Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ks46twg3x

Acetonban oldott ABS. Tegnap ezzel próbálkoztam, ez működik. Vastagon átkenve az üveglapot.

ezsolt74

Én az ABS-ből kiábrándultam teljesen.
;Nekem marad a PLA, meg a HIPS-ből kéne szerezni mintát, hogy ki lehessen próbálni.
;Arra azt írják róla hogy a szálak rendesen összetapadnak ,nem úgy mint az ABS-nél.

xmkwac9

Szerintem jó lesz, én is hőálló üvegből akarok vágatni. Eddig két 300x350x4 mm-es ablaküvegből készült lap tört szét nekem.

xmkwac9

Nekem is az acetonban oldott ABS vált be. Hideg üvegre és forró 110 fokosra is próbáltam már kenni. Ha forró az üveg, akkor habosodik: egy polipropilénből készült kábelkötegelő végével rákenem az üveglapra az oldatot és gyorsan egy papírlappal lesímítom a felesleget.

3vv2btrhv

hyuekyh7a

Én is néztem kicsit panaszkodnak rá ,hogy az új firmware nagyon nem jó.

t7dwzcz0d

Sziasztok! Egy kezdő, kezdetleges kérdéssel.
;Jelenség: Az extruder steppmotorja egy NEMA17 méretű bipoláris motor, kis idővel az elindulás után egyre gyakrabban lépést veszt, majd egy idő után már csak folyamatosan kattog az extruderen. Ekkor már nem nyom, vagy nem tud anyagot kinyomni, olyan mint ha gyenge lenne. Ha kézzel segítek tekerni a motort, akkor jön anyag a fejen keresztül, de egyenetlen né válik a nyomat. Az anyag PLA, az extr.hőmérsékletet már kipróbáltam 220 Cfokig. Minden beállítható sebességet minimálisra vettem. Az áttétel nélküli előtolás 100stepp-re van beállítva. Adjatok ötletet mit csináljak? Ez a jelenség beállítási, vagy mechanikai probléma? Cseréljek motort, vagy tekerjem kézzel? :) Köszi !      
;

hyuekyh7a

Közben elkészült H-Bot prototípusom alapja, igaz szíjam csak karácsony előtt lesz hozzá de nem bírtam ki és beüzemeltem vékony zsinórral most tölti fel a videót, rajta lesz a gép is amin nyomtattam az alkatrészeit, meg az említett ragasztó is.

ezsolt74

Milyen nyomtató?, milyen elektronikával?

hyuekyh7a

Egy Nm Motorok párhuzamosan kötve,félórát járattam
;közben játszottam a sebességgel gyorsítottam lassítottam a végén megmértem a vezérlők hűtőbordáit 32 fokosak voltak.
;
; http://youtu.be/26BrS3LzSAw&" TARGET=_fnew>;H-Bot Teszt;

0bn8uxmw

Szia mit tudunk motorról?
;Gondolom 1.8 fokos, de hány amper-os, esetleg vedd ki a mikrolépést ha van bekapcsolva. Adj neki több áramot, de előtte tisztán kézzel tolj a fejbe szálat és nézd meg mennyire simán megy bele, persze a szálat mérd meg, hogy mennyire pontos méret.
;Szerintem a motorod a ludas a dologban, kevés áramot kap, vagy csak simán gyenge.

0bn8uxmw

[#taps][#taps][#taps][#worship][#worship][#worship]
;
;Ezzel nem lesz probléma, tökéletes mozgás!
;Az Y sínjei alul vannak a profilon rögzítve?
;

hyuekyh7a

Igen az alu alján van,már vagy 3 éve nézegetem ezt a profilt akkor vettem,oszlop profil kB 1mm a vastagsága de ide pont jó.

0bn8uxmw

Z-re mi az elképzelésed?
;Én 12-es csapágyat vettem neki (sc12UU, 16-ost akartam de nem volt éppen a Klavional) 420x250-es asztal hátsó része van vele megfogva és 250-es kinyúláson már legalább 2mm-et kitér az eleje.
;Így raktam ez elejére 8-as csapágyat támasztani de akkor már meg szimmetrikusan kellene két orsóval mozgatni.

hyuekyh7a

Én a szokásos elrendezést akarom mint a tied,oda van még két sínem,1-1 kocsival.
;Két ràcsos tartót akarok kivàgatni lemezből, a tetelyét visszahajtom erre megy az asztal, ami fűthető, ezt 20 as aluból csinálom, kimarom amerevítéseket,könnyítéseket
;És ezt építem rá a kocsikra.