Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Biologiailag lebonthatót írtam, szándékosan. Tehát nem a kertben fog lebomlani, hanem emelt hô meg pára meg csillagok együttállása, meg talán valami baci kell hozzá...

ezsolt74

Szóval csak sikerűlt megtalálnod, pedig nagyon el akart bújni.
;Ha elásod ,akkor új békafajt hozol létre?....&"Üregi béka&"...

rf63unrk7

Forrasztó-ón. Szerintem inkább a programon múlik.

ezsolt74

Megmértem ,hogy nekem az asztal kevesebb mint 7 perc alatt melegszik fel 60 fokra.

3vv2btrhv

PSoft

000000000

Nekem ugy hogy egy xbox 360 tappal hajtom most a 20*20 centis kvazi szabvany heated bed 4 peren belul van 60 fokon 220-as pwm limittel. 3 mm parafa van szigetelesnek alatta. Az nagyon sokat segitett anno. Az alu lapot honnan szervaltad? Nalam most 30*30 cm IKEAs tukur van rajta kapton szalaggal... :)

frob

Sziasztok, valaki csinált már craftbot ban olyat hogy menet közben filament csere?
;elvileg van egy G kód G197  ami erre adna lehetőséget, de még nem próbáltam...
;

ezsolt74

Az ismerősöm hozott nekem egy kb 70cmx50cm-es 6mm-es lapot. Dekopír fűrésszel vágtam ki.
;

ezsolt74

Vékonyabb alu lemezt szerettem volna, de csak ez volt...ajándék lónak ne nézd a fogát.

rf63unrk7

&"Úgy néztem hogy lehet kapni olyan szálat ami áramvezető&"
;
;Talán ez az - nem próbáltam:
;
;https://3dee.hu/termek/abs-filament-elektromos-vezeto/

gp9au4hbg

ez viszont király. minőségben és mindenben jobb mint az eddigi próbálkozások, ráadásul forrasztható.
;
;https://www.youtube.com/watch?v=5YMJrhG6Aos
;
;1500$ az ára.

s7manbs8

Ha forrasztócint tennénk 3D fejbe, mint szálat, úgy nem lehetne nyomtatni vezetéket ?

KBalázs

Nem maradna ott, mármint összeugrana folyékony állapotban a felületi feszültségtől. Ezek mind pasztát használnak, ami gondolom kiszárad a fûtött asztalon. Én kisérleteztem ilyen pasztával már, persze nem ezüsttel, hanem grafitporral (amit kenésre is árulnak), ezt kevertem be technokollal (az új zöld színûvel!) , az alkoholos oldószeres, nem büdös. A piros klasszikus nem vezeti az áramot kiszáradva, a zöld meg egészen jól. 10mm-enként pártíz Ohm ellenállása volt, ami logikai áramköröknél akár használható is lehet. Próbáltam rozsdamentes-acél porral is, úgy meg lehetne felhúzó ellenállásokat nyomtatni :) annak inkább kohm nagyságrendben volt az ellenállása.

balika

@frob
;nem kell G kód,meg túlreagálni,pause-rányomsz,majd sima filament csere,és play gomb.
;működik,többször használtam már.