Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Tetszik.
;Egyszer majd lehet hogy én is benevezek egy ilyenre.
;Milyen méretű az alu profil?
;Én mondjuk ha bármilyen nyomtatót csinálok akkor most már kizárólag lineáris sínt fogok hozzá használni, igaz hogy drága de nincs nála jobb.
;Én 30-as alu profilt használnék hozzá, 12-e lineárral.

hyuekyh7a

Ha nekem szól, köszi!
;50x30 mm a profil és lineáris síneken mozog, a tervem az hogy a motortartó kivételével minden tartó elemet legyártok aluból a végleges változatra, most kíváncsi voltam a vezérlésre, hogy egyáltalán feltudom programozni, meg beállítani, mert annyi félét olvastam, de mint itt is mondták, nem is tudom már ki volt de köszönöm neki, a Repetier netes programozója teljesen jól müködött.

svejk

Pontos &"j&" vazze! :(

ezsolt74

Igen neked írtam.
;Bocs de valamiért nem mindig  &"válasz&" ként küldi.
;Középre egy 25-ös alu profil nem lenne elég, hogy minél kisebb súlyú legyen?

hyuekyh7a

De biztos elég, de ez nagyon könnyű profil 1mm a falvastagsága, és körbe minden oldalán van nút 10mm széles alig van benne anyag de a-hoz képest elég merev.

hyuekyh7a

Még a váznak a tömeget növelnem kell mert mikor felnyomtam a sebességet táncolt az egész.[#csodalk]

keri

Igazából a Z csapágynál ezért kell dupla csapágy.
;Az asztalt lehet elég merevre gyártani, főleg ha a hajlítási irányba pakolsz merevítő lapokat, de ha az asztal kinyúlása és a csapágy távolsága egy erőkart alkot. Törekedni kell hogy a hányadosa ne legyen túl nagy. Asztal kinyúlása adott, csapágy távolságot lehet növelni szükség esetén.
;
;Persze ha a két szélére teszed a csapágyat az a legjobb, de én azért vetettem el ezt a megoldást, mert ahogy mondtad akkor két orsó is kéne...mondjuk nem egy nagy durranás, csak nincs több motorom ami passzolna oda, és a kilógás még mindig csak fele akkora.
;
;Igazából megint oda jutottunk hogy a delta nyomtató egészen korrekt statikailag :)

hyuekyh7a

Statikailag igen amint az a sok csuklópont nem kezd el lógni, gondolom nem egy repipari minőség ezek a gl csuklók?

keri

Tehetsz bele jó csuklót, de általában igen, az olcsó, műanyag csuklókat szokták belerakni, az meg lehet kotyogós, az meg nem tesz jót a pontosságnak.
;
;Én a golyós csapágyakból összerakott, csukló szerkezetet preferálnám, de létezik jó ipar gömbcsukló is.
;
;Talán ezért is népszerű a mágnes golyós megoldás, de ennyi erővel ha teszel rá rugós feszítést, akkor a gagyi gömbcsukló is ugyan olyan jó lehet.
;
;
;

hyuekyh7a

Hát nem tudom, lehet ha ezzel meg leszek felkínálom megvételre, és rápróbálok egy deltára.[#nemtudom]

s7manbs8

Megszámoltam már, hogy mennyi zöld szálam van még, 9 méternyi, vajon kitelik e még egy kerék belőle, amit most terveztem meg ... :) Lehet nekem is gyűjteni kéne pénzt ... :)

s7manbs8

Tegnap még egy nagy kereket fejhez sikerült kinyomni, csak az alja kicsit eldeformálódott, majd meg kell reszelgetni a fogai azon végeit.

keri

Ja, nem azért mondtam. Én is egy coreXY-ost építek éppen.
;Jók ezek a konstrukciók is. Asztalt meg lehet csinálni elég erősre, a mechanikai hátrányai ellenére, a többi meg közel a legjobb.
;
;Persze utána építek egy deltát is, mert a szívem csücskei :) de azt már csak corexy-os gépemen nyomtatott alkatrészekből fogom :)

xmkwac9

Eddig csak ABS-t használtam, de szeretnék PP-t, PLA-t,  HIPS-et is kipróbálni. Hogyan kell átállni másik szálra? Ki kell takarítani a fejet? Vagy külön fejet használtok a különböző anyagokhoz?