Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Configuration.h-ban ha nincs PID-en akkor ez: #define MAX_BED_POWER 255 // limits duty cycle to bed; 255=full current (250. sor környékén)
;Feltölteni azért nem tudod szerintem (ha amúgy minden jó) mert az IDE verziód nem jó hozzá vagy újabb vagy régebbi kell neki (pl. 0023-asban készültek  a régiek, de még fent vannak az Arduino oldalán a régi verziók).
;De ha már belenyúlsz átrakhatnád egy új Marlinra is a gépet, ha elküldöd a mostani konfigodat megcsinálom neked este.

ezsolt74

Devecz Miklós

configuration.h
;
;#define MAX_BED_POWER 255 // limits duty cycle to bed; 255=full current
;
;Értéket csökkentd.
;

KBalázs

http://www.k8200.eu/downloads/files/downloads/firmware_k8200_marlinv1.zip&" TARGET=_fnew>;Innen tudtam leszedni; mert ez a hivatalos ami benne van most is, de nem találtam ilyen sort, végigkerestem eleve csak BED szóra, de semmi más érdemlegeset nem találtam.

s7manbs8

Ilyen a nyomtatód, ez a K8200 ?

KBalázs

Már egy ideje [#kacsint] ja.

s7manbs8

Ebben a verzióban tényleg nincs meg az a sor. megnéztem neked.

KBalázs

Kössz. Én is megnéztem magamnak... De akkor hol van a kérdéses PWM limit vajon? Na rámérek már, mekkora ellenállása van a hot-bednek. Megmértem, 5.7 Ohm, az még ideális esetben, ha nem esne semmin a 15V feszültség, akkor is csak alulról súrolja a 40W-ot, (2.63A). Szóval ezért nem tud felfűteni jobban, ahogyan legelőször is sejtettem, meg írtam is (#6658,#6670).

KBalázs

Egyetlen épkézláb ötletem, hogy a hot-bed réz vezetőit megszaggatom (kicentizve a réz utakat), és kialakítok belőle egy párhuzamos, ezáltal alacsonyabb ellenállású huzalozás-rendszert. Utána &"kirelézem&", mert nem tudom mennyit bír az alappanel, és közvetlen kapja a delejt a tápból.

0bn8uxmw

Átbogarásztam a FW-t de nem akadtam én se rá még hol állítja neki az áramot(temperature.cpp-ben kellene lenni de teljesen át van variálva). Lehet max-on megy és ennyit tud mint ahogy te is írtad. A fórumján azt olvastam, hogy nagyobb feszes külön táppal(24v) jobb lenne és kell hozzá egy FET-es elektronika külön, mert relével hamar pusztul a gyári PWM-je.

s7manbs8

Magasabb feszültség kellene neki akkor, én is úgy számoltam ki a kantalos huzat hozzá az asztalomhoz, hogy 24V-ról bőven elég legyen, mert olyan tápom volt itthon, ami elég neki kb. 200W körüli, nálam 3Ohm az ellenállása így. 12V-tal is majdnem eléri a 60 fokot, ha nem fújom ventivel, meg nincs is a szobában 5 fok fűtés nélkül, ebben a hidegben.

s7manbs8

Ilyen nem lenne jó nozzlenak nyomtatóba ?
;http://www.langor.hu/webshop/cikk_doc.php?xtipus=14479&" TARGET=_fnew>;Gázos fúvóka;

keri

Leszámítva hogy túl vastag a fúvóka, jónak tűnik a célra csak egy csúcsot kell esztergálni.

s7manbs8

Van ebből csúcsos féle is, csak hirtelen M7 menetest láttam olyat, körbe kell nézni kicsit még

ks46twg3x

Az első saját készítésű extruderem, amit még ellenállással fűtöttem, pont ilyen fúvókával ment. [#wink]
;A menet M6x0,75, ha jól emlékszem.
;Egyébként lassan fűtött fel, de tökéletesen működött!