Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wa76ftbim

Nekem is ez volt az első gondolatom. Most hétvégén majd barkácsolok valami tartót a nyomtató szálnak és megpróbálom máshol elhelyezni. A következő fizuból meg megcsinálom rá a kitámasztó elemeket. Sajnos csak acélból tudom őket megcsinálni mert alut nem vágnak lézerrel a környéken...

rf63unrk7

3vv2btrhv

Nyomtatót akarok nyerni .[#taps]

wa76ftbim

Nah, végre tudtam ezzel is haladni egy kicsit. Végül is nem tudom mi de megoldotta az elcsúszó részek problémáját (egyenlőre).
;
;Amik változtatva lettek:
;- lineáris sínek tisztítása
;- lineáris csapágyakat befújtam WD-40-el
;- Feltelepítettem az Új Curat (15.02.1)
;- csináltam vele egy új G-kódot és két különböző anyagból egymás után kinyomtattam.
;
;Először a maradék Herz-es zöldel csináltam meg. Ennek nagyon jó eredménye lett és elég masszív is, egyáltalán nem akar eltörni. Aztán ugyan ezt a G-kódot szálcsere után kinyomtattam a gigamaxos fehérből ami még mindig nem hajlandó rendesen tapadni a maszkoló szalagra és egymáshoz sem. Amikor a figura kezét nyomtatja általában felválik még az 50-60 fokra felfűtött asztalról is. A zöldet 200 fokon nyomtattam a fehéret felvittem 215-ig de nem lett jobb a tapadása.
;
;Valakinek valami ötlet miért nem tapadnak a szálak?
;
;http://kepfeltoltes.hu/150226/IMG_20150226_200834_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép 1;
;http://kepfeltoltes.hu/150226/IMG_20150226_200850_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép 2;
;http://kepfeltoltes.hu/150226/IMG_20150226_200919_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép 3;
;http://kepfeltoltes.hu/150226/IMG_20150226_200938_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép 4 (nem nem fejjel lefelé van a kép, csak kézen állnak :) );
;http://kepfeltoltes.hu/150226/IMG_20150226_201003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép 5;
;
;Köszi a segítséget

Dakota25

A Gigamaxos fehérrel nekem is akadnak gondjaim, nem győzöm fűteni a fejet, 225 fokon nyomva olvad rendesen. (Bár csak a termisztor adataira támaszkodom, nem ellenőriztem le a tényleges hőfokot.)
;Az új Cura nekem nem kommunikál a Megával, a 14-es hibátlanul. Valakinek tippje?

ezsolt74

Nekem a Gigamax-os fehér PLA szállal semmi problémám nincs, rendesen tapad.
;Gyengébb és puhább mint a Herz-es és nem pattanva törik.

ezsolt74

Én 200 fokon nyomtatom.

wa76ftbim

Hát nem tudom, akkor lehet én fogtam ki rossz tekercset, de nekem se 200 se 215-ön nem tapad rendesen. Maga a szál is nagyon törékeny helyenként. A dobról ahogy tekeredik le már attól elpattan. 190-215-ig mindenhol próbáltam 90-100% flow rattel de az sem segített.

ezsolt74

Nekem eddig még a fehér Gigamax-os szál nem tört el nyomtatás közben, viszont a szürke HIPS volt hogy elpattant, szerencsére a nyomtatás legelején.
;Én még nem találkoztam olyannal hogy a szálak nem tapadnának rendesen össze.
;Nekem most egy jóideig elég szálam van mert véletlenül kétszer küldték el a rendelésemet még decemberben, így van most 4 tekercs belőle.

d46hvfrdr

Üdv.
;Úgy döntöttem, hogy ha már van néhány főbb alkatrészem, megépítenék egy 3D-s nyomtatót.
;Viszont kellene némi segítség.
;
;Amik vannak:
;Vezérlő: Mega 2560 + Ramps 1.4 + hozzá 5db A4988 motorvezérlő
;Motorok: 4db 6 vezetékes 9db 8 vezetékes léptetőmotor
;Fejhez: fúvóka, tömb + menetes szár és bordázott kerék a huzalhoz.
;
;A kérdésem az lenne, hogy a vezérlőt tápra és motorokra kötve asztali teszteléshez összeköthető, azonnal tesztelhető vagy kell még  valami a vezérlőhöz?
;Milyen vezérlő szoftvert érdemes használni hozzá? Illetve a drivert tartalmazza a szoftver?

rbbhbyvfs

asztalon tesztelhető, még a hőfok érzékelők kellenek, mert amíg nem érzi a fej üzemi hőfokát, nem fog megmozdulni, esetleg egy potival be tudod csapni...
;
;sokféle van én repetiert használom, weben beállítod amit kell és elkészít mindent, csak az arduino-val le kell fordítani, ez tartalmazza a drivert is
;
;
;

KBalázs

Fog menni, de lehetnek meglepetések. Pl. nem hiba feltétlen, hogy az egyik irányban nem hajlandóak menni majd az XY motorok, mert ezzel védi a (leendô) mechanikát a vezérlô, ameddig nem vette fel a nullpontot a nyomtató (végállás kapcsolók). A drivert szokták tartalmazni a PC-re teendô szoftverek, illetve eleve emulált soros kapcsolattal kapcsolódik a Mega board a PC-re, tehát annak kell a driver csak. De hogy azon fenn van-e valami firmware?

d46hvfrdr

Azt, hogy a 2560-on fel van-e programozva sajna nemtudom, ahogy megküldték fél éve azóta úgy van.
;
;Csak azért lenne jó tesztelni, hogy a motorok jók-e hozzá és ismerkedés végett.  
;
;A lineáris egységek mozgatását 1:2 - 1:3 fordulat leosztással akarom megcsinálni , hogy finom léptetések legyenek. Csak még a vázszerkezet anyaga hiányzik.

d46hvfrdr

Ma késő délután összekötözgetem és megnézem, hogy mit is kell a neten &"beállítani&" Vagy hogy tudom életre kelteni a ketyerét. Illetve elősször még a progit kellene megszereznem...