Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wa76ftbim

Még egy kis adalék. Ha a PP amit be tudsz szerezni valamilyen selejt pl fröccsöntésből jött selejt vagy megmunkálásból eredő forgács akkor érdemes szem előtt tartani hogyha szálat húzol belőle nem fogja tudni tartani azokat a mechanikai tulajdonságokat mintha eredeti granulátumból húznád a szálat. Ezért szokták azt csinálni, hogy az ilyen hulladékokat csak bizonyos százalékban (autóiparban pl 10-15%) rakják vissza az eredeti alapanyag közé.

ezsolt74

A fűkaszákban a szál az nem PP?

KBalázs

Az PA, azaz nylon.

keri

http://m.cdn.blog.hu/pu/pun-ishment/image/K%C3%A9pviccek/%289%29%20polip.jpg&" border=0>;[#idiota]

KBalázs

Igen, ez a bolti változat, ennek itt a házi receptje is:
;
;1. Vegyünk tíz csomag sósrudat (ropit).
;2. Adjunk hozzá 1 liter vizet.
;3. Főzzük 1 órán keresztül, majd szurjük le a levét, a fennmaradó ropimasszát dobjuk ki, arra már nem lesz szükség.
;4. A lébe tegyünk egy félkilós polipot, majd főzzük ismét 1 órán keresztül.
;5. Szűrjük le újra és máris készen van a polip-ropilén.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

3vv2btrhv

000000000

Szia!
;Igazából ezek fröccsöntött tálcák,ha a tulajdonságai nem is olyan jók mint az abs-nek vagy más nyomtatáshoz használt anyagokhoz de legalább állítgatni akkor jó lesz.
;De megpróbálok szerezni abs granulátumot is.
;

ezsolt74

És mivel  szeretnéd egyenletes szállá alakítani?
;Mert néha még a nagyobb gyártóknak se mindig sikerűl mérethatáron belül maradniuk.
;Azon már én is gondolkodtam hogy olcsóbb lenne házilag gyártani.
;Gondoltam hogy egy hűtött teflon csőbe kéne beinjektálni az olvadt anyagot, mert így egyenletes szálvastagságot lehetne elérni, csak nem tudom hogy nem-e ragadna bele a csőbe.
;

Messer

Az elég szomorú, ha egy nagyobb gyártónál nem sikerül méreten belül maradni. Az még szomorúbb,ha így forgalmazza a termékét. Három évtizeddel ezelőtt már láttam erre megoldást a Bakony Művekben. (folyamatos ellenőrzés, mérés)

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Hogy állsz a projekteddel ?

Devecz Miklós

A legujabb &"kicsike&":
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/DSCF0551s.JPG&" border=0>;
;
;