Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Hol vannak a firmwarek, mert én ezt nem találtam meg. Ha nem adnak ki forráskódot akkor az kellemetlen.

rbbhbyvfs

Ha ilyen maxim IC van a hőmérő elött, akkor az nem NTC-t hanem K tipusú hőelemet vár, lásd az IC adatlapja...

80n6rakth

elvileg open source. ReplicatorG-ben lehet upload firmware-zni

rbbhbyvfs

Nem ismerem a MakerBot-ot, de a leírás alapján igen.

rbbhbyvfs

De az olcsó kínai pákákban is ilyen van, ha esetleg akad ilyen kéznél próbáld meg azt rákötni...

80n6rakth

sajna csak jóféle pákám van az is csak kölcsönbe :( majd kicsit később utána nézek ennek jobban

ezsolt74

Nekem 530 fokot akkor mutatott mikor rossz volt az érintkezése ,a thermistor-nak.

cvf9ah3xx

Szia.
;
;A RepRap nyomtatók a RAMPS 1.4 panelen normál beállítás szerint 100K termisztort használnak a hőmérséklet mérésére. Ebben az esetben nincs szükség semmi külső áramkörre a termisztoron kívül a méréshez. A hőmérséklet hatására az ellenálás Ohm értéke változik és ezt méri az Arduino. A K-típusú hőelem viszont hőmérséklet hatására különbözö veszültséget állít elő. Mivel ez pár mikro volt ezért van szükség egy AD átalakítóra (MAX6675) és erősítőre ami 0-5V értékke alakítja a hőmérséklet értéket. Igy tudja az Arduino mérni. Ezek az AD átalakítók viszonylag drágák, viszont a Kinai gyártók előszerettel használják a K-típusú hőelemket a készre szerelt fém extrudereknél. Az enyém is ilyen volt, ezért én is átalakítottam sima 100K termisztorosra.
;Remélem tudtam segíteni.
;
;

0bn8uxmw

Igen neked K-type kell, van egy darabom itthon
;4mm az átmérője a fém házának.
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/ktype.JPG&" border=0>;
;Ha kell postázom holnap, majd beszámítjuk a többibe [#wink]
;

80n6rakth

köszi, sokat segítettél. Épp azon gondolkoztam, hogy miben térhet el. Peltier hatás, sejthettem volna :) de hogy nem vettem észre hogy mindig figyeltek a vezetékek bekötésére, mindig ugyan azt a színt használták... Most egy több hónapos rejtély oldódott meg úgylehet :D

80n6rakth

M3-as furat van kihagyva neki, ebayen van több is ami hozzá való, de azért köszi. :)

s7manbs8

Megintdult a nyomtatóm az új E3D v6 fejjel, azt mondhatom, hogy ez a fej első osztályú, érdekes ebbe nem kaadt meg a szál, ugyanazon paraméterek mellett rednesen noymja kifele ezt a silver PLA szálat. Egy nagy béka készül most, kicsit lába törött lesz, de majd kialakul elengedte a lábát, mert a Z tengelyem megakadt, vagy túl sok a gyorsulás vagy sebessgé paraméter és manuálisan lejjebb vittem szemre de túl magasan kezdte így nem tapadt meg rendesen. Persze az csak azért nem, mert pont ott még rossz volt mikor azt nyomta a levbegőben és nem került oda anyag elég ... UHU stic ragasztóval csinálom most azzal van lekenve a fűtött üveglap 60 fokos.

0bn8uxmw

[#wave] csodálatos kis fejecske az meglátod...[#vigyor2]

s7manbs8

Kész is vagyok, csak a fényképezőm SD kártyája bedöglött, így kép majd csak holnap lesz lehet. Ki is derült egy turpisság, a Z tengelyem menetes száras pontatlansága a csapágy felfogásnál, ajhol kólingyál a nyomaton szépen meglátszik, hogy sűrűbb, ritkább rétek van ... de ezt tudom mi az oka, majd az kli lesz cserélve, meg a kuplungom ott egy csődarab most, de túl puha és inkább elhajlik, mintsem tekerné a z orsót, azt is cserélem majd, csak mikor csináltam az volt hirtelen itthon.  Eddig tetszik a fej, ezután is fog úgy látom, piszok hamar fel is fűti.