akarsz nyomni, ABS-nél(240 fok) már kilágyul és megragad a szál. A tefloncső csak a szálat vezeti bele a csőbe végébe a bordán át.
;Nézzétek meg az E3D fej terveit így kell kinéznie, minden más megoldás jó eséllyel kudarcot eredményez(dugulást):
;
;http://e3d-online.com/E3D-v6-Documentation&" TARGET=_fnew>;E3D v6 docs;
;
;Itt a kép amit csináltattam fejet az átvezető cső részén látszik a sima rész oda csúszik bele a tefloncső ami az extrúderből jön:
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Delta/E3D/E3D_v6_HU/E3D_v6_hu2.jpg&" TARGET=_fnew>;E3D v6 fej;

Tomeedey

Nagyon nehezen tudtam beletolni a tefloncsövet, eléggé beleszorult, talán magátol ki sem tudna jönni, bár nekem van egy kis váll az acélcsöven, nem bowdenes. Szerintem a 6-os menet nem birja el a 4-es furatot, ha pontosan fúrnád akkor is vékony fala lenne, 3-as lenne a korrekt. Ha csak 4-esed van akkor probáld ki egy puhább M6 csavaron hátha.

keri

http://files.e3d-online.com/v6/Drawings/V6-175-BREAK.pdf&" TARGET=_fnew>;Ezen pont az látszik; hogy bele van fúrva az átvezető csőbe a 4-es teflon cső. Persze nem végig, csak az elején.
;
;Eredetin ezért is van M7-es hogy elférjen.

Devecz Miklós

Nem kell ötletelni, már egy éve belefurok az M6-os szárba, 4.2-es furatot a teflon csőnek, és tökéletesen bevált.
;Amikor közzé tettem, mindenki prüszkölt, hogy minek a fém házba teflon csövet bevezetni.
;
;Ezért.
;
;A menetes szárral meg óvatosan kell bánni, hogy meg ne sérüljön.
;
;A képen látható a megoldás is. :D
;
;
;
;http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1237373865&order=reverse&index=8&azonosito=hobbycnc#5910&" TARGET=_fnew>;extruder;

keri

Ha elfér benne akkor jó. Már küldöm is neki az esztergát mert én is érzem hogy elakad minden peremnél a szál.

s7manbs8

Az extrudert majd tényleg átteszem onnan, és csővel vezetni oda, elég nehéz az a motor bár így is olyan fürge volt, mint a  régi gépre rakva az nem változott a régebbi videón látszik az a tengely mire képes így is.

s7manbs8

A hot end végénél van 3-asra fúrva ? elég ha onnan bedugok egy ilyesmi csövet, felette meg elfér a szál úgyis ha már ki is van fúrva 3-ra.
;
;
;
;

s7manbs8

Gondolkodtam, közben, hogy az én fejemnek mi is a baja valójában és egyik az, hogy a nozzle az belül menetesen megy rá az acél végére, ami miatt ott az anyag nem is közvetlenül a nozzlelal érintkezik nem tudja úgy melegíteni, ha meg már annyira felmelegedett eleve hosszan az acélba ragad inkább, meg az acél tengelynek a rövid szűk falú része nem elég vékony falú és ott meg a hő sokkal jobban átmegy és a hűtőborda se ér ott hozzá utána pont hosszan, tehát a konstrukció nem jó eleve.

s7manbs8

Az E3D nozzleja pl kívül menetes és az közvetlenül az alutömbbe menetesen megy jól átadódik a hő, meg az acél részt nem melegíti annyira és annál egész vékony falú az átmeneti acél szakasz.