Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm a gyors választ!
;Még annyira nem vagyok képben ebben a témában nagy vonalakban le tudnád írni mire lesz még szükségem ehhez a fejhez,hogy működjön,és még annyit szeretnék kérdezni,hogy milyen szoftverrel generáltok g kódot,hogy megegye a mach3-rom?

Devecz Miklós

Nem Mach3-at használok.

KBalázs

Ezek 1.75-ös szálat esznek?

KBalázs

KOR anyagból le tudod esztergálni a kínai kisesztergán?

Devecz Miklós

Ez 1,75-re van kiélezve.
;
;Semmi értelme KOR-ból csinálni az egészet, az alu jobb hővezető, ráadásul könnyebb megmunkálni.

KBalázs

De úgy olvastam valahol, (talán itt?) hogy aluból nem tudja átmelegíteni a fejet pont a jó hővezetés miatt (elviszi a hô nagy részét a hozzávezető bordás része), illetve felkúszik az olvadék és köv.induláskor szorulást okoz. Vagy nem? Persze látom hogy van egy ptfe vagy hasonló csô a belsejében, de akkor máris nem full fém.

KBalázs

Ja aluból nem akkora kihívás megmunkálni (leszúró késsel pl.), ha aluból jó lenne, már megpróbáltam volna magamnak én is esztergálni egyet.

Devecz Miklós

A fűtő és a hűtő rész között van a KOR anyag, ami rossz hővezető tulajdonsággal rendelkezik.
;Alatt és felette viszont a jó hőátadás miatt kell az alu.
;A PTFE más célt szolgál, ettől még full fém.

Devecz Miklós

Itt az ideje elkezdeni.

keri

Hajrá, a leszúrás a leg macerásabb az egész fejben :)

keri

Hűtőbordát??? Annak alu kell.
;Ne amúgy le.

keri

KBalázs

Akkor mégiscsak nem alu az egész.[#vigyor2]  
;KOR anyagokkal az én &"ceruzahegyezômmel&" nem tudok mit kezdeni. Leginkább nekem 3mm fej kéne, a mostani gépem ezt eszi, van 3 tekercsnyi PLA-m, nem állnék át a vékonyabb szálakra. Viszont a mostani fejemnek vannak mûanyag részei, és nem tudom feltolni a hôfokot bármeddig (PA anyaghoz).

keri

vidia lapkával nagyon kicsi fogásokkal viszi a rozsdamentes anyagot.
;
;De ha megnézed az E3D fejet, ott csak egy M6-os csavarba kell fúrni egy hosszanti lukat. Én a lineáris tengelyekbe is fúrtam már HSS-el.

KBalázs

Könnyû neked, mert te ügyes vagy. Nekem meg nincsenek se váltólapkás, se forrasztott, hanem csak gyorsacél késeim. És kb annyira értek az esztergáláshoz, amennyit ellestem másoktól.