Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

http://www.thingiverse.com/thing:11968
;
;Én lekicsinyítettem a Cura-val 0.6 -ra mert amúgy elég nagy lett volna.
;De így lekicsinyítve túl kicsik az ujjai és nem pattannak össze, ezért összeragasztottam pillanatragasztóval.

s7manbs8

Úgy látom mindenki tapasztalta ezt, hogy az anyagtól nagyon függ, mennyi hőfok kell neki és mire tapad, vagy nem.  Én eddig még csak kétféle anyaggal próbálkoztam, a zöld esunchina.net és fekete ugyaninnen ABS.  A zöld a kapton szalagra, most már jól tapad, ha előtte meg van kenve acetonban meglágyított, majd felkent ABS-sel, de úgy, hogy mint valami csiríz van rákenve, nem az oldatból ami maradna elpárolgás után valami vékony réteg. A fekete ugyanez, az hajlékonyabb sokkal meg rugalmasabb, de az ugyanannál a hőfoknál nem tapadt saját magához sem, meg a zöld bekent ABS-re sem, lehet magasabb hőfoknál menne, de még azt nem próbáltam ki, meg mintha jobban görbülne is, úgy hogy nem is játszottam vele tovább, hne rabolja a drága időmet egyelőre.

s7manbs8

0bn8uxmw

Szerintem vehetsz Gigamax-osat olcsóbb is ha jól néztem (6500Ft vs 7620 Ft), ha pedig az üvegre is tapad simán akkor már jobb mint a Herz-es, akkor kaptonról úgy kell majd leverni.

0bn8uxmw

PLA-nál szinte nem nagyon van különbség tapadásban, kivéve a feketét (gondolom a festék rengeteg benne ezért viselkedik máshogy), ABS-nél meg ki kell próbálni hány fokon tapad jól utána pedig melyik hőfokon adja a legjobb kötést. Én nyomni szoktam egy 5cm átmérőjű hengert ami 5cm magas egy szál vastag és 2 hőmérsékleten nyomom az alsó 2.5cm mondjuk 240 a másik felét 245 fokon és utána megnézem melyik részét nehezebb széttépni. Így végig nézem 235-250 fokig általában a 240 fok szokott jó lenni de a Fekete itt is szereti 245-öt

0bn8uxmw

Ha már megvetted a 8-as lineárokat akkor megteszi,
;szerintem építs egy Kosselt belőle, Zsolt74 épít egyet és abban úgy vannak kialakítva sarokelemek, hogy belemegy a 8-as rúd is ha nem akarod sínnel csinálni.
;Zsolt beraknád kérlek a thingiverse-és linket hozzá?

ezsolt74

ks46twg3x

Fehér PLA lesz. A legjobb árban van. Kísérletezni jó lesz. Ha beválik lesz másik is...

s7manbs8

Ezekből az anyagokból melyik alkalmas orsóhoz anyának, meg úgy általában gépészeti dolgokra, szerkezeti elemnek stb. :

0bn8uxmw

A legjobb ez lenne:
;http://www.igus.com/wpck/11723/N14_4_1_iglidur_TriboFilament&" TARGET=_fnew>;iglide tribo-filament;
;Kértem mintát hátha küldenek.
;

cvf9ah3xx

Én innen rendeltem az ABS anyagot eddig kb 350m nyomtattam el a 400m -ből, de méret problémám nem volt vele.
;http://www.ebay.com/itm/111423105455?_trksid=p2055119.m1438.l2649&var=410408642002&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
;Eddig csak natur szinnel próbálkoztam ez egyenlőre működik, de a forumon olvasott tapasztalatok alapján minden színhez és gyártóhoz szinte teljesen más hőmérséklet és nyomtató beállítás szükséges.

vzd3amjv

Köszönöm, végső célnak nem rossz. :)

keri

Nyomtass poliamiddal, és dobd bele pár napra motorolajba.

000000000

A fekete abs nekem is tőle van. Az előző adag vastag volt (néha elérte a 2mmm-t is, és azt már nem tudja behúzni a csőbe), de gyakorlatilag első szóra visszautalta az árát, mikor panaszkodtam. Ezzel most semmi gond nincs (egész elfogadható békát lehet belőle csinálni :) )
;Egyébként akartam már kérdezni, hogy ti hogy kezelitek a különböző szálakhoz tartozó beállításokat? (slic3r ugye tud kezelni különböző anyagokat, de cura pl. nem)

xmkwac9

Valaki próbált már hűtőventilátort Slic3r-el és Teacup FW-rel használni? A Slic3r nem akar az 100-nál nagyobb paramétert adni az M106-os parancsnak. De az M106 paraméterének a tartománya 0-tól 255-ig van.