Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Elég ha kitakarítod a fejet.
;Csak ne felejtsd el felfűteni mert különben nem fog kijönni belőle.
;Nemrég írta az hiszem Hunka Tibor hogy az a leg jobb ha ki van égetve belőle ,de ahhoz elötte telljesen szét kell szedni.
;Vagy ha van egy kis felesleges pénzed akkor veszel hozzá pluszban , alu fűtőfejet, thermisztort, fúvókát, és fűtőpatront.
;Így csak ezt kell kicserélned ha másik fajta szálat szeretnél belerakni.

0bn8uxmw

A fej takarítás nem árthat de nem feltétlen szükséges szálcserekor csak ésszel kell csinálni.
;ABS-ről PLA-ra váltásnál nagyon fontos hogy az ABS kijöjjön de a PLA ne égjen meg. 220-fokra fütöd a fejet és elkezded beletolni a PLA-t kézzel, amikor látod, hogy a PLA jön már kifele akkor visszaveszed 200 fokra tolsz rajta még egy kicsit hogy egyenletes legyen a szál majd visszaveszed 160 fokra kicsit hagyod és kihúzod a szálat ekkor az olvadt szál kirántja az esetleges koszt jó eséllyel. Utána levágod a PLA végét kb 2 centi hosszan és mehet vissza. 190 fok környékén nyomtass vele és hűtéssel.
;ABS-re visszaállás ugyan ez csak fordítva a lényeg, hogy amikor  PLA-t kell kitolnod az ABS-el ne emeld 220 fok fölé a fejet mert megéghet a PLA és ne üljön a fejben ilyen forrón hanem ahogy elérte a hőmérsékletet rögtön toljad neki az ABS-t.
;Fúvókából pedig  érdemes cseredarabot tartani ha probléma van jó eséllyel a cseréje megoldja a dugulást. Utána kitakarítod, kiégeted és acetonban hagyod ázni a következő bevetésig.

000000000

Sziasztok!
;Tudna valaki csinálni nekem 3D nyomtatóval egy békát ami jól néz ki,vagy ha lenne valakinek elfekvőben az is jó.
;Mert sajnos még nincs nyomtatóm,természetesen nem ingyen kérném csak mondjatok rá egy árat,színe az szinte teljesen mindegy.
;Köszönöm
;Üdv:Tibi
;

ezsolt74

Megnéztem de 3000ft-nál olcsóbban nem igen lehet összerakni egy fejet.
;Vagy még ezt találtam, ez kompletten szerelve van de nem írják hogy milyen méretű csavar megy bele, és a vezetékek csak 50cm hosszúak.
;
;http://www.banggood.com/04mm-Print-Heating-Extruder-Nozzle-Heating-Print-Head-For-3D-Printer-p-929632.html

smalla

Azt találtam ki, hogy gyártok pár e3d-re hajazó fejet magamnak, s ha már nekiállok, szinte mindegy, hogy egyet csinálok, vagy 100-at, csak ugyanolyan legyen, hogy ne kelljen újraszerszámozni a gépet. Első nekifutásra 3mm-es szál, 0,4mm-es fejre gondoltam, ami bowden extruderhez passzol. Ha valakinek kell belőle, jelentkezzen nálam. Kb két hét, míg elkészül, az anyagár lehet kb 1-2ezer forint, majd kiderül.

t7dwzcz0d

Köszönöm a extr.léptetőmotorral kapcsolatos javaslatot! Kicseréltem a motort, és megoldódott a probléma.

vjanos

Kettőt bevállalnék :)

keri

Egy nekem is jöhet.

0bn8uxmw

Engem 1.75-ös érdekelne 2db minimum ha majd csinálsz olyat is.

keri

Abból engem is érdekelne kettő.

keri

Bár igazából ha egyszer elkészülök, akkor esztergálok magamnak, nem egy nagy durranás, csak időm nincs rá.

xmkwac9

Köszönöm, majd próbálkozom: először PP-t, mert PLA-m még nincs.

Devecz Miklós

Ilyenre gondoltok?
;Van belőle egy pár darab. [#wave]
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/DSCF0504s.JPG&" border=0>;
;

000000000

Szia!
;Menyiért árulod ezeket a kütyüket?
;

Devecz Miklós

Ebben az állapotban, mindennel ellátva 12000 Ft + posta.