Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Tudod mit. E3D fejhez megcsinálom neked az az összekötő csövecskét, csak arra töreked, hogy ne az M6-M7 végű változatot válaszd, mert a fene sem fog neked M7-es menetet vágni [#vigyor2]
;Simán M6-os csavarba fúrok neked lukat meg megcsinálom azt a leszúrást, és végmegmunkálást.

KBalázs

Kösz, de csak majd amikor ezzel tudunk foglalkozni. A mostaninak is M6 a vége.  
;De ha © smalla nekiáll &"szériában&" ilyent készíteni, akkor én is jelentjeznék kettô példányra(3mm szálasra).

s7manbs8

Ilyesmi engem is érdekelne ha lenne. Pár darab minimum.

s7manbs8

A neten látom , hogy valahogy 3D nyomtatott mintába is lehet önteni, csak nem tudom az milyen anyag is.  Hűtőbordát is nem lehet önteni is ?

keri

Üres formát nyomtatsz, körberakod homokkal és már öntheted is.
;
;Vagy megcsinálod a sablont, és abból csinálsz öntőformát, így többször használhatod.
;
;Műanyagok nem nagyon bírják az öntést amúgy. Szilikonnal szoktak alacsony olvadáspontú fémeket önteni, de hőre lágyulóval csak a fenti módszerekkel.
;Nem a forma a probléma, hanem a kemence, mert a társasház pincéjében ezt már nehezen tudom elsütni :)

t7dwzcz0d

Szia  Ezsolt74.  
;Kérdeztél a gépről: Prusa-Mendel + RAMPS 1.4. Első gép.

hyuekyh7a

Milyen furat mérettel van?

s7manbs8

ER11 szárnak 3D nyomtatott tartó szerintetek jó lenne ?

s7manbs8

Az orsóanyához megírtam egy openscad scriptet paraméterezhetőre, ez jön ki belőle, ez konkrétan egy 8-as menete szárra való hosszú anyához való, meg ami tengelyt építek éppen, ez t kéne kinyomnom, ha lenne szálam ...
;
;http://kepfeltoltes.hu/141127/ors__anya_h_z_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;

xmkwac9

Ki milyen firmware-rel hajtja a gépét és miért? Milyen FW-t próbáltatok eddig? Én csak Teacup-et próbáltam. Van benne egy-két idegesítő bug.
;
;Aki alu profilból építette a gépét: hol lehet venni?

xmkwac9

Nem melegszik fel a motor vagy a vezérlés? Milyen vezérlő IC-d van? Én először egy ilyen motorral próbálkoztam, de ez hasonlóan viselkedett, mint ahogy írtad:
;http://www.ivanov.eu/files/images/IMG_1087.preview.JPG&" border=0>;
;Egy darabig ment, aztán felforrósodott és már nem tudta tolni a szálat.

keri

Nos...amíg lesz pénzed és megjön a rendelésed, addig meg is tanulhatnál egy normális parametrikus CAD programot kezelni, és nem ilyen scriptekkel kellene buherálnod, hanem szépen megtervezhetnél egy tetszőleges tárgyat. [#papakacsint]
;
;pl. nekem eszembe nem jutna egy anyát külön kinyomtatni, meg egy tartót hozzá, hanem egyben, pontosan olyanra nyomtatnám amilyen kell....mondjuk most is úgy csináltam, csak a két kezemmel, bár a Z-re ugye M6-os menetet használtam, amire van menetmetfúróm. POM-C műanyagban egyszer áthajtva óvatosan nagyon kellemesen kottyanás mentes és finom futású lesz...persze ez nem mángorolt, hanem vágott rozsdamentes orsóval és az orsót felpolírozva.
;Ha pedig nem elég szoros, rá kell tenni egy bilincset és annak a szorításával lehet kottyanás mentesíteni egy darabig.

keri

Mondjuk trapéz menetre is lehet csinálni menetfúrót, magából a trapéz menetből.
;
;Nálam az is működött, csak a menetárok mélyítésével volt egy kis macera, annélkül meg szorul a TR menet.

keri

Ha felmelegszik a motor akkor csökken az ereje. Nem tudom mitől, mert a Curie pont az pár száz fok még a neódium esetén is. Inkább a csapágy kezd szorulni, szóval 50C° fölé ne engedd a motor hőmérsékletét, vedd vissza az áramot ha ennél jobban melegszik. Illetve állíts be a hajtó áram 1/2 - 1/10 mértékű tartó áramot (ami még pozíción tartja) ha olyan a vezérlőd, mert azzal jelentősen lehet csökkentheted a disszipációt.

ezsolt74

Volt hogy nekem is melegedett az extruder motorja, de ez amiatt lehetett hogy valószínüleg nagyobb feszültséget kapott ,mert most a Melzi elektronikával csak langyos , a RAMPS-al viszont kézzel még épp hogy elviselhető volt a hőmérséklete.
;Most is simán le tudja darálni a szálat, és nem akad le a motor.