Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az elé jó lehet akkor nekem is van HIPS anyagom csak még nem próbáltam lehet azt kéne megnéznem milyen. Lehet ma megint befűtök a műhelyben, marni is akarok ezt azt.

KBalázs

Sima olcsó fûszegélynyíró-damilból, ami PA (nylon), nem próbált meg senki nyomtatni? Az tutira elnyûhetetlen, és az is ilyen 240 fok körül nyomtatható, csak az én fejem ennyit nem bír, pedig már beszereztem 3mm-es damilt egy gurigával.

ezsolt74

Milyen fejed van ?
;Pl. a sima J-head megy ilyen hőmérsékleten, mert én nyomtattam vele. 240 fokon.
;A teflon cső ezt a hőmérsékletet még elviseli minden további nélkül.

KBalázs

Nem kísérletezek vele, ez a K8200 gyári feje, csak egyszer próbálkozhatnék.

0bn8uxmw

Annó próbáltam van is valahol kép róla, csak kartonlapra akart tapadni és brutálisan vetemedett a problémám az volt vele még,hogy csak csillag alakú volt és kis hézagokban visszafojt a szál alig bírtam kitakarítani.  
;

KBalázs

Fel kell fûteni az asztalt piszokul, valami 120 fokra, és bedobozolni a nyomtatót (mondjuk nekem már be van némileg, de az asztal az nem fût fel ennyire) és ha szépet akarunk akkor ki is kell szárítani a szálat elôtte. Ha nincs kiszárítva, az csak az esztétika rovására megy, szilárdsági hibát nem okoz. Nekem sikerült kapni teljesen kerek sima 3mm szálat, igaz nagyon vidéken.

ezsolt74

Megnéztem a K8200-at  
;A használati utasításában mit írnak, mi a legmagasabb fejhőmérséklet 230fok?
;Mert akkor már az ABS is akár felette van , mert 230-235 fokon kell nyomtatni.
;Gigamax oldalán azt írják hogy tud HIPS-et is nyomtatni, de annak még magasabb hőmérséklet kellene, 230-260 fok.
;Igazad van, nincs értelme kísérletezni vele, nehogy tönkremenjen.
;

KBalázs

Azt tudom, hogy én 190 fokon nyomtatok PLA-t, az teljesen bevált. De a fej nyakánál egy ponton ereget valami bizarr trutyit, nem is akarom tudni mi az, hibát nem okoz, de szerintem a PA és egyéb (pl. PP) anyagokkal nem ez a fej fog megbirkózni, arra kell csinálnom/vennem másikat.

ezsolt74

A trutyi az az olvadt megégett PLA.
;Nincs jól tömítve, és szép lassan kiszivárog a fejből, a nagy nyomás hatására.
;Szét kéne szedni és megnézni hogy miért folyik belőle.
;Nekem is szét kell szednem a nyomtató fejemet mert az enyém is ereszt, a legutóbb mikor szétszedtem ,valószínüleg nem raktam jól össze.
;Szétszedni csak melegen lehet, csak így könnyű megégetned magadat vele.

90p3mhzrp

Tiszteletem mindenkinek.
;Vásárolt e valaki közületek ilyen arduinos szettet? Nekem a nagy kijelzős van.(nem tudom van e jelentősége.)
;A következő link alapján megcsináltam mindent, ment is a dolog úgy ahogy kell ahogyan le van írva, a feltöltés is sikeres. a kijelzőn viszont nem jelenik meg semmi. járt e már valaki így?
;előre is köszönöm.

ezsolt74

A Marlin-ban engedélyezted a kijelzőt (jó kijelző típust engedélyeztél)?
;A szalagkábeleket jól csatlakoztattad?

xmkwac9

Nem írtam el a hőmérsékletet, viszont lehet, hogy a hőmérőm nincs jól kalibrálva. Ellenőrizni fogom.

0bn8uxmw

U8GLIB-et felraktad hozzá? A 128x64-es LCD csak azzal megy, be kell másolni a Arduino IDE-be:
;https://code.google.com/p/u8glib/&" TARGET=_fnew>;U8glib;
;Install:
;Arduino (Manual Installation)
;
;    Unzip u8glib_arduino...X.XX.zip into the &"libraries&" folder of the Arduino IDE
;    Start Arduino IDE

0bn8uxmw

Igen az olvadt PLA szivárog belőle csak mire kiér szép lassan addigra megég és ilyen sötétbarna trutyi lesz.
;Itt egy fórum bejegyzés a Cratbot-ról jó kis képeken mutatja mi is a probléma:
;http://www.craftunique.com/forums/view-thread/324&" TARGET=_fnew>;Craftbot- Leaky PEEK;
;
;A megoldás teflonszalag a menetre, anno a régi peek-es fejemnél nekem is kellett rakni.
;

KBalázs

Az én gépemen nem ennyire vészes, tehát nem fogom szétszedni, sok-sok nyomat után is csak pár cseppnyi van kipasszírozódva.