Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Tomeedey

Tiszteletem! Tamás vagyok és elakadtam az első 3d printerem megépítésénél. Minden klappol, jó a mechanika, kb kalibrálva is van. Az alábbi képen lévő MK8 extruderrel rendelkezem, Ramps 1.4 és saját mechanika. A gondom a következő: Felfűtöm a hotendet 190 fokra, bekapatom az 1.75-ös PLA szálat az extruderbe, extrude-extrude majd megjelenik az end-ből a vékony szál az alján, eddig minden jó. Extrude tovább és kb 10mp mulva megáll a szál, mert feltorlódik a már hűtött kamrában a csavarnál és elakad. Lehet volt róla már szó, de nem találtam megoldást. Már levettem a hotend-et, kézzel próbálom beletolni a szálat átlagos sebességgel, de pár centiméter tökéletesen nyomtatott szál után feltorlódik és nem tudom tovább adagolni kézzel sem. Már szétszedtem a hotend-et, tisztítás miegymás, de a hiba megmaradt. Ha feljebb emelem a hőmérsékletet, akkor a hűtőbordához közelebb torlódik fel, ha lejjebb akkor a hotend-hez közelebb, de végeredmény mindig ugyan az. Mit csinálhatok rosszul?
;
;
;http://www.soonwell.com/ebay_file/new_pic/new0.4_2.JPG&" border=0>;

KBalázs

Mert ezeken a gépeken mindenki azonnal akar meggazdagodni, akinek a kezein átmennek. És bizonyára sokan vannak a sorban, mire ideér.
;Mindazonáltal, esztétikában is, nem csak masszivításban veri a gépeid ezeket. (tényleg, kapnak valami felületkezelést a lemezek?) Ha nem vettem volna meg januárban amit megvettem, és ha tudom hogy eladósorba kerülnek, akkor az http://cnctar.hobbycnc.hu/Feh%e9rv%e1ri%20tali%202014/IMG_1777.JPG&" TARGET=_fnew>;egyik; kiállított gépre vevô lettem volna [#finom].

Devecz Miklós

Több lehetőség is lehet.
;Hőfok érzékelő téved.
;A fűtés teljesítményét nem bírja a tápegység.
;Tulmelegszik az extruder, majd elér egy olyan pontot, ahol már megszilárdulhat az anyag, megfogja a szálat.
;Direkt hajtásnál kicsi a motor teljesítménye. (lehet, hogy több amper kellene neki?)

Devecz Miklós

Csak eloxált lemezből dolgozom.
;Ezeknek a szilárdsága és a felületi minősége is jó.

Tomeedey

;&"Hőfok érzékelő téved.&" Ez elképzelhető, holnap megpróbálom kalibrálni a hömérsékletet.
;
;&"A fűtés teljesítményét nem bírja a tápegység.&" A táp ok, ha eléri a hömérsékletet, akkor a PID visszavesz, hiába tolom bele a szálat, utána már nem kapcsolja rá a teljes teljesítményt, 1-4 fokot esik vissza a hőmérséklet.
;
;&"Tulmelegszik az extruder, majd elér egy olyan pontot, ahol már megszilárdulhat az anyag, megfogja a szálat. &" Sajnos 175 fokon is jelentkezik a probléma, ennyit tévedne a hőszenzor?  
;
;&"Direkt hajtásnál kicsi a motor teljesítménye. (lehet, hogy több amper kellene neki?)&" Direkt hajtásos, viszont mikor megáll a szál, már tépi, darálja a szálat a hajtófogaskerék, ritkán veszt lépést, csak ha megszorítom.
;
;
;

cvf9ah3xx

Szia. Nekem egy hason Kínai fejem van azzal különbséggel, hogy a ventillátor alatt nincs hűtő borda, így közvetlenül a szálra nyomja a levegőt. Ez például lehet egy probléma a túlmelegedésre. A másik fontos dolog, hogy a extrudert és a fejet összekötő csavar saválló legyen és a két rész között a lehető legvékonyabb legyen az anyag, hogy minél kevesebb hő tudjon átmenni az extruder-re. Nekem az extruderben lévő csavarrész szinte eléri a léptető motor fogaskerekét.  

s7manbs8

Ez kinézetre elvileg jól meg van hűtve ott felül, de az a vas rész menetes nem nagyon hosszan áll ki, ott abba nem ragadhat bele, mert ott nincs hűtése. A hűtőbordát, ha megfogod ahol a vas menetes rész belemegy ott nem nagyon meleg ?

s7manbs8

Az is fontos, hogy a hőérzékelő rendesen benne legyen a furatába és érintkezzen a testtel lehetőleg, mert ha csak úgy lóg benne, lehet tud csalni több fokot is, lehet nem is keveset.

3vv2btrhv

mex

Nem akarok akadékoskodni, de a modi (már ha van) nem győz utánad javítani.
;Ekkora képeket felrakni, aztán meg módosítás után kuncsorogni- szóval nem értem...

3vv2btrhv

Nem tudtam , a méretét , elnézést .Úgy látom nem igazán kedvelsz .

PSoft

;Ha nem ismered a beszúrni kívánt kép méretét....
;
;Számtalan,egyszerű módszer van,hogy megtudd,és korrigálj,mielőtt beszúrod.
;
;De...tényleg bosszantóak a rendszeresen túlméretes képeid!
;
;Akkor most...én se kedvellek???:)[#nemtudom]
;
;

3vv2btrhv

Ok , akkor csak a linket adom meg .

mex

&"Úgy látom nem igazán kedvelsz&"
;Rá se ránts, nem lehet mindenkinek a kedvére tenni[#wink] Egyébként valóban sokszor nem értem mi a mozgatórugód a sok linkeléssel, jópár esetben nem is egészen világos a mondanivalód. De lehet az is, hogy egyfajta kivetítése vágyaidnak, vagy csak szórakozás, mindegy csak az idő meg ne álljon...[#nemtudom]