Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

t7dwzcz0d

Sziasztok! Szükségem lenne a Prusa i3-as &"Y&" tengelyen lévő, fűtött lapot tartó konzol vektoros  rajzára. (CNC maráshoz.) Ha meg van valakinek kérem küldje el a file-t, vagy a linket ahonnan le lehet tölteni. Köszi !
;  
;

vjanos

keri

Azonkívül jóval nehezebb és bonyolultabb.
;Ha már nem szálas megoldás, akkor inkább olyat láttam, hogy sűrített levegővel nyomják ki egy olvasztókamrából. De az is elég komplikált már csak azért is mert vezérelt pneumatika is kell már hozzá, meg a dugattyú elmozdulását is pontosan kell mérni, mivel nagyon érzékeny a viszkozitásra és a nyomásra...de azt könnyű szabályozni....bááár igazából lehet dugattyúsra is csinálni amit a szokásos módon léptető motorral és orsóval mozgatunk, akkor egyből meg van a térfogatmérés. Akkor más csak a hengerbe az anyag pótlás problémáját kell megoldani és azt hogy egy viszonylag nagyobb mennyiségű anyag folyamatosan fűtve van, ami a minéségét ronthatja, illetve beégéskor egy bonyolult szerkezetet kell takarítani.
;
;Tehát amint látod nem véletlenül van ez a filamentes megoldás, mivel egyszerű és megbízható. Szál vastagsággal meg viszonylag ritkán van probléma.

3vv2btrhv

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/10830869_766844853384944_3384812195684355412_o.jpg&" border=0>;
;Érdekes megoldás ( nem az enyém )

Sz.József

Vajon meddig marad rajta ez a bevonat?
;Lehet annyira ragad, hogy sima aszfalton meg el sem tudná indulni...?  :))
;

vjanos

Ja, hát az autómra azért nem fújnám rá...[#hehe]
;De lehet egy üveglapon jobban megtapad a nyomat vele.

hduf42fua

Üdv ! Teljes mértékben elfogadom  amit írtál és a
;többiek is írtak. Én csak felvetettem ezt az ötletet úgy hirtelen.Sz elhelyezés tekintetében arra gondoltam ,hogy egy nehezebb és bonyolultabb szerkezet lévén a gép tetején helyezkedne el és alatta a tárgyasztal végzi a 3D mozgást.
;Még egyszer köszönöm a választ és jó barkácsolást kívánok.

xmkwac9

Most kezdtem el ismerkedni a FreeCAD-del és egyelőre nagyon tetszik. Terveztem egy robot kezet (vagy mit), kinyomtattam, összeraktam és egész tűrhetően mozog:
;https://www.youtube.com/watch?v=SWktR5ocCRg&" TARGET=_fnew>;Robotkéz FreeCAD-ben;
;https://www.youtube.com/watch?v=oDkd662i65g&" TARGET=_fnew>;Robotkéz működés közben;

000000000

A motoros szálhúzás az jó ötlet 12 voltos motor elég is lenne egy potival meg lehetne szabályozni a fordulatát is.

000000000

Még az is megfordult a fejemben,hogy egy 1.75-ös furaton áthúzni akár a teljes lehűlés előtt.
;

keri

32$ ért 230mm széles 33méter hosszú kapton szalag jó?

keri

Ja, csak +10$ postaköltség.
;

KBalázs

Vigyázz, néha nem kaptont árulnak kaptonként. Nem tudom mi alapján lehet eldönteni hogy hamis-e, megvétel előtt.
;Érdekes hogy sokaknak gond a sima üveglapra nyomtatás, nekem eddig még sosem vált fel nyomat üveglapról, pedig nem egy bizonyos üvegre nyomtatok, hanem ami épp kezembe akad. Izoporpil-alkoholos zsepivel/budipapírral letöröm, és nyomtatok 65&#039C-os asztalra (Herz PLA, fekete/fehér/zöld). Levétel a kritikusabb, meg kell várnom hogy teljesen lehűljön az üveg meg a nyomat, ez kb 15 perc, hallhatóan sercegve válik el.

3vv2btrhv

Izoporpil-alkoholos zsírtalanítást végzel , ez a titkod .

s7manbs8

Az tényleg valami titkos anyag lehet az az izoporpil alkohol, én valami izopropilt már hallattam, de ezt a verziót még nem. :)