Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Láttam itt a fórumban, hogy páran alapanyag extruderben is gondolkodnak. Én is építem egy ideje a magamét egy Lyman V5 képben, bár a szál vastagság mérő alkatrészei miatt jövőre tolódik a befejezés, de ha segítség másoknak már beszereztem egy szép nagy adag Ingeo 4043 Natural peletet, pár kilótól szívesen megválnék.

ezsolt74

Mennyiből lehetne egy ilyet megépíteni?
;40000-50000Ft?

000000000

Eddig aktívan kb. 10-et költöttem rá. Van egy csomó elfekvő alkatrészem, amiket felhasználok. Ha mindent összeadok, akkor kb ott lesz amit írsz. (Este nem írtam PLA pellet)

ezsolt74

Igen azt megnéztem a neten hogy PLA.
;Azt számoltam hogy, nem tudom te mennyiért vetted a pelletet, én kilóját kb 4000Ft ért találtam a neten.
;Gondolom ,nagyobb tételben ez olcsóbb.
;Ezzel az árral számolva kb 20kg legyártása után már megtérülhet  az ára a gépnek.

vjanos

Első, próbálkozós filamentnek mit érdemesebb venni, ABS-t vagy PLA-t? Vagy HIPS-et?
;

ezsolt74

Kezdésnek a PLA a legjobb.
;Jól tapad, nem vetemedik, nem büdös(ez utóbbi lakásban nem mindegy), könnyű nyomtatni, szépen nyomtat.

000000000

3400/kg-ért adok, ha kell bárkinek.

ezsolt74

Itt vannak a teszt nyomtatások.
;
;http://www.imgserv.com/images/2014/12/10/YBSagkD.jpg&" border=0>;
;
;http://www.imgserv.com/images/2014/12/10/Zwn3P6UCFR.jpg&" border=0>;
;
;Még egy kis finomhangolásra szorul a nyomtató.

3vv2btrhv

wa76ftbim

Nagyon jól néz ki. A Kocka széép. A Békánál amikor nekem volt ilyen szálhiányos a nyomtatások sok kínlódás árán kiötlöttem/kiötlöttük, hogy kevés szálat nyom ki az extruder. Próbáld meg a flow értékét feljebb venni akár 5-10%-al. A sebességet meg kicsit lejjebb ha javul valamelyest akkor jó irányba haladsz és csak finomítani kell.

ezsolt74

A kocka alja azért van kicsit behúzódva mert a ventilátort elfelejtettem odarakni, mivel a fejen még nincs ventilátor,mert még nem kaptam meg.
;A béka szálhiánya miatt állítani kell egy kicsit.
;Azért még kell rajta kalibrálni,de elsőre nem túl rossz.
;De a prusához képest a sebessége fenomenális, nagyon könnyedén, finoman nyomtat, nem rázza szét a nyomtatót, és jóval halkabb.

ezsolt74

Ja 60mm/sec volt a nyomtatási sebessége.

wa76ftbim

én olyan 40-50 körül szoktam nyomtatni. Próbáld meg nagyobb flow értékkel és kicsit lassabban. Akkor jónak kell lennie elvileg.
;  
;Ha megvannak a kitámasztó elemek amik hátrafelé beépíthetőek a keretbe és az X kocsin nincs rajta csak a fej és max. 1 ventilátor akkor tudni kellene többet is majd neki mint 60mm/sec.

s7manbs8

Nálam is 40-50 körül elég jó a minőség, meg a külsőt lehet külön sebességgel, lejjebb venni 25-re pl, a belseje meg ment nálam 100-zal is.

ezsolt74

Ezt Kossel Deltával nyomtattam, (nincs neki a szó szoros értelmében vett X tengelye) ;-)