Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Slic3r tud ilyet, hogy a burkolatot és a belsőt más fejel nyomtatja, és meg lehet adni hogy hány külső rétegenként nyomjon egy belsőt.
;
;Nem próbáltam csak a lehetőségeket böngésztem.
;
;A Cura is tudhat ilyet, de azt nem néztem.

ru38j6dt2

Meg tudod mondani, hogy hol találtad ezt az opciót, ,és hogy el kell e hozzá mentenem egy offsetet másik stlben, hogy csináljak multistl-t, vagy kezeli úgy, hogy csak a belső erősítések legyenek másik fejjel nyomtatva?

keri

Iszonyatosan bonyolult :)
;A Print settings alatt a kitöltés gyakoriságát a kitöltés menüben, az több extruder kezelést meg az extruder menüben. :)

xmkwac9

Jó, hogy leírtad, majd kipróbálom. Az ABS-t miért nitrohígítóban oldod? Az aceton nem vált be?

keri

Szerintem csak azért mert nem volt otthon neki aceton :)

keri

Azért ha kipróbáltad, kérnének egy beszámolót erről az üzemmódról, mert engem és másokat is érdekel hogy működik a gyakorlatban.

s7manbs8

Aceton is jó biztos, csak nem találtam jó félét a boltban, aztán gondoltam kipróbálom nitrohígítóval, mert abban nincs víz, mint az acetonban, amit itt lehet venni. A nitrohígítónak is egy részeleme az aceton amúgy.

xmkwac9

Ha szoktál Pesten járni, az Azúr Vegyszerboltot tudom javasolni. Acetonon kívül a NYÁK gyártáshoz szoktam ott venni a 30%-os hidrogén-peroxidot.

000000000

Valaki használ multi funkcios filmwaret?
;3d print/laser vágás/gravirozást tudna ramps vezérlés alá ami müködö képes is?

keri

Volt szó róla hogy valaki csinál egy kis sorozatnyi nyomtatófejet.
;Lett abból valami?
;
;Már nagyon unom a kínaiakat, hogy igazolt feladás után 1 hónap alatt nem ér ide, az eredeti túl drága a sóherságomhoz, nekem meg egyszerűen nincs időm gyártani.

keri

Amúgy még mindig az E3D számít jónak? vagy van valami jobban bevált darab?

000000000

Van egy használt E3D v5 koppintás kínai fejem. semmi baj nincs vele, azért került ki a nyomtatóból, mert dualra próbálok átállni, és 2 db teljesen egyformát építettem most a gépre. Ha érdekel eladó fűtőpatron és szenzor nélkül 5eFt Ha kell hozzá az is akkor 7eFt. Természetesen + posta, ha nem személyesen.

ezsolt74

Smalla szeretett volna gyártani E3D fejet de csak 3mm-es szálhoz (mert csak olyan szerszáma van amivel meg tudja munkálni.)
;Esetleg Devecz Miklóst tudod megkérdezni, ő szokott gyártani fejeket E3D-t és két szálas fejeket is.