Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Beégett az anyag a fejbe, de annyira, hogy nem lehetett szétszedni. amikor elkezdtem erőltetni, szétszakadt az összekötő menetes szár.
;

ks46twg3x

Nem szabad fúvókát gyártani. Meg kell venni készen! A kalibrált furat minél rövidebb legyen, ha dugulás van könnyen tisztítható legyen. Bár a saválló anyag viszonylag rossz hővezető, ennek ellenére mégis akadhat benne a meglágyult szál. Mindenképpen tanácsos tefloncsövet tenni bele.

s73tgf9vg

A tervem valóban hiányos kicsit, én is magamtól terveztem, az E3D V6-ról pár hete hallottam először de kb ugyan az mint az enyém elsz.
;A fúvókában nem megy végig a furat, csak nem rajzoltam meg rendesen mert azt nem én gyártom.
;A fűtő testet és a hideg részt összekötő rozsdamentes anyag még nincs a tervben, mert nem tudtam, hogy abban még fusson-e a teflon szál, vagy már ne.
;Köszönöm a hasznos tanácsokat, úgy látom alakítok még rajta kicsit, hogy még jobban hasonlítson az említett fejre.

KBalázs

Használja valaki a FreeCAD nevű kusza bithalmazt? Tényleg használhatatlan minden ingyenes tervezőprogram, vagy csak ez sikerült ennyire félre? Hogy a fenébe lehet a letett alakzat méretét ott helyben változtatni, nem valami fastruktúrában vadászva?
;Gondoltam naívan, kipróbálom a laptopon, mert ezen nem kár ha elretkeli a Wint, de ez egy istenverése.

cvf9ah3xx

Szerintem sehogy. Az egész program a fa strukturára épül mint minden normális rajzoló program. Kétség kívül vannak hibái, de ahhoz képest, hogy ingyenes nagyon jól használható.
;Én a Youtube segítségével tanultam meg a használatát.
;Pl.
;https://www.youtube.com/watch?v=QzfT-ZDp0Wo
;https://www.youtube.com/watch?v=bosJdm2iEKw
;

KBalázs

Köszi. Tehát ne is keressek olyant, hogy megfogom ott térben és átírom a magasságát egy testnek? Vagy hoy rábökök az adott tengelyére és odébbküldöm akármennyivel? Szabvány kötőelemeket sem találtam benne meg, vagy csapágyakat. Lehet ezek sincsenek benne?

s7manbs8

Múltkor én is próbáltam rajzolni vele pár dolgot.

keri

Inkább inventort használok, de ahogy néztem eléggé hasonló a működésénak az alapja, csak nem olyan kényelmes.
;
;Igen, hozzá kell szokni ahhoz hogy a modellt egy adatbázis írja le, tehát nem lehet összevissza akármit csinálni egy összetett, több alkatrészes modell esetén.
;
;Én azt szoktam csinálni hogy létrehozok egy láthatatlan bázis testet amiből kiindul majd a fa szerkezete az adatbázisnak. Ennek befoglaló méreteire hivatkozva adom meg a modellem fő méreteit, és ennek a testnek a paraméterei között definiálom még az egyéb adatokat is.
;Így itt átírva, és persze a paraméterek rendszerét megfelelően felépítve meg tudom csinálni hogy teljesen átméretezem a gép összes alkatrészét egymáshoz igazodva.

keri

Meg ahogy néztem, alkatrész könyvtárakat kéne letölteni amolyan linuxos módszerrel. Asszem én itt adtam fel :D

iiidyyiy3

Akkor neked Solid Edge kell, az tudja a szinkronmoddelezést. Viszont ott nem tudod a vázlatot modositani, mert ahogy létrejön az alakelem a vázlat tovább nem is kell, törölheted is. Nekem az a tapasztalatom, hogy meglévő stp fájlokat könnyű vele módositani, de tervezni nehezebb szinkronmodellezésben. Bár lehet, h csak megszokás kérdése.

KBalázs

Van bejàratott CAD amiben rajzolok, egy apró hibàja, hogy nem eszi meg az stl fàjlokat, csak exportàlja. Ott groupba rendezve minden àtlàtható, ill. lényeges hogy nem az alap dolgokat kell megrajzolni, minden benne van. Sok éve nem néztem màst, gondolam màr utolérték a free progik. Méretben túlszàrnyaltàk.
;Nem vitaindítónak írtam.
;Keresek viszont nem 100megàs konvertert, ami stl->step3d tud, és free.

KBalázs

Találtam kb 8 olyan konvertert, ami képes megnyitni STL fájlt, és menteni step3d-ben, de a kettőt együtt nem képesek. (mindenféle hibára futnak)
;Találtam viszont egy olyant eddig, ami képes a tutira, (többek közt) csak éppen 1 napig üzemképes, utána jól megáll (shareware). Ez a program az Automapki Autoconverter névre hallgat, és nincs hozzá okosítás. Eddig. De én csináltam.

000000000

MAX6675 hoz milyen értékü k-type szenzort érdemes választani?
;szoftveres szenzor kalibráciot még nem igazán látom átt.....milyen értéket kell be irni a
;
;float temperature = 0.0;
;
;-----------------------------------------
;
;#include <MAX6675.h>
;
;int LED1 = 9;             // Status LED Pin
;int CS = 10;              // CS pin on MAX6675
;int SO = 12;              // SO pin of MAX6675
;int SCK = 13;             // SCK pin of MAX6675
;int units = 0;            // Units to readout temp (0 = ˚F, 1 = ˚C)
;float error = 0.0;        // Temperature compensation error
;float temperature = 0.0;  // Temperature output variable
;
;
;// Initialize the MAX6675 Library for our chip
;
;MAX6675 temp0(CS0,SO,SCK,units,error);
;
;
;// Setup Serial output and LED Pin  
;// MAX6675 Library already sets pin modes for MAX6675 chip!
;
;void setup() {
;  Serial.begin(9600);
;  pinMode(LED1, OUTPUT);
;}
;
;void loop() {
;  temperature = temp0.read_temp(5);         // Read the temp 5 times and return the average value to the var
;
;  if(temperature == -1) {                   // If there is an error with the TC, temperature will be -1
;    Serial.println(&"Thermocouple Error!!&"); // Temperature is -1 and there is a thermocouple error
;    digitalWrite(LED1, HIGH);               // Turn on the status LED
;  } else {
;    Serial.print(&"Current Temperature: &");
;    Serial.println( temperature );          // Print the temperature to Serial  
;    digitalWrite(LED1, LOW);                // Turn on the status LED
;  }
;     
;  delay(1000);   // Wait one second before reading again
;}
;--------------------------------------
;