Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Ezt majd átértékeled még. Ne becsüld le a kilincset mint zárgyilkos erőkart. Lehet,hogy a működése néhány próbálkozás.

keri

Itt az a lényeg hogy a CAD program használatát akarja megtanulni.

s7manbs8

Meg is tanultam, ami a lényeg benne, innentől akármit meg tudok hamar rajzolni, amire nekem szükségem lesz. Mit is nem tudok még, nem jut eszembe semmi. :)

hyuekyh7a

Van valakinek egy működő Marlin H-bot firmware?
;Ki szeretném próbálni , amit letöltöttem valamiért  
;hibát jelez pedig minden ott van neki.

ezsolt74

Jól néz ki.
;Majdnem olyan mint a  Terminátor...
;&"élő szövet a belső fém vázon&" csak itt nincs élő szövet.  :-)
;

ezsolt74

Előző hozzászólásom Devecz Miklósnak ment.
;Csak vacakol a telefonom és nem válaszként küldte.

Devecz Miklós

Milyen jellegű a hiba?

Devecz Miklós

Most van a tesztüzem.
;Lassan alakul.

ezsolt74

Azt nem tudja valaki hogy a grafikus kijelző ,miért nem hajlandó csak akkor működni ha au usb-re rá van dugva.
;Két különböző RAMPS-al is próbáltam, egyikkel se megy.

Devecz Miklós

Lehet, hogy nem elég neki az USB-n kapott áram.

ezsolt74

Pont fordítva.
;Ha nem dugom rá az usb-t csak a 12V-ot kapja, akkor nem megy .
;Amint rádugom a számítógépre is, akkor már rendesen működik.

ezsolt74

Vernyul is mondta hogy ő is belefutott most egy ilyen elektronikába.
;Este ki fogom próbálni hogy nem a számítógépbe dugom az usb kábelt hanem egy usb-s töltőre, kíváncsi leszek hogy így fog-e működni.
;Lehet hogy az Arduino-val van valami gond, és nem ad áramot az lcd-nek? De ez így nem jó gondolat, mert a RAMPS-tól kapja az lcd az áramot, nem az Arduino-tól.

smalla

1. Az X tengely vezérlése alatt levő dióda be van kötve ? Ha nincs, akkor elmegy a ramps 24v-ról is, anélkül, hogy megfőzné az arduinot, cserébe az arduinot külön kell táplálni.
;2. A RAMPS reset gombja mellet van 3 pin, oda kötöttél bármit? (PS-ON, 5VDC standby), vagy legalább egy jumpert ?

ezsolt74

A reset gomb mellett volt rajta jumper, de az egyik RAMPS-ról most le lett  szedve.
;Ami RAMPS tőled van, az gondolom jól volt jumperelve, ennek ellenére az se ment.