Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Á- hiába mondom : ez nemzetközileg is megállná a helyét , annyira szép és átgondolt . Csak gratulálni tudok , meg irigykedni .

0bn8uxmw

Messer

Melyikkel? :)
;Privátban folytassuk...

s7manbs8

Lehet lassan megjön a PLA szálam nekem is, hátha azzal jobban sikerül valamit nyomkodni, bár most lett egy cekászom is egy rossz kenyérpirítóból, most ki is barkácsolom nemsoká belőle.

keri

Ez nekem sem világos hogyan tud egy húzott szál pontatlan lenni. Hogy megy át a szerszámon ha nagyobb ?

KBalázs

Lehet hogy feltorlódik a még képlékeny anyag, meghülés elôtt.

keri

Vagyis rossz technológia, vagy jó technológia, csak túlhajtják a termelékenység érdekében.
;
;Mondjuk ahogy Messer mondja, csak egy primitív átmérő szenzor kell rá és ott helyben kiderül ha elszúrták a beállításokat...mindenesetre tuti nem írhatják ki hogy ISO2001 szerint dolgoznak :D

ezsolt74

A múltkor a HERZ-es 1,75-ös PLA szálam úgy elakadt hogy csak fogóval tudtam kicibálni a fejből, mert egy 1-2cm -es részen 2,1mm volt a szál vastagsága, és beleszorult.
;Annál az egy  tekercsnél találkoztam csak ilyen problémával, persze ez egy 12-órás nyomtatás egyharmadánál történt.

svejk

Csak úgy a partszélről, kibicnek semmi sem drága jelszóval...
;Hány méter egy tekercs?
;lehet érdemes lenne használat előtt áthózni egy kalibrált furaton a szálat és áttekerni másik dobra.
;Talán megérni a vesződség a kalaptaposás elkerülése végett.
;

keri

Szintén mint kibic :D
;Volt már ez ötlet, de van pár probléma ami miatt elvetették.
;
;Viszont léteznek szálvastagság mérő kiegészítők a 3D nyomtatókhoz. A szoftver is tudja kezelni, olyan szinten, hogy korrigálja a tolás sebességét is a vastagság változásával, meg ha jól értettem, leállítja a nyomtatást egy limit túllépésekor, vagy a szál kifutásakor. Ennek lenne értelme.

wa76ftbim

Elég hosszú már egy 1 kg-os tekercs is. Herz-es 3mm-es PLA volt nekem 3.19 mm egyes helyeken. Mondhatom, nem kis fejtörésvolt mire az egész nyomtatót szétszedtem és megkerestem a valós hibát. Amúgy én egy régi J-head testén szoktam áthúzni a szál egy részét ami legyalulja a felesleget.  
;
;Az áttekercseléssel az a baj, hogy a szál közben fellazul és gubancolódhat. De jelenleg nekem ez az egyetlen normálisnak tűnő megoldás.

000000000

Szia!
;Én azt tervezem,hogy a megolvadt műanyagot egy fúvókán nyomom át aminek a méretét még ki kell kísérleteznem,a folyamatos műanyag adagolást pedig egy csiga rendszer fogja adagolni amit egy motor hajt,az egészet pedig úgy fogom felmelegíteni,hogy csináltam egy nagyobb átmérőjű hengert mint a cső amit befenekeltem és akkora furatot tetem rá mint a cső amiben a csiga lesz  és ebbe fújja bele a meleg levegőt a hőlégfújó persze az alsó részét kifurkáltam így körbe járja a levegő és ki is tud menni belőle.
;

ezsolt74

A hőlégfúvó nem biztos hogy jó megoldás lenne, mert itt a hőmérsékletet sokkal pontosabban kell tudnod szabályozni, 1-2 fokos különbséggel ,ugyan úgy mint a nyomtató fejnél.
;Különben nem egyforma vastagsággal jönne belőle ki az olvadt anyag.

000000000

A hőlégfúvó csak kezdetben lesz,hogy tudjam működhet-e a dolog ha igen akkor lecserélem egy palást fűtőtest re,de addig amíg nem tudom,hogy jó lesz addig nem akarok túl sokat beleölni.
;

ezsolt74

Én úgy gondoltam hogy van egy cső, ami le van fenekelve, egy fúvókával a végén. Az egész csövet elektromos fűtőszállal melegíteném, a dugattyút egy leáttételezett léptetőmotorral hajtanám, mert ezen a sebességet nagyon finoman be lehetne állítani.
;Mikor már megolvadt a beletöltött anyag, akkor vákumszivattyúval a légbuborékokat el kellene távolítani az anyagból.
;Az kérdéses hogy mivel lehetne a fúvókából kijövő szálat lehűteni úgy hogy ne deformálódjon el.
;Emiatt írtam hogy az lenne az igazi ha egy hűtött teflon csövön át lehetne ezt megoldani.
;Így nem lenne gond a deformációval.
;