Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Hétvégén a sebességgel játszottam, és nyomtattam néhény békát, és azt vettem észre, hogy a hasa azért lesz csúnya, mert felkunkorodik nyomtatás közben. Ez szemmel is jól látható, szerintem akár 2-3mm is lehet. És amikor a következő réteget nyomtatja, akkor a fej nyomja le az a kiálló részt.
;Ennek mi lehet az oka? Vagy az abs egyszerűen ilyen? Vagy kellene várni valamennyit, hogy a réteg meg tudjon rendesen szilárdulni? Lehet, hogy este megpróbálok kettőt nyomtatni egyszerre, hátha az segít...

s7manbs8

Hűteni kell ott ahol kijön a fej furatnál, mert a fej annyira felmelegíti, hogy ha nem hűl le a megfolyósodási hőfok alá addig hajlong , nálam is azt csinálja, és ez mikor hamar visszamegy ugyanoda kis felületeknél, akkor van leginkább, mert ha nagy mire megint odamegy már kihűlik majdnem magától is.

3vv2btrhv

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10731188_10204251854309312_5246981376939378890_n.jpg?oh=cb310964e91f248ef174cc88c73a73c7&oe=5502B6A2&__gda__=1426645940_0766b03215f9171ff85216afb20a4b4a&" border=0>;

keri

Másnak is nyúlik ez a 6mm-es GT2-es szíj?
;Gépem merevségéhez képest siralmas így az első kézzel odafogós próbával.
;Oldalanként 140centi szíj megy rá, ez hosszúnak számít?
;Igaz még csak az egyik oldalt raktam fel próbálni, ha mindkettő fent van, akkor duplázódik a merevsége, de látom én hogy lesz ebből még jóval szélesebb szíj [#vigyor] csak kár hogy nem lehet kapni GT2-esből nagyobbat.

keri

Ez mi? Csak nem a tied?

s7manbs8

Nekem az egyik tengelyen a szíj az nyúlik, minta  gumi, a másik meg abszolút nem, persze ezek valami bontott szíjak, nem tudom  boltokban milyeneket adnak,  egyik videón valami kevlar szíjat mondták, hogy az nem nyúlik semmit. olyat érdemes tenni a gépre, vagy ami azt tudja.

hyuekyh7a

Kérek egy kis segítséget,
;Feltöltöttem a Marlin-V1 firmware de a fej hőmérséklet mindig 480 fokot mutat ,ha van rajta érzékelő ha nincs mindegy neki.
;Már több termisztor kiválasztást csináltam de nem jó sehogy! Természetesen Max Temp hiba van.
;Mi lehet a baj?

ezsolt74

Rendesen meg kell feszíteni.
;Milyen a carriage-ed fogazott vagy sima?
;Nekem fogazott van így ezt könnyebb megfeszíteni.
;Vettél hozzá szíjfeszítő rugót?
;A szélesebb szíj jóval drágább plusz ahhoz új szélesebb görgő is kell.

Devecz Miklós

#define TEMP_SENSOR_0 0 <---- 1
;#define TEMP_SENSOR_1 0
;#define TEMP_SENSOR_2 0
;#define TEMP_SENSOR_BED  
;
;Az első sorban lévő 0-át állísd át 1-re a 0 a configuration.h fájlban.
;  
;
;

hyuekyh7a

Az van beállítva , de a bed hez is egy van az úgy nem jó?

hyuekyh7a

hyuekyh7a

A manóba a kötőjelét előtte hagytam!!!

hyuekyh7a

Devecz Miklós

A bed-et csak akkor állísd át 1-re, ha van fűtött asztalod.
;
;Mi ez a kötőjel?

smalla

A szíj egyáltalán nem nyúlik: acélhuzal gumi vagy egyéb borítással. Ha nyúlik mint a gumi, akkor a sodrony meg van benne szakadva.