Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

rf63unrk7

Szuper!
;
;Nálam két hónapja vár a nyomtató a második fej bekötésére. Megvan hozzá minden, csak idő nem jutott rá.
;
;https://plus.google.com/u/0/photos/115572346656621076561/albums/6123928069568398561/6123928080979913378?pid=6123928080979913378&oid=115572346656621076561&" border=0>;

PSoft

;https://lh5.googleusercontent.com/-ZxAamxq482Q/VPyQ0btHpqI/AAAAAAAABwk/XP-rOzWFOSk/w527-h296-no/WP_20150115_003.jpg&" border=0>;
;
;

Devecz Miklós

Egy egész bálnát kellett megennem, eddig tartott.[#wave][#ravasz1]
;Nőnap volt elmentem egyet sétálni.
;
;Szóval a tapasztalatok:
;
;Mivel egy fejben van egyesítve a két szál, (egy fuvóka, egy fűtőpatron, egy hőfokérzékelő) nagyon észnél kell lenni.
;Első ténykedésem mindjárt az extruder fej cserével kezdődött, mert a betöltéskor elakadt az egyik szál, és én ezt figyelmen kivül hagytam.
;Eredmény: az egyik szál bement, de nem a fuvókán jött ki, hanem amásik szál helyén. Totál eltömődés.
;
;Tanulság: Nagyon oda kell figyelni a két szál helyzetére, ha nem akarunk szívni.
;
;Sajnos ez odafigyelés mellett is előfordul, valahogyan nem egyformán viselkednek a szálak, az egyik tökéletesen olvad, a másikat egy kicsit (kézzel) noszogatni kell, hogy elinduljon.
;Ezutám már probléma nélkül megy a nyomtatás.
;
;Az egy fej egyéb problémákat is felvet. A legnagyobb fejtisztítás ellenére is piszkosan jönnek ki a színek, egy kicsit keverednek a másik szinnel.

KoLa

Azt a kockát miért csináltad a nyílméreg béka mellé?

Devecz Miklós

Én?
;Dehogy akartam, ezt már a program készítette.
;Sajnos kell egy keverék nyomtatás is a rendes mellé, ezem tisztítja ki a fejet.
;Be lehet állítani a programban, hogy mennyi köbmilliméter anyagot nyomjon ki a fej kitisztításához.
;Ez a plussz anyag kerül a kockába. (szuvenir)

KoLa

Írd már le, három tőmondatban a színcserét nyomtatás közben!Köszi!

vjanos

Csak kocka lehet a szuvenír, vagy akármilyen egyéb modell is?
;

KoLa

Na értem! vagyis nem értem!Jobb lenne ha folyamatosan jönne a két szín és,mingíg az lenne kivül aminek látszani kell! de ehhez forgatni kellene 180fokban és irányérzékenyen a fejet!Régebben volt egy videó link, egy vésnök cnc-ről,ott mindig menetirányba állt a vésőfej,hogy tudjon vésni, itt is valami hasonló elv kellene, egy 180fokos fordítóval a színcserére!
;Ez csak egy ötlet!

Devecz Miklós

Nincs színcsere!
;
;Kell egy stl fájl az egyik szinhez, egy másik a másik szinhez.
;A Curával össze kell illeszteni, majd elmenteni amf kiterjesztéssel (lehet, hogy stl is jó lenne, nem próbáltam)
;Visszatölteni a Curába, és már mehet is a nyomtatás (elötte még a Curában kell néhány beállítás)
;#6988 alatt tettem fel egy videót is a nyomtatásról.
;
;

Devecz Miklós

Ennél a kialakításnál csak kocka. A kocka mérete függ az előre beállított mm3 nagyságától.
;Pl. 80 mm3-nél 0,2 mm rétegvastagságnál, 80=0,2*20*20
;

KoLa

Megnéztem a videót.
;Úgy látom rétegenként kell a két színt nyomtatni!és a színváltáskor kell átállni a kocka gyártásra!
;Azzal a módszerrel amit az imént írtam a negyed idő alatt kész lenne a béka!Mert!egyből két csíkot húznál, és nem kellene még egy cirmos kockát is nyomtatni![#wave]

Devecz Miklós

Ezek a szeletelő programok nem alkalmassak erre.
;Lejjebb már írtam, hogy összefésül két stl fájlt.
;Nyomtatásnál úgy viselkedik, mintha a két fájlt nyomtatná ki egyszerre egy térbe.
;Kinyomtatja az egyik szinnel a réteget, majd következik a másik.
;A te ötleted jó, erre találták fel a két fejes nyomtatást, a két szin külön fejen jön ki, ekkor nem kell tisztító nyomtatás.
;Hátránya, hogy az a fej, amelyik nem nyomtat, az is szivárog, ami összemaszatolhatja a nyomatott.  
;a 180 fokos fejfordításnál csak az a bibi, hogy a fejben még benne van az előző szín. Ezzel mit kezdenél?
;
;
;

KoLa

Kicsit félreértetted az elvet!Mindíg jön a két szín!mint amikor összefogunk két színesceruzát és azzal rajzolunk!
;3D nyomtatásnál ez kétszer akkora teljesítményt jelent a kitöltésben!