Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Simplify 3D-t használ valaki? Nagyon jó kis slicer program lenne, de a kitöltése sajnos siralmas, azaz eddig nem nagyon tudtam rávenni jobb kitöltésre.
;
;Úgy működik, hogy meg lehet adni kitöltési szögeket, pl 0,90 vagy 45, 135, 0, 90. Ezekben a szögekben fogja készíteni a kitöltést rétegenként változó irányban. Sajnos elég siralmasan néz ki a kitöltés, miután a rétegek nem egymásra épülnek, sőt ehhez még egy random tényezőt is hozzá tud adni, azzal együtt totál káosz a kitöltés, nincs tartása. Nagyon jó kis progi lenne, ha tudná ugyanazokat a kitöltéseket mint a slic3r vagy legalább hasonlóan működne, mint a Cura, így viszont nagyon nem éri meg az árát, hacsak valakinek nincs tippje a kitöltés megrendszabályozására. :)

0bn8uxmw

Honnan lehet letölteni egy próbaverziót mert én csak a fizetőst találom?

ezsolt74

A HIPS-et 250 fokon 110 fokos asztal hőmérséklettel nyomtatod?

000000000

Ehh, most jött ki (a mai napon) a 2.2 változat, amiben többek közt a kitöltésen javítottak. Kipróbálom, ha érdekel valakit írok róla véleményt.

000000000

Szemetek, de nincs próba verzió hivatalosan, sőt letölteni is csak a vásárlás után enged bármit. Megnézem, hogy a letöltött progi elindul-e trial módban, ha igen, szívesen átadom kipróbálásra.

000000000

80-100 fok közt játszottam az asztallal. Már 80-nál is jól tapadt. Nagyobb daraboknál az első 80 fokos réteg után még tovább fűtöttem 100-ra.

ezsolt74

Ezt találtam a HIPS-ről.
;
;A HIPS valójában a High Impact Polystyrene
;rövidítése, amely fröccsöntésnél gyakran alkalmazott
;anyag, 3D nyomtatás kapcsán azonban eddig nemigen
;került szóba. Pedig rendkívüli cucc, főleg különleges
;alkalmazásokra: az anyaggal 250 fokos hőmérséklet
;felett lehet nyomtatni. Sajnos a legtöbb 3D nyomtató
;maximum 240 fokra tudja csak fűteni az extruder fejet,
;ezért itt is bele kell nyúlni a g-code-ba, ha ezzel a
;különleges anyaggal szeretnénk nyomtatni.
;De miért is jó a 3D nyomtatás HIPS-szel? Az anyag – a
;magas olvadáspontja révén – sokkal magasabb
;hőmérséklet-tartományban is megőrzi szilárdságát, 180
;Celsiusig (ahol már a normál ABS és PLA anyagok mind
;folyékony halmazállapotúak) egészen szilárd marad, így
;akár fröccsöntéshez is készíthető vele protoszerszám.

wa76ftbim

Sziasztok,
;
;melyik G kóddal lehet leszabályozni a fej hűtő ventilátorát ha a RAMP-en be van kötve a helyére? (Arra a két pontra ami az X tengely motorvezérlője mellett van)
;
;Köszi a segítséget.

0bn8uxmw

Az állandó 12V-ot ad tudtommal, nem lehet szabályozni. Ha mégis kellene akkor a Servo portokra lehet rakni egy kiegészítő modult ami tud PWM-et:  
;http://www.ebay.com/itm/Geeetech-Reprap-Ramps1-4-RRD-Fan-Extender-for-DUAL-EXTRUSION-3D-Printer-Reprap-/201237646015?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2edab2cabf&" TARGET=_fnew>;Ramps Fan extender;

hyuekyh7a

Ha egy extrudered van akkor a második helyére kösd be ,csak a configuration h. meg kell adni.
;M106, M107

3vv2btrhv

s2k5ycubj

Megjelent egy szoftver:
;
;http://www.repetier.com/download/&" TARGET=_fnew>;win 1.06;

s2k5ycubj

Próbáljátok ki.

ks46twg3x

Ennek az elődjét használtam kezdettől fogva. Nemrég frissítettem.
;Deltával használom, korrekt kis program, bár a többit nem ismerem.[#nemtudom]

ezsolt74

A Kossel első nyomtatása.
;
;https://www.youtube.com/watch?v=6epS3-ktvn0&feature=youtu.be&" TARGET=_fnew>;Kossel első nyomtatása.;