Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Én sem akarok akadékoskodni, de téged érdekelnek a 3D nyomtatók? Mert ha érdekel, akkor nagyvonalúan át is léphetnéd a hibásan berakott képet, ahogy mindenki más is, akik aktívan előfordulnak ebben a topikban.
;
;Amíg a közvetlen HTML alapú weblapok korában még elég nyilvánvaló volt egy kép mérete, manapság a flash alapú kép megjelenítőknél már semmi sem biztos. Könnyű elrontani egy linkelt képnél.
;Nem mindenki profi, szóval ezért inkább a gagyi fórum motor a hibás, mert már a régi HTML-ben is volt lehetőség hogy a képet ne 1:1 nem jelenítse meg hanem tetszőlegesen átméretezve.

mex

Nem vagyok profi az száz, de ha másképp nem megy , és égető szükségét érzem egy kép megosztásának, akkor először letöltöm, átméretezem ha kell és ezután próbálkozok...
;Éppen azért mert érdekelnek a 3D nyomtatók is, és azokat szeretném szemügyre venni, nem a bazi nagy képeken bosszankodni.
;(Biztos, hogy nem kellett volna nagyvonalúan átlépned az előző hozzászólásomat, biztos, hogy nem akadékoskodsz mint önjelölt bíró?)

keri

Veled ellentétben én határozottan akarok akadékoskodni [#eplus2] Különösen ha ilyen hülyeségen kötekszik valaki, és az oké hogy egyszer de ma már másodszor kötsz Tiborba és ez irritál, jobban mint a bénaságból túlméretezett képek.

s2k5ycubj

Igazad van! Nyomtassunk és töltsük hasznosan az időt! Én sem a veszekedés miatt vagyok itt!

3vv2btrhv

Különösen ha ilyen hülyeségen kötetszik valaki, és az oké hogy egyszer de ma már másodszor kötsz Tiborba és ez irritál, jobban mint a bénaságból túlméretezett képek.
;Igen ez bántott , mert van egy mondás ahol faragnak ott hullik a forgács .
;És én a közösért faragok , aki meg ismer az tudja miért .

mex

Szánalmas vagy..[#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Üdvözletem!
;Egy kis segítséget szeretnék kérni: Elkészítettem az első rajzomat, a gond a következő: a nyomtatás kezdeténél (az ablakos oldal van/lenne alul a nyomtatásnál), az első 5 layernél a darab méretével megyegyező teli layer lesz -esetemben 0,5mm vastag anyag kerül a tényleges darab elé-, tehát szépen befedi az ablakot,a 3 kivágást, és az 1 furatot is. :( Hozzáteszem, ha &"fejjel lefelé&" teszem la a darabot az asztalra , akkor is telibenyomtatja ugyanezt felét. A thingiverse -ről letöltött darabokkal nincs baj, csak az általam most kreált dobozzal akadok el.Az egész napot eltoltam vele, már minden beállítás átnéztem amit csak találtam, az eredmény mindig ugyanaz. A rajz Sketchup-pal készült, szeletelésre Cura -t használok. A probléma már a Cura-ban is látható, layerenkénti nézetben. Link:
;http://www.thingiverse.com/thing:582234
;

000000000

...mivel én is a thingiverse-re töltöttem fel a rajzomat, talán félreérthető: az egyéb ott lévő, mások által készített rajzokkal nincs gond, a sajátom nem &"működik&".

3vv2btrhv

Megnéztem a rajzodat , az egy DWG kiterjesztés , a nyomtató még nem tudja ezt a formátumot fogadni , STL - é kel átalakítani . Ehhez egy rajzoló program kel ami tudja fogadni a DWG-ét és te abból egy 3D tárgyat tudsz rajzolni , ezt mented STL-be .

Devecz Miklós

expert->Open expert setting...->Extensive stitching pipát vedd ki.
;
;Ez talán segít.

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2014/12/07/EOBmANx.png&" border=0>;

Devecz Miklós

Tévedtem, nem ez a megoldás.

000000000

Én a *dae kiterjesztést használom, azt felismeri a Cura. *dwg -ben csak az Autocad-et használók miatt töltöttem fel. Nekem sajnos valamiért, ha *obj kiterjesztéssel exportálom a rajzot, a Cura-ban egy csomó részlet elvész.
;Most próbaképp rajzoltam egy egyszerűbb dobozt, sajnos a hiba annál is ugyanaz: nyomtatáskor 0,5 mm teli felülettel kezd.