Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Ha érdekel akkor van nekem felesleges 2méter energialáncom.
;Én is próbáltam nyomtatni, de aztán rájöttem hogy egyszerűbb ha inkább veszek eredetit mert az sokkal simábban ,egyenletesebben hajlik.

Devecz Miklós

Itt vannak a teszteredmények, két fej alkalmazásával:
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/K%e9t%20fejes%20nyomtat%e1s/K%e9t%20sz%edn%fb%20nyomtat%e1s%20tesztek/DSCF0811s.JPG&" border=0>;
;
;A hátsó kockát csak etalonnak tettem be, az még az egyfejessel készült.
;A színek most gyönyörűen szétváltak, nem keverednek.
;a beállítással még kell egy kicsit játszani, de nem vészes a szivárgás mértéke.
;

Devecz Miklós

Nem tudom, nekem még nem égett be.

0bn8uxmw

Jobb lett mint az egy fejes nyomat, sokall tisztábbak a színek benne. Nyomtattál ehhez is fejtörlő tornyot? Mennyire folyik a nem használt fej?

Devecz Miklós

Nincs törlő nyomtatás, valamennyit csöpög, de ezen még lehet állítani a szál visszahuzással.
;
;A lecsöpögő anyag már közel van a dermedéshez, mire a figurára kerül. A nyomtatás után egy kefével el lehet távolítani.

0bn8uxmw

Próbáltad már a Cura-ban a Ooze shield-et egy szál vastag &"falat&" nyom amibe beletörli a fejet a nyomtatás előtt pont ezt a problémát orvosolandó, és nyomtatási időben sem komoly veszteség.

000000000

Sziasztok. Mivel a többszínű nyomtatás felé kacsingatok, ezért az eddigi jól bevált direkt drive extruderemről át kellett térnem a bovdenesre. Természetesen meg is gyűlt vele a bajom.  
;
;A felépítés 1,75 E3D v5 klón fej, 2/4 teflon cső.
;
;A teszt kocka nyomtatásánál egyértelműen kijött a hiba. Ahogy a hosszanti élek mentén gyorsul a fej, illetve a sarkoknál lelassul, a sarkoknál a kifolyó anyag több a kelleténél a csőben lévő anyag előfeszítettsége miatt. Emiatt az oldalah nem egyenesek, hanem enyhén homorúak. Ha baromi lassan nyomtatok (nincs gyorsulás), akkor ez a probléma nem áll fenn, mint ahogy a direkt extrudernél sem állt fent. Egyelőre elképzelésem sincs, mi lehet a megoldás. Esetleg nagyobb gyorsulás érték a firmwareben???

ec5rztj6f

Szia!
;
;Rádiuszmaróval lett kimarva a csavarok végei.
;Este átküldöm a firmware-t.

0bn8uxmw

Azért csak óvatosan majd a FW-el fűtött asztal ki van benne kapcsolva a végállások fordítva és motor irányok is.
;Neked is beállítom FW-t ha van rá igényed. küldj egy mailt ha aktuális lesz.

Dakota25

Szervusz Vérnyúl!
;Tudod, hogy hol van a (Marlin) FW-ben a tényleges koordináta/léptetéskalkulációs rész?

0bn8uxmw

Szia!
;
;A motion_control.cpp lesz az embered de nem 1xerű visszanézni mert együtt kellene nézned a Planner.h és stepper.h-val.
;
;Talán a GRBL FW-ben 1xerűbb lenne megnézni (ebből van a Marlin is kreálva) de azzal nem foglalkoztam mostanában.
;

0bn8uxmw

Szia,
;
;Mennyi a FW-edben a Jerk értéke? A gyári érték 20 körül szokott lenni.
;
;Marlin-ban 400. sor körül:
;// The speed change that does not require acceleration (i.e. the software might assume it can be done instantaneously)
;#define DEFAULT_XYJERK                20.0    // (mm/sec)
;#define DEFAULT_ZJERK                 20.0    // (mm/sec)  
;

ru38j6dt2

Sziasztok Fórumlakók ! Készül a nyomtatóm, és van egy sejtésem, hogy valami kimaradt a vezèrlésből de semmi sem biztos! Megkukkantanátok, hogy hiányzik e valami, a kábeleken és csatlakozókon kívül ?! Köszi!!
;

Devecz Miklós

Hol vannak a képek, vagy a leltár?

ru38j6dt2

http://i57.tinypic.com/neyujp.jpg&" border=0>;