Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ks46twg3x

Nekem most állt össze a Delta nyomtatóm, köszönet Vernyulnak. [#wave]
;Viszont az asztalhoz sehogyan sem tapad. Kínai ABS-t próbálok. Felfűtéskor már magától ereszkedik a fúvókából, de kisebb hőmérsékleten meg nem bírja az extruder. Nekem is Herz féle PLA kellene!

cvf9ah3xx

Szia!
;Nálam az első sort szinte teljesen bele kell kenni az asztalba, mert másképpen nem tapad a többi hozzá, pedig az asztal 100 C van fűtve.
;A fej fűtése közben az ABS anyag folyamatosan ereszkedik, de ez normális ha teljesen be van tolva a fejbe a szál. Erröl már korábban volt szó a több fejes megoldások tárgyalása kapcsán. Én a következő képpen nyomtatok. Felemelem a nyomtató fejet 4mm magasra. Felfűtöm a nyomtató fejet 220-230 fok körül az asztalt pedig 100 fokra. Sajnos az asztal elég nehezen éri el a 100 fokos hömérsékletet annak ellenére, hogy nem PC tápról megy, ezért segíteni szoktam egy hőlégfúvóval.(Vigyázva az üveglap egyenletes melegítésére, hogy ne pattanjon el.) Amikor minden elérte a megfelelő hőmérsékletet akkor indítom a nyomtatást az SD kártyáról. Miközben a fej lefelé halad az alap 0,0,0 pozició felé kézzel belenyomom a szálat, hogy pótoljam a melegítés alatt kifolyt részt. Amokor a fej elérte a 0,0,0 poziciót és elkezd nyomtatni, már nem lehet kézzel mozgatni a szálat. Remélem segítettem.

3vv2btrhv

http://3dprintingindustry.com/2014/11/23/james-changs-giant-multicolor-printer/?utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=3DPI%2BFacebook&" TARGET=_fnew>;Szines nyomtatás;
;http://3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/11/james-changs-multicolor-3D-printing-experiment-two-nozzles-227x300.png&" border=0>;

ks46twg3x

Szia,
;
;Már sok mindent próbáltam, kapton szalag, hajlakk, tiszta üveglap. Az asztalhőmérsékletet is, egészen 120 Cfokig. Ha nagyon belenyomom a fejet, gyűri maga előtt, alatt, mint ahogyan a pék gyúrja a kenyeret. A szálnak eszébe sincs megtapadni az asztalon. Ha mégis valahogyan ottmarad, utána egyben veszi fel a fej a nyomatot, és viszi magával.

ks46twg3x

Szia,
;
;Már sok mindent próbáltam, kapton szalag, hajlakk, tiszta üveglap. Az asztalhőmérsékletet is, egészen 120 Cfokig. Ha nagyon belenyomom a fejet, gyűri maga előtt, alatt, mint ahogyan a pék gyúrja a kenyeret. A szálnak eszébe sincs megtapadni az asztalon. Ha mégis valahogyan ottmarad, utána egyben veszi fel a fej a nyomatot, és viszi magával.

ks46twg3x

Szerzek másik alapanyagot, azzal is kipróbálom.

0bn8uxmw

Mire próbálsz nyomtatni? Üveg , kapton v ALU?
;100 fokos asztal kell neki meg lassú 20-25 mm/s-os első réteg (ha így sem akkor még lasabban).
;Kaptonra jó tapad csak tiszta legyen, Üvegre v. ALU-ra  acetonban feloldodott ABS lehet lekenni, valaki hajlakra esküszik.
;Sima üvegre nekem nem ragadt le soha semmi rendesen. Ha nincs kéznél tiszta aceton vagy kapton akkor cukorszirup lehet még a megoldás (én annó azzal kezdtem 3 teás kanál cukor 1 dl vízben kis citromlével felütve)
;
;

0bn8uxmw

Meg is írtad, mire elolvastam meg megírtam.
;Acetonnal áttörlöd a kaptont, vagy alkohol is jó?
;

ezsolt74

Én most simán csak az 70 fokos üveg lapra nyomtatok PLA-t mert nem volt kedvem játszani a kapton felragasztásával.
;Ha nem túl kicsi a nyomat akkor nincs gond vele, tapad eléggé (brim-el nyomtatom) ahhoz hogy ne jöjjön le nyomtatás közben.

keri

És Lipton vagy Earl Gray filterrel jobb? :))))

ezsolt74

Nekem a Herz-es PLA nem igazán tapadt simán csak az üvegre de ez a Gigamax-os tapad.
;Nemsokára kész egy nyomtatásom, szinte teljes hosszában kihasználja az asztalt és nincs vele gond (igaz a 4 sarkát meg a közepét a brim nél olvadt PLA-val biztos ami biztos hogy ne hajoljon fel odaragasztottam)felrakom majd a képet róla.

ks46twg3x

Szia,
;
;Üvegre próbálok nyomtatni. Raktam rá kaptont is, acetonnal áttöröltem. Oldatot (sem PLA-aceton, sem cukor) még nem próbáltam. Hátha az segít. Azt még megpróbálom.
;De PLA-t veszek mindenképpen. Csak nem tudom, melyiket. (Gigamax v. Herz)

ezsolt74

Hogyaza...
;A Cura elrontotta.
;Végig rendesen nyomtatott és nem sokkal a vége elött ezt művelte a virágcseréppel.
;De a robot lábán is van egy elcsúszás, az is a Cura műve volt.
;
;
;http://www.imgserv.com/images/2014/11/23/S0lZaow.jpg&" border=0>;http://www.imgserv.com/images/2014/11/23/5E90NIoU.jpg&" border=0>;

ezsolt74

Ez Gigamax-os PLA és láthatod hogy simán csak az üvegre van nyomtatva, de a robotot is üvegre nyomtattam, igaz annál az egyik nyomat felvált, mert nagyon kicsi volt a tapadó felülete és akkor még nem brim-el nyomtattam.

s7manbs8

Ez a robot melyik ? Letölthető, passzióból én is kinyomnám. :)