Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Dakota25

Szia Vérnyúl!
;Közben én is rátaláltam részeire, de kissé szétszórt. Megnézem a grbl-t, tán ott követhetőbb lesz.
;Kösz!

ru38j6dt2

Bocs elsőre nem sikerült .. mach3 vezérléssel tervezem !

c2nsu773m

Nem lesznek nagyok azok a motorok?
;A negyede is elég lenne....

Dakota25

Atyaúúúristen!
;Mit fogsz nyomtatni? 1:1 Elefántot?
;:-)

ru38j6dt2

Nagyjából szükségesek + kicsit túlméreteztem, univerzális gép lesz csrélhető fejjel ...

ru38j6dt2

Devecz Miklós

Hát ez nem az én asztalom.
;Az univerzális gépeket nem szeretem, semmire sem jók.

ru38j6dt2

Köszönöm az univerzális véleményedet, de azért a nem ennyire univerzális is érdekelne, azzal kapcsolatban, hogy szerinted, meg van minden egy 3d nyomtató megfelelő működéséhez ?

Ftomi

Sziasztok! Egy kérdésem lenne LCD ügyben. Melyik LCD-t érdemes választani a 2004-es vagy 12864-t.
;

Devecz Miklós

Nem tudom.
;Én a 3D nyomtatót Marlin alatt vezérlem, ami tipikusan a 3d nyomtatóhoz készült.
;A Mach3 nem igazán alkalmas ehhez.
;A Marlinhoz Mega 2560 vagy valami hasonló kell, valamint Ramps1.4 vagy hasonló.
;Ehhez értek, Mach3 alól még nem próbáltam.

Devecz Miklós

Ha csak a visszajelzésre vagy kiváncsi, akkor 2004, ha kell egy kis csicsa is, akkor a másik.
;Ez egy kicsit jobban lefogja a vezérlést.

Ftomi

Köszönöm, akkor jó lesz a 2004. A csicsa másodlagos, a Mega foglalkozzon csak a motorokkal :) Még a gép is képlékeny csak szedegetem össze az alkatrészeket.

0bn8uxmw

Hőfokszabályzás?
;Fűtött asztal?
;Mechanika...
;Motor nagyon nagy szörny (jó látom csak négy vezetékes?) nem tudom mekkora vasat fog mozgatni de a kitöltés nyomtatásakor majd megcsodálhatod mit művel a géppel gcode.
;Orsó vagy szíjhajtást tervezel?
;
;Mach3-al simán megy, a gcode az itt is ott is gcode [#wink] , csak a hőfokot kell külső vezérlőre bízni.

fakukac

000000000

Hmm igen, valóban épp a napokban játszottam a gyorsulással a rezonancia csökkentése miatt, elég jól visszavettem a gyorsulás nélküli sebességeket:
;#define DEFAULT_XYJERK                5.0    // (mm/sec)
;#define DEFAULT_ZJERK                 0.4     // (mm/sec)
;#define DEFAULT_EJERK                 3.0    // (mm/sec)
;
;XY-t feljebb tolom most, bár csak az x lett Könnyebb, az asztal (y) tömege nem változott, ott nem ártana a gyorsulás már alacsonyabb sebességen is.
;
;Azt hiszem lassan neki álok egy olyan konstrukciónak én is, ahol az asztal csak a Z tengelyen mozog.