Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

A gömb ami a pengetőt tartja ?

s7manbs8

Pengetők és a tartó, úgy a legjobb. :)

t5kzsyyvh

http://www.keep-art.co.uk/Self_build.html
;
;a gepepitestol, az agyag keveresig minden meg van.

hyuekyh7a

A fekete PLA törik mint a ropi, valaki találkozott már ilyennel?
;Most kénytelen vagyok kipróbálni az ABS nyomtatást.

hyuekyh7a

Az asztalt csak 90 fokosra tudom fűteni nyitott a gép. Remélem elég lesz.

0bn8uxmw

Pedig a PLA sokkal erősebb mint az ABS, a herz-es fekete PLA nálam a legerősebb anyag (5 kilós kalapáccsal izomból vertem be egy profilba egy nyomatot, fa darabot raktam azért, közzé meg se nyekkent nyoma sem látszik)
;Szerintem hőmérséklet kell neki 200 fok mondjuk, én a feketét 205-ön nyomom a sima szürkét 190-en.

hyuekyh7a

Lehet az a baj hogy nem Herz-es, de mostantól én is csak tóluk veszek.

0bn8uxmw

PLA-val nincs gondom, de az ABS-t most a Gigamax-nál veszek megnézem hátha jobb mint a Herzes.

hyuekyh7a

Ja nem kinyomtatva törik hanem még szálba.

hyuekyh7a

Nekem olyan fekete van. [#nemtudom]

ezsolt74

Nekem a Gigamax-os PLA is tökéletes.
;Igaz kicsit más a szaga(erőteljesebb) mint a HERZ-es ,de viszont rugalmasabb, nehezebben törik.
;Ha brim-et nyomtatok neki akkor azt a HERZ-es ről simán csak kézzel letöröm, viszont a Gigamax-os ról le kell vésővel vágnom mert nem akar letörni.

ezsolt74

Nem a témába vág.
;
;Az edigital-ban le van akciózva a Dremel Versatip gázos forrasztó páka 5990-re ha valakit érdekel a forrasztgatások miatt.
;Legolcsóbban 10000-ért lehet a neten kapni.
;
;

vzd3amjv

Sziasztok!
;
;Valaki vállal 3d nyomtatóhoz alkatrész nyomtatást?
;Szeretnék egy delta 3d nyomtatót készíteni, viszont nincs műhelyem, így azok a dolgok amihez fontos hogy precíz legyen valószínűleg vásárolnom kell. Pl a 8mm-es köszörült tengely rögzítéséhez, tudtok valamit javasolni?
;Arra már rájöttem, hogy állvány nélkül nem tudok eléggé merőlegesen fúrni. :)  Találtam ilyet http://www.aliexpress.com/item/New-10pcs-lot-SHF8-8mm-shaft-support-linear-rail-support-CNC-Router-XYZ/1557294230.html&" TARGET=_fnew>;shf8;   ennél nem tudom létezik-e olcsóbb, megoldás.

0bn8uxmw

Szia,
;
;Azt, javasolnám első körben, hogy NE ismétlem NE használj 8-as rudat!!![#vigyor2]
;Simán gyenge és kihajlik ekkora hosszban, nekem a Rostock-omnál ugye 8-as rudak vannak, jól nyomtat a gép de ha már építesz ne 8-asal csináld, 10-es vagy max 12-es de ha jót akarsz akkor egy Kosselt építesz lineáris sínnel az drágább lesz de összehasonlíthatatlanul merevebb is, összegben kb. 2x annyi de megér minden forintot. MGN12-es sínt találsz a neten árulják a Kosselhez.
;
;

vzd3amjv

Szia!
;
;Az első dolgok amit megvettem az a 8mm-es hozzávalók voltak. :) Azt hiszem már ebből dolgozom. :D