Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Én az egyik ismerősömtől kaptam az alu lemezt.
;Az enyém 6mm vastag de bőven elég egy 3-4 mm-es, mert ez egy kicsit lassabban melegszik fel, de mivel PLA-t nyomtatok és 40-50 fokos asztalon ezért nekem ez nem gond, azt a pár percet kibírom.
;Viszont ez a vastag lemez biztosan nem fog elvetemedni.
;Én Tesa sárga maszkoló szalagon nyomtatok, nekem nagyon bevált,néha alig tudom róla leszedni(pláne melegen) a kinyomtatott tárgyat.

wa76ftbim

én is üveglapra nyomtatok PLA-val. Mostanában fel se fűtöm az asztalt. Egyszerűen a maszkoló szalagra nyomtatok de még nem volt tapadási problémám vele.

000000000

Alakul a saját alapanyag extruder. Ma már nyomtatam egy apró tesz tárgyat saját szálból (NatureWorks Ingeo PLA) brutál erős, és teljesen transzparens. Az átlátszóság miatt viszont bajban vagyok picit korántsem biztos, hogy az optikai átmérő mérés fog működni... :s

xmkwac9

Ilyesmi lesz az új asztal:
;http://www.ivanov.eu/files/images/IMG_1796.JPG.sized.preview.jpg&" border=0>;
;Egy mikrosütőből kitermelt fűtőszál világít rajta. Nem 230V-ról akarom működtetni, hanem 50-80V-ról, de ehhez kell tekercselnem egy transzformátort vagy vennem.

xmkwac9

Van még egy csomó 1 ohm/10W-os ellenállásom. Azokat a fűtőszál mellé rakom, hogy egyenletesebb legyen a fűtés.

ezsolt74

Milyen méretű az alu lemez ,mekkora lesz az asztal mérete?

wa76ftbim

Azt esetleg nem tudja valaki, hogy a RAMPS D9-es kivezetését mekkora árammal lehet megterhelni? Ez az ahova a hűtőventilátort lehet kötni és az M106-M107 paranccsal lehet kapcsolgatni. A ventit tuti elviszi viszont nem tudom, hogy mennyire terhelhető. Eddig venti volt ott nekem de most kicsit szeretném alakítani.

0bn8uxmw

11A 12V-on a max. mivel ennyit enged neki ez az ágon lévő bizti(mfr1100:D8,9,10) de akkor mást nem hajthat és minőségibb MOSFET nem árt neki, ha lézert akarsz oda rakni akkor simán elég neki, csak legyen zárt doboza a gépnek és elszívása a füst és szagok ellen.

wa76ftbim

Nekem elèg 2A is. Az elszívást èrtem de a zaárt doboz mièrt kell?  
;Ha ez megvan akkor elvileg működhet a dolog.

xmkwac9

Bocs, elfelejtettem leírni a méreteket: 350x370x4 mm. De kb. 200x200-nál nagyobb méretnél nagyobb területen nem fogok nyomtatni. Viszont ekkora asztalt lehet rögzíteni.

ezsolt74

Ha 200x200 nál nem szeretnél nagyobbat nyomtatni, akkor nem lenne egyszerűbb egy ekkora heating bed-et venni?
;Ha esetleg érdekel téged akkor van nekem egy felesleges,ha jól emlékszem kompletten, üveg lappal, az alján szigeteléssel,plusz van hozzá 2mm vastag rétegelt lemez, és thermisztor.
;Lassan össze akarom írni a felesleges dolgaimat, aztán majd felteszem az adok-veszek re.

ezsolt74

000000000

MAX6675 földelési problémával küzdöt már valaki?
;vagyis a höelem fém harisnya földre kerül elkezd 0c adatot küld! gyárilag javaslat hogy a thermo elem negativ polust földre kel kötni de azon is van!
;http://www.aliexpress.com/item/MAX6675-K-type-Thermocouple-Temperature-Sensor-Temperature-0-800-Degrees-Module-Free-Shipping/1902975176.html&" TARGET=_fnew>;MAX6675-K-type-Thermocouple-Temperature-Sensor-Temperature-0-800;

xmkwac9

Igazából van egy 200x200-as PCB heating bed-em, de egy kisebb méretű 3D nyomtatót is szeretnék építeni. Ahhoz tettem félre. Szóval most nem kell másik bed, de azért köszi.
;Más téma:
;Gigamax HIPS műanyagból nyomtattam békát. Sajnos a jobb lába felvált. Nem vetemedik mint, az ABS és nem olyan rideg, mint a PLA. Kicsi a sűrűsége. Egyelőre nagyon tetszik, bár nyomtatás közben elég büdös szaga van. Ezt 190 C fokon nyomtattam, 85 fokos asztallal (valami miatt nem tudja tartani a 100 C fokot). http://www.ivanov.eu/files/images/IMG_1803.JPG.sized.preview.jpg&" border=0>;

ezsolt74

Szia.
;Nem írtad el? mert a HIPS-et 230-260 fokon kell nyomtatni, mert 180 fokon kezd el csak lágyulni.
;Én 250 fokon nyomtattam 100 fokos asztalra amit néhány sor után visszavettem 90 fokra.
;Nekem csak kapton szalagra volt hajlandó rendesen tapadni, de a 80 fokos asztalra már így is nehezen tapadt, ezért maradtam a 90 foknál.
;Ja és hűteni nem kell.