Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen sajnos, kipróbáltam, a hiba megmaradt...

Devecz Miklós

Ezzel a jelenséggel már én is találkoztam.
;Nem tudom a megoldást rá, csak tippelek.
;
;Esetleg a falvastagság növelésével tegyél egy próbát.
;

0bn8uxmw

Nem volt 1xerű de megoldva a problémád: valami külső belső oldal baja van a modellednek amikor exportálod, össze vissza mutatja a külső belső falakat az stl fájl. Javítóprogramba beraktam az stl-t az betömött minden problémát utána sketcupban kitörlöm a betömött lyukakat (5 perc) kb. és rendeben is van a modelled. Ez így szép és jó de az AutoCAD exportálásnál csúszik el valami annak nézz a körmére.
;Hova rakjam a javított modelt, emailedre mehet?
;
;

Devecz Miklós

Én ennél, és hasonló felépítésű modeleknél találkoztam vele.
;
;http://www.thingiverse.com/thing:50748/#files&" TARGET=_fnew>;Karkötő;

Devecz Miklós

Rájöttem.
;
;Ilyen vékonyfalú modeleknél a kitöltési tényezőt 0-ra kell állítani.

000000000

Megnöveltem annak a falnak a vastagságát, ami alulra kerül. Így az most 2,5 mm. Így ugyan nem tölti ki kezdéskor, de cserébe a 17. rétegen rajzol egy telit...
;Viszont, kiváncsiságból a Cura-ban mellétettem egy egyszerűbb darabot (amit nem én rajzoltam), ami gyakorlatilag olyan mint egy 10-es fakötésű alátét. Annak nem rajzol alá! Tehát olyan , mintha a rajzzal lenne gond, nem a Cura beállításokkal.

000000000

Kipróbálom, hátha a Cura a bolondját járatja velem, mert hiába teszem 0-ra a kitöltést, itt a gépen nézve így is alárajzol. Teszek egy valós próbát, aztán referálok.

0bn8uxmw

Ha felraknál egy netfabb basic-et sokkal egyszerűbb lenne a dolog, megmondja hol a hiba modellen és javítani is tudod. A szeletelők általában buták mint a föld ha hibába ütköznek, van bennük általában valami primitív javító algoritmus de több kárt csinálnak mint hasznot.
;
;Netfabb:
;http://www.netfabb.com/downloadcenter.php?basic=1&" TARGET=_fnew>;Netfabb basic;

000000000

Igen , mehet a mailemre.
;Holnap tiszta fejjel nekilódulok annak amit javasoltál és köszönöm, hogy foglalkoztatok vele!

0bn8uxmw

Elküldtem, de mivel a rejtett a mail címed így csak üzenetben a linket hozzá.

ezsolt74

keri

És miben különbözik ez az E3D-től?
;
;Meg hogy kell rögzíteni a termisztort benne?
;A léptető motor driverre mivel ragasztjátok a hűtőbordát? Pillanatragasztó jó? Mert találtam hőálló ragasztót, de irreálisan magas ára van.

keri

....hővezető ragasztó, nem hőálló

ezsolt74

Szerintem csak minimális különbségek lehetnek, &"utángyártott&".
;Simán csak lemásolták.
;A sima J head hoz képest sokkal jobb
;Tegnap szenvedtem a J-head el ,mert a PLA folyik belőle, és egy napom ráment mire jót tudtam vele nyomtatni.
;Viszont a e3d-t hűteni kell rendesen, különben elakad, a 30mm-es ventilátor kevésnek bizonyúlt hozzá, vehetek 40mm-es hozzá.
;
;

nv5firipz

Régen a videokártyákra úgy ragasztottuk a bordát, hogy a sarkokra egy kis pötty pillanatragasztó, középre hővezető paszta.  
;A pillanatragasztó nagyon sokat ront a hűtésen.