Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

t5kzsyyvh

gratulalok!
;
;en is most ismerkedek vele es nagyon nem tetszik (egyelore). :) de majd rajovok a titkara.

s7manbs8

Nekem is még nem teljesen tetszik, de azért még egy valamit berajzoltam egy trafóhoz csévetestet, azt majd ki akarom nyomni 3D-vel Egybe van, műanyag szigetel, stb. pont ideális ötlet volt trafóhoz van ilyen olyan méretű vasmagom így rá tudom majd tekerni amit akarok és még pofás is lesz, mélykék színnel.

s7manbs8

Azért is mutatom, hogy csak lehet ezt a 3D nyomtatót értelmes dolgokra használni, nézegettem a limlomjaim közt, mondom mire is lenne nekem szükségem, amit meg tudok ezzel csinálni és ez jutott eszembe pár napja.
;
;http://kepfeltoltes.hu/141206/cs_vetest_www.kepfeltoltes.hu_.png&" border=0>;
;
;Majd még teszek rá kivezető lyukakat, meg akármit ha van kedvem lehet folytatni, éles peremet kerekíteni stb.

keri

Ez megbízható hely.
;Árulnak hamis kaptont is, de azt nem annak nevezik és az csak 200fokig hőálló szerintük.

s7manbs8

Én itt vettem helyben, igaz egy vékony félét, de az valami 1000 Ft volt.

KBalázs

Ja, feltaláltam az új 3d problémamegoldó szupervegyületet [#violent][#falbav].  
;A PP állítólag nem tapad meg a szokásos anyagokon, de a klasszikus festékmaszkoló papíron vajon megtapad? (gondolom azon minden) Mert a Herz-nél a PP a legolcsóbb anyag lenne. Bár most nézem, a PLA ára is megy lefelé, 6450 Ft/kg bruttó.

s7manbs8

Nekem PLA fog jönni elvileg hétfőn ideér, ha minden igaz 6500 ért egy kiló, az a gigamaxtól lesz.

KBalázs

Plusz posta, vagy fehér akciós?
;Érdekes ez a webshop, vannak fura áraik, a nyomtatóm elektronikája 53 ropiér [#wow1]. Mindentottgyártanakországból rendelve ugyanazt a tudást, ötöd árra jönne ki.

keri

Sima denaturált szesz ugyan olyan hatékony.

KBalázs

Ha titkom lenne nem mondtam volna el [#kuss] .Pont arra akartam rávilágítani, hogy nem tudom a miértjét, hogy van akinek nem tapad, másnak meg (pl.nekem) tapad az üvegre. Mert reálisan: minden okkal történik. Viszont azt megint csak nem hiszem hogy más nem pucolja meg az üvegét.  
;Én azért használok izopropilt, mert ezt tudtam kétszer venni.

s7manbs8

Személyesen vették meg ott, akkor akciós volt, most nem tudom azóta megint drágább lehet, az a kék színt mondtam hogy küldjenek. aztán úgy kerül ide, azért jön ilyen sokáig.

s7manbs8

Csajok se tapadnak mindenre ... :) vagy mindenkire.

Devecz Miklós

Nem éretem ezt a ragad-nemragad mizériát.
;
;Soha nem takarítottam le az asztalt sem alkohollal, sem semilyen oldószerrel, mégis ragad.
;
;Semmit nem használtam hozzá, csak egy kis hajlakkot.
;ABS-hez 4-5 réteget, PLA-hoz elég egy réteg is, és 60 fok melegítés.
;
;Ezt próbáltam üveg lapon és fűtött alaminium lapon is (MK3).
;Mind a két esetbe tökéletes a tapadás.
;Néha-néha fújok egy újabb réteget.
;
;Amikor mér sokalom a lakréteg vastagságát, akkor lemosom a lapot és ismétlem az előzőeket.
;

vjanos

Vajon mit jelenthet a &"B kategória&" az akciós fehérnél?
;Mérethibás?

Devecz Miklós

Akkor az én általam épített gépek massziv kivitelben közelébe sem jöhetnek ezekhez árban.
;(Az enyém jóval olcsóbb)